Hoe krijg je meer Instagram volgers

Hoe krijg je meer Instagram volgers

Hoe krijg je meer Instagram volgers? Een vraag die regelmatig gesteld wordt door bedrijven, bloggers en influencers. Het bereik van je Instagram pagina is belangrijk en dit doe je door aantrekkelijke content te plaatsen, een goede hashtag onderzoek en door binnen je niche te blijven. Toch zijn het aantrekken van volgers nog steeds belangrijk voor je Instagram pagina. In dit artikel tip en tricks voor het krijgen van meer volgers.

Instagram en jouw volgers

Het krijgen van Instagram volgers is natuurlijk hartstikke leuk! Mits deze volgers ook oprecht interesse hebben in jouw niche. Liever 10 betrokken volgers erbij dan 100 waar je niets aan hebt. Dus onthoudt, het krijgen van nieuwe volgers moeten wel betrokken volgers zijn. Anders heeft je volgers groei geen nut.

Het gebruik van hashtags voor meer Instagram volgers

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen; maak gebruik van hashtags welke passen bij jouw post! Gebruik ze alle 30 en plaats geen hashtags welke miljoenen mensen gebruiken. Hier word je niet op gevonden! Lees mijn artikel over Instagram hashtag geheimen.

Het gebruik van hashtags voor meer Instagram volgers

In contact met je volgers

Zorg ervoor dat je altijd in contact blijft met je volgers:

  • Stel een vraag in je post
  • Je hoeft niet iedere comment te beantwoorden maar kies de waardevolle uit en reageer hierop
  • Stuur je volgers af en toe een persoonlijk bericht (DM)
  • Zorg dagelijks voor interactie met jouw volgers

Promoot je Instagram

Het promoten van je Instagram zorgt voor meer bezoekers en ook volgers, indien zij jouw Instagram pagina leuk vinden. Promoten kun je doen op diverse manieren:

  • Facebook groepen waar jij je Instagram pagina mag promoten
  • Het delen van jouw winacties om speciale winactie groepen op Facebook
  • Deel je Instagram op Pinterest
  • Deel je Instagram op LinkedIn 
  • Deel je Instagram op je website
  • Deel je Instagram via Whatsapp aan je vrienden/vriendinnen
Promoot je Instagram

Like en reageer op andere Instagram accounts

Het is niet alleen maar ontvangen maar ook geven! Hoe meer interactie er is vanuit jouw Instagram hoe meer bereik. Like en comment ook op andere post van Instagram pagina’s binnen jouw niche. En natuurlijk is het ook leuk om hen te volgen wanneer je interesse daarin hebt.

Advertentie op Instagram

Instagram biedt, net zoals Facebook, de mogelijkheid op je Instagram pagina of een post te promoten door middel van het inzetten van een advertentie. Een advertentie begint al vanaf € 1,- afhankelijk van de aantal dagen jij wil adverteren en hoeveel volgers je ongeveer wil bereiken.

Maak je Instagram account openbaar

Met een openbaar account zet men sneller de stap om jouw Instagram account te volgen. Daarnaast is het voor je bereik ook heel goed als al je post direct zichtbaar zijn.

Plaats story’s!

Het plaatsen van story’s zorgt ook voor meer interactie. Niet alleen (niet) volgers die hierop reageren maar ook Instagram pagina’s die jou gaan volgen omdat zij je story’s bijvoorbeeld leuk vinden. Hoe je een goede Instagram story plaats kun je lezen in mijn artikel over Hoe krijg je meer views op je Instagram story?

Plaats story’s!

Post regelmatig

Een post plaatsen en dan een maand niets meer heeft geen nut. Natuurlijk hoef je niet iedere dag een post te plaatsen maar zorg er wel voor dat je iedere week minimaal 3 post gepland hebt staan.

Tag je locatie op een Instagram post

Ontdekt worden op Instagram kan dus door het plaatsen van een locatie op jouw Instagram post. Door een locatie tag te plaatsen word je ook weergeven via deze zoekfunctie.

Wat je absoluut niet mag doen!

Koop nooit volgers voor jouw Instagram pagina! et kopen van volgers en likes op je Instagram pagina draagt bij aan een slechte engagement.

Heb jij nog meer tips om te groeien op Instagram? Laat het dan hieronder een reactie achter.


13 gedachten over “Hoe krijg je meer Instagram volgers”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *