Hier moet je op letten bij het kopen van een e-reader

Hier moet je op letten bij het kopen van een e-reader

Een e-reader is niet alleen leuk om te hebben maar ook enorm praktisch! Zelf heb ik een Kobo abonnement zodat ik onbeperkt naar boeken kan lezen en dit maandelijkse bedrag van € 9,99 haal ik er ook echt uit. Bij sommige boeken denk ik, ja die wil ik wel als boek hebben. Maar de meeste boeken lees ik graag op een e-reader en zo heb ik al mijn boeken in een tablet. Wanneer je van plan bent om een e-reader aan te schaffen dan zijn er een aantal dingen waar je zeker op moet letten.

Het formaat van een e-reader

Waar de een graag leest op een kleine scherm leest de ander graag op een wat grotere scherm. Bedenk eerst welk formaat jij graag wil hebben. Een kleine e-reader kan praktisch zijn, zelf vind ik een middelmaat een perfecte maat om te hebben. Ook eentje die ik makkelijk in mijn tas kan meenemen. Het formaat is zeker een puntje waar je op moet letten bij het kopen van een e-reader.

Schermtechnologie van een e-reader

Schermtechnologie is een hele belangrijke waar je op moet letten wanneer je een e-reader wil kopen. De meeste e-readers hebben een E Ink (elektronische inkt) en nog steeds een van de meest favoriete e-readers onder de meeste! Dit omdat het scherm zo fijn is ingesteld dat het net lijkt alsof je een gewoon boek leest. Dan heb je ook nog de E Ink Carta. De E Ink Carta verbeterd ten opzichte van het vorige model, het contras is groter en het scherm reageert een stuk sneller. Ook zijn er e-readers met LCD schermen en heeft een laag energieverbruik. Een laptop of een tablet heeft ook een LCD scherm.

Touchscreen of knoppen op een e-reader?

De wat oudere e-readers hebben alleen een touchscreen. Wanneer je opzij veegt ga je naar de volgende bladzijde. Dit had ik op mijn vorige e-reader. Op mijn huidige heb ik knoppen aan de zijkant om naar de volgende bladzijde te gaan en dat vind ik echt enorm handig! Mocht je hier een voorkeur voor hebben dan is dit zeker een goede tip om op te letten.

Bestandstypen

Zelf ben ik een enorme van van Kobo omdat ik hier mijn bol.com account aan kan linken en op die manier onbeperkt boeken kan lezen met mijn abonnement. Een Amazon Kindle is ook een hele fijne e-reader alleen zit je dan wel vast aan de Amazon boeken die ook nog meestal in het Engels zijn. Als dit niet je ding is, dan is dit ook niet de juiste bestandtype e-reader voor jou! Ook heb je het merk PocketBook welke enorm goed uit de test van de consumentenbond komt en ook de beste e-reader van mei 2023 is! Zelf heb ik geen ervaring met dit merk, maar ik weet wel dat die enorm handig in gebruik is.

E-readers stylus

E-readers stylus is echt voor mensen die graag naast het lezen ook aantekeningen maken! En dit kan natuurlijk van alles zijn zoals het markeren van een stukje tekst, notities achterlaten of gewoon te noteren wat jij maar wil. Het scherm is een stuk groter maar zeker wel handig in gebruik.


7 gedachten over “Hier moet je op letten bij het kopen van een e-reader”

  • Toen de e-readers net uit waren, kocht ik er gelijk één. Maar ik moet toegeven; ik heb liever een boek waar ik doorheen kan bladeren, die ik kan vasthouden en ruiken. Maar dat is heel persoonlijk. Ik zie ook zeker de voordelen van een e-reader.

  • Tja, ik ben gek op lezen, maar moet er niet aandenken om dan weer een apparaat in handen te hebben, dus nee, ik lees nog steeds papieren boeken en zie mijzelf nog niet direct overstappen op een e reader.

  • Regelmatig neem ik eens een kijkje naar de e-reader die er verkocht worden. Als ik e-boeken lees is dit meestal op mijn tablet, maar dit is niet zo goed voor de ogen en de tablet voelt na een tijdje best wat zwaar aan. Maar toch heb ik mezelf nog niet kunnen overhalen om een e-reader te kopen. Ze lijken me nogal klein en goedkoop zijn ze nu ook weer niet. Wel fijn dat ik je tips heb kunnen lezen, deze hebben me toch en stap dichterbij gezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *