10 dingen waar ik slecht in ben!

10 dingen waar ik slecht in ben!

Bepaalde dingen in het leven zijn nu eenmaal niet voor mij weggelegd. Waar de een heel goed in is, kan ik weer enorm slecht in zijn. Leuk om een lijstje te delen van de 10 dingen waar ik slecht in ben!

Het verzorgen van planten

Planten en bloemen vind ik ontzettend leuk, maar het verzorgen ervan dat is dus totaal niet voor mij weggelegd. Als ik een plantje koop vertel ik mijzelf dat ik er deze keer wel goed voor ga zorgen. Eindstand geef ik het geen water, staat er een plant langzaam te verderven en houd ik uiteindelijk niks meer ervan over. Zelfs een nepplant geef ik nog geen heel leven!

Time management

Natuurlijk heb ik hier de laatste jaren hard aan gewerkt, maar het blijft een zwakke punt. Plannen is ook totaal niet voor mij weggelegd. Wellicht heeft het ook iets te maken met mijn ADHD en probeer ik alles in mijn hoofd te planten. Wanneer ik wel een planning maak, weet ik deze dus ook nooit goed af te ronden. Het is echt een stukje in mijn leven wat gewoonweg heel lastig gaat.

10 dingen waar ik slecht in ben!

Geduld hebben

Ook het hebben van geduld is iets wat ik totaal niet heb! Een stukje ADHD en ook wie ik echt ben. Ik irriteer mij aan alles en iedereen wanneer ik op de weg ben met de auto, de supermarkt heb ik echt een hekel aan omdat iedereen voor mijn voeten loopt en wanneer ik iemand iets vraag, stel ik de vraag binnen enkele seconden opnieuw zodra ik geen antwoord heb mogen ontvangen.

Wakker worden

Wakker worden is bij mij altijd een drama geweest. Ik ben een echte snoozer en dit houd ik minimaal een half uur vol in de ochtend. Ik slaap zo diep, wellicht ook door mijn medicatie, dat ik eigenlijk heel lekker slaap. Doordeweeks vroeg wakker worden is dus niet altijd een pretje.

Tuinieren

Leuk een tuin, maar het bijhouden ervan is totaal niet voor mij weggelegd. Ik laad het onkruid groeien tot bovenaan mijn schuttingen. En natuurlijk vind ik het er totaal niet uitzien en irriteer ik mij rot eraan, maar ik vind het gewoon echt pokken werk! Tijd om iemand ervoor in te huren dus!

Normaal met mes en vork eten

Ik kan dus niet normaal met mes en vork eten. Mijn vork houd ik vast aan mijn rechterhand en mijn mes aan de linkerhand. Dit is natuurlijk totaal niet hoe het moet. Ik heb dan ook vaak de neiging om een stuk vlees met mijn vork te pakken en het zo ervan af te eten. Nou neiging, dit doe ik dus eigenlijk bijna altijd!

10 dingen waar ik slecht in ben!

Het weer

Ik klaag altijd over het weer. Ik kan gewoonweg niet genieten van bepaalde seizoenen. De winter haat ik en als het in de zomer 30 graden is dan ben ik ook keihard aan het klagen! De lente vind ik dan wel weer heel erg lekker.

Relativeren

Zelf ben ik enorm slecht in relativeren. Zo kan ik mij enorm druk maken over een bepaald onderwerp en zie ik honderd beren op de weg. En zodra ik advies vraag aan iemand, die wel kan relativeren, dan denk ik wow… Waarom ben ik daar dan niet opgekomen!

Richtinggevoel

Mij moet je niet als navigatie gebruiken want ik stuur iedereen de verkeerde kant op! Hoe vaak ik wel niet ben verdwaald of mensen heb laten verdwalen… Of door mijn toedoen ik met vriendinnen op een totaal andere plek ben uitgekomen waar wij daadwerkelijk moesten zijn. Nee pak je navigatie maar, dat is echt het beste wat je kunt gaan doen!

Iets uitleggen

Wanneer het aankomt op het delen van mijn gevoelens en emoties zit het in mijn hoofd ontzettend goed in elkaar. Maar het uitleggen hiervan ben ik dus totaal niet goed in. Of het iets is waar ik slecht in ben, dat weet ik niet. Maar ik kan dit al jaren niet dus ik denk dat ik dit nooit ga kunnen ook!

Hier ben ik wel goed in:

  • Schoonmaken kan ik als de beste, sterker nog ik hou ervan!
  • Kasten en laden ordenen
  • Schrijven
  • Content maken
  • Studeren
  • Mensen helpen
  • Lachen!

Waar ben jij slecht in?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *