Waarom je geen volgers moet kopen voor je Instagram pagina

Waarom je geen volgers moet kopen voor je Instagram pagina

Tegenwoordig zie je niet anders online. Websites waar je de mogelijkheid hebt om volgers, likes, reacties, aantal views en zelfs statistieken kunt kopen voor je Instagram pagina. Vooral het kopen van volgers lijkt een enorme hype te zijn. In dit artikel neem ik je mee waarom je geen volgers moet kopen voor je Instagram pagina.

Het laat je Instagram pagina er populair uit zien

NOT kan ik je vertellen! Hoe mooi al die getallen qua volgers ook staan op je Instagram pagina, het blijven (geen echte) volgers waar geen enkele interactie uit komt. Vaak zijn het neppe accounts en als dit niet het geval is zal er nooit en te nimmer enige reactie van een van deze accounts op je Instagram pagina terecht komen. Het kopen van volgers en likes geven alleen een mooi getal weer op je Instagram pagina. Verder kun je er werkelijk niets mee.

Je engagement gaat eraan

Het kopen van volgers en likes op je Instagram pagina draagt bij aan een slechte engagement. De getallen kloppen niet meer, de comments passen totaal niet bij jouw content en het valt niet in je niche. Hierdoor raak jij je hele doelgroep kwijt. Zie dat maar weer eens op te bouwen

Gekochte volgers verdwijnen weer

De volgers en likes die iemand koopt voor een Instagram pagina, verdwijnen op den duur weer. De (neppe) volgers zijn vaak bots. Instagram doet zo nu en dan een rondje door het systeem heen en verwijderd alle bots. Zo blijft Instagram netjes en schoon! Dus het kopen van volgers en likes is ook nog eens weggegooid geld!

Vertrouwen van bedrijven

Tegenwoordig hebben bedrijven een tool waarmee zij kunnen checken of een Instagram pagina neppe volgers en likes heeft. Ziet een bedrijf dit? Dan geeft dit natuurlijk geen vertrouwen in jou als persoon en je Instagram pagina. Een bedrijf gaat dan niet zo snel een samenwerking met je aan anders misleid je als het ware consumenten die via jouw promotie iets wil kopen.

Vals spelen

Door het kopen van volgers en likes speel je ook nog eens vals! Het bereik en statistieken kloppen van geen kant, terwijl het bereik op je Instagram pagina veel belangrijker is dan de aantal volgers. Daarnaast is het veel leuker om te zien hoe jij het doet qua bereik en met een goed hashtag onderzoek kun je inspelen op je bereik.

Waarschuwingen en boetes

Het Autoriteit Consument & Markt, ACM, controleert Instagram accounts die (regelmatig) neppe volgers en likes hebben gekocht. Komt de ACM hierachter dan krijg je een waarschuwing. Ga je nog steeds door na een waarschuwing, dan kan hier een forse boete op komen. Ook Instagram kan je account bannen!

Het is niet erg om minder volgers te hebben

Liever 10 volgers die betrokken zijn bij jouw content dan 100 volgers waar je niets aan hebt. Groeien op Instagram duurt een tijdje. Maar met de juiste inzet kom je er wel! Hoe je wel meer volgers kunt krijgen op de juiste manier lees je hier.


9 gedachten over “Waarom je geen volgers moet kopen voor je Instagram pagina”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *