Lijstjes met inspirerende boeken, films en podcasts

Lijstjes met inspirerende boeken, films en podcasts

Ben jij iemand die gek is op lezen, het kijken van films en het beluisteren van podcasts? Dan heb ik hele leuke lijsten voor jou gemaakt die je vast wel inspireren. Heerlijk om even te ontspannen en te genieten van boeken, films en podcasts.

Inspirerende Boeken

 1. De edele kunst van not giving a fck* door Mark Manson. In dit boek deelt Mark Manson zijn verfrissende kijk op zelfhulp en persoonlijke ontwikkeling. Hij moedigt lezers aan om hun energie te richten op wat echt belangrijk is in het leven en om minder te geven om dingen die er niet toe doen.
 2. Steeds leuker: Schrap de ellende en ontdek de korte route naar een leuker leven door Jelle Hermus. In dit boek deelt Jelle Hermus praktische tips en strategieën voor het creëren van een leuker leven. Hij moedigt lezers aan om kleine veranderingen aan te brengen in hun dagelijkse gewoonten en mindset om meer plezier en voldoening te ervaren.
 3. Grip: Het geheim van slim werken door Rick Pastoor. Rick Pastoor deelt zijn geheimen voor productiviteit en efficiënt werken in dit praktische boek. Hij biedt concrete tips en strategieën voor het organiseren van je werk, het stellen van prioriteiten en het behalen van je doelen zonder overweldigd te raken.
 4. De kracht van het nu door Eckhart Tolle. In dit inspirerende boek deelt Eckhart Tolle zijn inzichten over mindfulness en bewustzijn. Hij moedigt lezers aan om in het moment te leven en los te laten van negatieve gedachten en emoties om innerlijke vrede en geluk te vinden.
 5. Master your mindset door Michael Pilarczyk. Michael Pilarczyk deelt zijn filosofie voor persoonlijk succes en geluk in dit inspirerende boek. Hij moedigt lezers aan om hun mindset te transformeren, hun doelen na te streven en hun dromen waar te maken door middel van zelfdiscipline en positieve affirmaties.
Lijstjes met inspirerende boeken, films en podcasts

Inspirerende films:

 1. The Pursuit of Happyness (2006): Gebaseerd op een waargebeurd verhaal, volgt deze film het leven van Chris Gardner, een dakloze vader die ondanks alle tegenslagen vastberaden is om een beter leven te creëren voor zichzelf en zijn zoon. Het is een hartverwarmend verhaal over doorzettingsvermogen en hoop.
 2. The Shawshank Redemption (1994): Deze film vertelt het verhaal van Andy Dufresne, een bankier die onterecht wordt veroordeeld voor moord en zijn tijd doorbrengt in de gevangenis van Shawshank. Het is een krachtig verhaal over hoop, vriendschap en de kracht van de menselijke geest.
 3. The Secret Life of Walter Mitty (2013): Walter Mitty leidt een saai en voorspelbaar leven, maar wanneer hij op een avontuurlijke reis gaat om een verloren foto op te sporen, ontdekt hij zijn innerlijke kracht en avontuurlijke geest. Het is een inspirerende film over het najagen van dromen en het vinden van avontuur in het alledaagse leven.
 4. Eat Pray Love (2010): Gebaseerd op de bestseller van Elizabeth Gilbert, volgt deze film het verhaal van een vrouw die op zoek gaat naar zichzelf door middel van eten, meditatie en liefde. Het is een inspirerende reis van zelfontdekking en persoonlijke groei.
 5. The Greatest Showman (2017): Dit muzikale spektakel vertelt het verhaal van P.T. Barnum, een visionair showman die zijn dromen najaagt en een circus creëert dat de wereld betovert. Het is een inspirerende film over het volgen van je passie en het omarmen van diversiteit.
Lijstjes met inspirerende boeken, films en podcasts

Inspirerende podcasts:

 1. Dag en Nacht Media: Een platform met verschillende podcasts over diverse onderwerpen, waaronder cultuur, wetenschap, geschiedenis, en persoonlijke ontwikkeling.
 2. Man Man Man, de Podcast: Drie vrienden bespreken in deze humoristische podcast hun ervaringen met volwassen worden, man zijn, en het leven in het algemeen. Een mix van humor en persoonlijke inzichten.
 3. De Rudi & Freddie Show: Journalisten Rudi Wijnen en Frederique de Jong bespreken in deze podcast actuele onderwerpen, politiek, en maatschappelijke kwesties op een informatieve en vermakelijke manier.
 4. Werk in Uitvoering: In deze podcast delen ondernemers hun verhalen, ervaringen en lessen over ondernemerschap en het runnen van een bedrijf. Inspirerend voor iedereen die zijn eigen pad wil volgen.
 5. Eindbazen: Twee vrienden interviewen in deze podcast inspirerende mensen over persoonlijke ontwikkeling, ondernemerschap, mindset, en succes. Leer van de ervaringen en inzichten van anderen om je eigen leven te verrijken.
 6. Leven Zonder Stress: Psycholoog Thijs Launspach deelt in deze podcast praktische tips en strategieën voor het verminderen van stress en het bevorderen van welzijn en geluk in het dagelijks leven.
 7. Groeivoer: Ondernemer en coach Ruben Klerkx deelt in deze podcast inspirerende verhalen en praktische tips voor persoonlijke groei, productiviteit, en het behalen van doelen.
 8. Zelfspodcast: Acteurs Thijs Römer en Matthijs van Nieuwkerk bespreken in deze podcast verschillende onderwerpen, van cultuur en media tot persoonlijke verhalen en ervaringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *