Instagram hashtag geheimen

Instagram hashtag geheimen

Naast mijn werk als trainer, deels voor Social Media voor bedrijven, ben ik mij het laatste jaar steeds meer gaan verdiepen in diverse Social media kanalen. Ook heb ik hiervoor diverse cursussen gevolgd en vind ik het leuk om dit met mijn volgers te delen.

Instagram en hashtags

Instagram is niet meer weg te denken uit de social media wereld. Op dit moment staat Instagram op plek nummer 4 van de 10 als de meest gebruikte social media kanaal. Als we denken aan Instagram dan denken we vooral aan de hashtags als een veelgebruikt middel! Toen de hashtag in leven werd geroepen werd dit eerst op Twitter gebruikt en daarna ook op Instagram. Nu is dit mogelijk voor (bijna) alle social media kanalen.

Het doel om hashtags te gebruiken

Heel simpel, hashtags zorgen voor meer interactie en op die manier zijn jouw post, door het slim inzetten van hashtags, makkelijker vindbaar en kunnen hierdoor ook nog eens erg populair worden. In deze blogpost neem ik jullie mee in alle do’s en don’ts voor het gebruiken van hashtags.

Instagram Hashtag tips

1. Soorten hashtags

Wat mij opvalt is dat er velen mensen direct de meest populaire hashtags gaan gebruiken en dat met de maximale aantal hashtags. Mijn advies hierin: doe dit niet! Hoe groot is de kans dat jij gevonden wordt aan de hand van de meest populaire hashtags welke al in de miljoenen, wereldwijd, die dag is gebruikt. Je post komt hierdoor niet makkelijk naar voren toe bij de meest recente berichten.

Natuurlijk is het niet erg, en goed voor de afwisseling, om er een paar tussen te droppen. Maar gebruik niet alle 30 hashtags hiervoor.

2. Hashtags die niet bij jouw post passen

Pas hier echt voor op! Waarom? Dat ga ik je uitleggen. Op Instagram heb je de mogelijkheid om een post te reporten. Helaas maken sommige mensen hier onnodig gebruik van en rapporteren dus dat er hashtags zijn gebruikt welke totaal niet relevant zijn bij jouw post! Ik heb dit eerder ook nooit geweten maar het gebeurt dus echt!

3. Gebruik tot de maximale hashtags, 30 dus!

Waarom zou je er slechts 7 plaatsen als je ze alle 30 kunt gebruiken? Maak er echt gebruik van! Hoe meer bereik richting jouw doelgroep, hoe beter.

4. Gebruik geen hashtag-generator

Heel handig zo’n hashtag-generator, maar niet erg slim om alle 30 bij elkaar gezochte hashtags hiervoor te gebruiken. Er kunnen hashtags tussen zitten welke niet handig zijn voor je post. Wat wel handig is met een hashtag-generator, is om een hashtag, aan de hand van een onderwerp, te zoeken waar jij nog niet eerder was opgekomen.

5. Voorgestelde hashtags op Instagram

Ik ben een enorme fan van de voorgestelde hashtags op Instagram tijdens het plaatsen van een post. Onlangs had ik een post geplaatst over mijn nieuwe vloerkleed in de woonkamer. Hiervoor gebruikte ik de hashtag woonkamer en zo kwamen er nog veel meer voorgestelde hashtags naar voren toe welke ik goed kon gebruiken. Ik gebruik zowel de hashtag welke 4.533 openbare berichten heeft als de hashtag met 977 openbare berichten. Ik wissel altijd een beetje af met de populariteit omdat ik weet dat er ook gezocht wordt op de minder populaire en ik hier dan wel onder val. Hiermee krijg ik interessante nieuwe volgers die dit dus wel graag terug zien.

6. Bekijk vergelijkbare accounts

Ga eens op zoek naar vergelijkbare accounts welke in dezelfde doelgroep vallen als jij en zie welke hashtags zij gebruiken. Zoek dan vooral naar de populaire berichten. Hierdoor weet je dat deze accounts meer bereik hebben o.a. door de gebruikte hashtags.

7. Geblokkeerde hashtags

Er zijn dus vele hashtags welke zijn geblokkeerd door Instagram. Jij ziet deze wel wanneer je de hashtag plaatst, maar andere niet. En geloof het of niet maar #beautyblogger bijvoorbeeld is al door Instagram geblokkeerd. Maar ook de hashtag #likeforlike.

8. Plaats direct je hashtags!

Plaatst je hashtags direct tijdens het plaatsen van je nieuwe post. Wanneer je dit bijvoorbeeld pas 12 uur na het plaatsen van je post doet, zullen deze hashtags niet meer werken.

9. Strategie

Het gebruik van hashtags en groeien op Instagram is een strategie. Plaatst geen hashtags om snel meer volgers te krijgen. Inspireer je doelgroep en breid daarmee uit. Doe het aub niet voor de volgers maar doe het om je doelgroep te vergroten.

10. Gebruik niet steeds dezelfde hashtags

Gebruik niet bij iedere foto dezelfde hashtags maar varieer hiermee. Hierdoor verbreed jij niet alleen je doelgroep maar zorg je ook voor meer bereik op je Instagram.


4 gedachten over “Instagram hashtag geheimen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *