Waarom planten in huis goed en gezond voor je zijn

Waarom planten in huis goed en gezond voor je zijn

Wist je dat planten in huis goed voor je zijn? Tegenwoordig koop ik steeds meer planten om mijn woning gezellig te maken. Vooral in de lente vind ik dit enorm leuk om te doen! Als je hier op een gegeven moment mee bezig bent, ga je je ook meer verdiepen in planten. Het staat niet alleen gezellig, maar planten in huis hebben ook echt een functie!

Grote plant

Al heel lang wilde ik een grote plant in huis hebben omdat het de ruimte zo leuk vult en ik het ook gezellig vind staan. Echter ben ik nooit zo goed geweest in het onderhouden van planten en de kennis ervan. Maar hoe meer planten in huis en hoe meer je je erin verdiept hoe beter het gaat. En eigenlijk vind ik het hartstikke leuk! Daarnaast vind ik het ook ontzettend makkelijk om te bestellen bij bijvoorbeeld een tuincentrum.

Areca Palm plant

Oftewel de goudpalm! De plant zelf vind ik erg mooi maar ook de luchtzuivering ervan. De plant kun je vooral vinden in Madagaskar waar het natuurlijk lekker tropisch is dus de plant houdt wel van luchtvochtigheid. Alhoewel die het prima in de woonkamer doet! Het blad blijft mooi door ‘m zo nu en dan te sproeien en daarnaast heeft de plant voldoende licht nodig!

Zoals ik zei, een luchtzuiverende kamerplant. De plant zorgt ervoor dat giftige stoffen uit de lucht worden gezuiverd. Dit kunnen stoffen zijn uit het tapijt of ander soort textiel.

Waarom planten in huis goed en gezond voor je zijn

De waaierpalm plant

Ik heb echt iets met palmen! Hierdoor heb ik een stekje gekocht van de waaierpalm. Ook wel de Trachycarpus fortunei genoemd. Een grote waaierpalm is niet goedkoop! En daarnaast vind ik het leuk om te zien hoe deze waaierpalm door de jaren heen zal groeien. Nu is die nog niet sterk genoeg om buiten te staan in de winterperiode. Dus mijn stekje krijgt nu binnen warmte en in de zomer mag die naar buiten toe. De palm groeit ongeveer 20 tot 30 centimeter per jaar.

Waarom planten in huis goed en gezond voor je zijn

Kentiapalm plant

Na even twijfelen of het echt een Kentiapalm is, blijkt het na wat onderzoek toch echt een Kentiapalm te zijn! Ook wel de howea forsteriana genoemd. Gewoon te koop bij de Hoogvliet trouwens. Ik heb er twee gekocht, eentje wil niet heel goed werken dus ik zal moeten kijken of ik deze nog een beetje kan oppeppen.

De plant is nu ongeveer 30 cm worden maar zoals het er nu naar uit ziet groeit die goed en denk ik dat die over enkele jaren de 100 cm behaald. Ook de Kentiapalm is een tropische plant die erg sterk is en als je het goed doet, lang mee gaat! Echt benieuwd hoe de plant er volgend jaar uit zal zien.

Waarom planten in huis goed en gezond voor je zijn

Tradescantia Spathacea plant

Let wel, ik weet niet heel zeker of dit de Tradescantia Spathacea is. Het kan ook zomaar de callisia fragrans kunnen zijn. Heel lastig om soms planten te identificeren als je er zelf (nog) niet veel verstand van hebt. Mocht het de Tradescantia spathacea dan is het een plant uit midden Amerika groet snel tot ongeveer 30 a 40 centimeter en het is een leuke plant voor beginners.

Waarom planten in huis goed en gezond voor je zijn

Ficus groep plant

Deze plant hoort in ieder geval bij de Ficus groep maar welke weet ik nog niet. Ik vermoed de Ficus Benjamina maar dan zou dit echt nog een klein stekje zijn. Zo zie je maar, dat alles nog te leren valt maar het ook wel interessant is om te onderzoeken.

Waarom planten in huis goed en gezond voor je zijn

Neppe planten

Ook heb ik een aantal neppe planten in huis in de tijd dat ik nog niet aan echte planten begon. Ideaal want ik hoef ze niet te verzorgen en alleen maar schoon te houden. Daarnaast staat het gezellig tussen de andere planten. Zo heb ik twee neppe orchideeën voor het raam staan en onlangs een leuke kunstplant mogen ontvangen voor mijn verjaardag.

Voor nu zijn het allemaal binnen planten. Zodra de lente begint, laten we hopen dat het in maart al een beetje gaat starten, wil ik beginnen met mijn tuin! Het lijkt mij geweldig om deze gezellig te maken met diverse planten. Wellicht ook wat winterharde planten ertussen. Nu is mijn tuin nog vrij kaal.

Heb jij planten in huis?


10 gedachten over “Waarom planten in huis goed en gezond voor je zijn”

 • Daar som je echt wel ontzettend mooie planten op.
  De palm vind ik ontzettend mooi.
  Ook heb ik een Ficus.
  Vorig jaar 2 takjes gekregen van een vriend en in water gezet.
  Ondertussen is het al een mooie plant zeg.
  En gelukkig eentje waar mijn poezen afblijven.

 • Ik heb voor het eerst van mijn leven een paar echte planten. 2 jaar geleden zijn we verhuisd. Ik heb alle neppers weggedaan en een paar mooie bonsai-boompjes, kleine gekocht. Ze groeien als kool. Heel leuk. Ik hou normaal van palmen, maar die redden het meestal niet bij mij. Daar durf ik daarom ook niet aan te beginnen. (misschien nog eens aan een geld-boompje ;-))Maar een beetje groen in je huis is leuk en gezond!

 • Wij zijn ook echt gek van planten. Kunnen alleen niet alle planten in huis halen aangezien we ook twee katten hebben haha

 • Ik woon nog bij mijn ouders dus ik heb alleen wat kleinere plantjes en veel stekjes die ondertussen ook al echte planten zijn geworden lol. Maar als ik straks zelf een huis heb, wil ik mijn hele huis vol planten. Ik ben echt een planten gekkie. Fijne kerstdagen <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *