Hoe krijg je meer views op je Instagram story?

Hoe krijg je meer views op je Instagram story?

Wist je dat je je bereik via je Instagram story’s kunt verhogen door hier strategieën voor te gebruiken? Door op onderzoek uit te gaan, te testen wat wel en niet werkt en mijn zoektocht wil ik mijn tips graag met je delen! Er zit veel meer achter dan even een plaatje delen via je Instagram story’s.

Ik lees, onderzoek, ontdek en test! Op die manier kom ik erachter welke strategieën goed werken maar ook wat niet werkt. Heerlijk vind ik dat om te doen! Voor mij is Instagram meer dan het delen van mijn blog. De strategie hierachter vind ik reuze interessant.

Locatie

Iets wat ik sinds kort pas weet is dat het toevoegen van een locatie aan je Instagram story’s een verschil maakt in je views! Door je locatie te gebruiken trek je niet alleen je eigen volgers aan maar ook volgers van buitenaf. Locaties worden veel opgeslagen door Instagram gebruikers. Denk aan een bepaald evenement waar je bent welke je deelt in je story. Je trekt meer kijkers aan door de locatie van het evenement toe te voegen!

Gebruik hashtags

Eerder in een blog over Instagram hashtag geheimen, heb ik uitgelegd waarom hashtags zo belangrijk zijn. Dit geldt ook voor Instagram story’s. Wist je dat je maximaal 10 hashtags kunt gebruiken in je story? Dit kan wanneer je een tekst toevoegt aan je story en de hashtags hierin uittypt.

Nu snap ik dat het niet altijd even mooi staat in je story, maar de hashtags kun je verbergen achter de video of afbeelding die je plaatst in je story.

Boost het algoritme

Het algoritme in je story kun je boosten door een vraag of een poll toe te voegen aan je story. Hoe meer mensen hieraan mee doen, hoe vaker jouw story naar voren komt in je doelgroep.

Gebruik de standaard ingestelde Instagram story stickers!

Via je verhaallijn kun je rechts boven op het icoontje klikken om acties toe te voegen aan je story’s. Zo heeft Instagram ook de standaard ingestelde Instagram story stickers welke je kunt gebruiken. Bijvoorbeeld: Instagram heeft een “blijf thuis” sticker. Sommige Instagram story’s hebben vaak ook nog een eigen story. Hiermee word jouw story hier automatisch aan toegevoegd.

En vergeet natuurlijk niet de Giphy stickers niet! In principe zijn de story stickers alle stickers die hierin voorkomen, locatie, vermelding, hashtags, pol etc etc..

Wees creatief

En daar bedoel ik mee: maar het voor Instagram gebruikers interessant om naar je story te kijken. Een plaatje of foto delen is leuk, maar speel liever met de tekst, lettertype en kleuren. Maar er een creatie van!

Ontdekken

Wat bij de een wel werkt kan bij de ander minder goed werken. Ontdek en test wat werkt voor jou! Zie je een verschil in je statistieken na een extra toevoeging op je Instagram story? Weet dan dat je deze in de toekomst weer kunt gebruiken.

Heb jij nog meer tips op je bereik te verhogen via de Instagram story’s?


8 gedachten over “Hoe krijg je meer views op je Instagram story?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *