Genieten van mijn nieuwe tuin!

Genieten van mijn nieuwe tuin!

Genieten van mijn nieuwe tuin! Want wat een ravage was dat zeg. Het heeft even geduurd, maar nu het af is kan ik eindelijk gaan genieten van mijn nieuwe tuin. Ondertussen ben ik wel verder gegaan zoals het verven van de deur van mijn tuinhuis. Staat er ook een leuk bistro setje in en inmiddels vol met bloemen! Wat ik nog wel echt mis is een hangmat met standaard. Dan is het helemaal genieten geblazen in de tuin. Die komt er zeker weten nog aan!

Het leggen van tuintegels in de tuin

In mijn vorige blog hebben jullie alles kunnen lezen over mijn grote tuinverbouwing. Wanneer het moment dan eindelijk daar is om de tuintegels te laten leggen, sprong ik toch wel een gat in de lucht! Wat een obstakels ben ik tegen gekomen en wat een gedoe is het allemaal geweest. Was het ene opgelost kwam het volgende probleem weer naar voren toe. Al met al is het toch gelukt de resultaten mogen er wezen!

Een hoop zand in de tuin

Ik had zand nodig en dan ook echt heel wat zand! In mijn artikel over “mijn grote tuinverbouwing” zie je ook een foto van een berg zand welke ik had besteld. We hadden minimaal 5 kuub hiervoor nodig om het te kunnen redden. Tijdens het tegelen werd er getwijfeld of er niet nog 1 kuub bij is, maar we hebben het gewoon gered!

Eerste aanleg in de tuin

De mannen begonnen met de achtertuin. Mijn keukendeur grenst aan de tuin en hiervoor moest eerst een afstapje van gemaakt worden. Vanaf het moment dat de trede klaar was, was ik alleen maar aan het glimlachen. Ze waren net begonnen maar ik was nu al zo enorm blij!

Genieten van mijn nieuwe tuin!

Veel meer werk dan gedacht

Het was veel meer werk dan gedacht. Normaliter is de formaat van een gemiddelde tuin kleiner dan die ik heb. Omdat ik op een hoekhuis woon en de zijkant gedeelte van het huis ook van mij is, loopt de achtertuin mee de breedte in. Wat ik dus extra heb in vergelijking met andere tuinen hier, is het hele stuk vanaf de poortdeur, welke dan ook nog eens helemaal door loopt naar voren toe en de hoek om. De mannen hadden de eerste dag nog maar de helft van de achtertuin gedaan.

Genieten van mijn nieuwe tuin!

Een verademing

Dit voelde al als een enorme verademing en het was nog niet eens af! Ik vond het nu al zo mooi en kon mij gewoon echt niet voorstellen hoe het er verder uit zal komen te zien. Ik was verast en opgelucht tegelijkertijd. Want het einde was in zicht en een nieuw begin van een nieuwe stukje thuis zat eraan te komen. De mannen waren op een zaterdag begonnen en zouden maandag weer komen om de rest af te maken.

Maandag

De achtertuin is einde van de dag helemaal klaar! Met heel wat stortbuien tussendoor is het de mannen toch gelukt om dit voor elkaar te krijgen! Want makkelijk was het zeker niet en je verliest heel veel tijd door de regen. Toch hebben ze doorgezet, soms ook weleens gewoon tijdens het regenen door. Petje af!

Genieten van mijn nieuwe tuin!

Het tweede gedeelte

Het tweede gedeelte volgde de 3e dag. De bedoeling was om 2 dagen bezig te zijn maar er was dus veel meer werk dan verwacht! Ik heb de volgende dag (dinsdag) meegeholpen omdat er die dag maar 1 iemand aanwezig zou zijn in plaatst van 2. Daarna zou er nog weinig tijd zijn om de tuin af te krijgen. Zowel degene die mijn tuin deed als ik, hoopte dat het die dag nog zou af komen.

Wat ik niet had verwacht, is dat er weer obstakels naar voren toe kwamen waar wij beiden niet blij mee waren. De voortuin lag onder de wortels! We hebben gezwoegd en er alles aan gedaan om die eruit te krijgen en het is nog gelukt ook! We hadden blijkbaar allebei zoveel wilskracht om dit af te krijgen, dat wij die beiden op de wortels hebben afgereageerd.

Genieten van mijn nieuwe tuin!

Een puinbak

Voordat ik het vergeet te zeggen, een puinbak, wat een ideaal ding! Voor een vast bedrag wordt er een puinbak gebracht, deze mag maximaal 8 weken blijven staan. Je kunt hier alle overige puin (stenen, zand etc.) in kwijt en je belt ze weer op als het opgehaald mag worden. Eerder had ik hier niet aan gedacht, totdat ik iemand dit in de straat ook zag doen. Ik dacht hey, op die manier raak ik het dus ook kwijt. Alles is dan ook direct lekker opgeruimd!

Genieten van mijn nieuwe tuin!

Het moment dat het af is!

Eindelijk, eindelijk en nog eens eindelijk! Mijn tuin is af! Het miezerde een beetje maar op dat moment boeide het mij totaal niet. Ik moest en zal gewoon even in mijn tuin gaan zitten, koffie erbij en gaan genieten! Eindelijk was alle ellende en alle obstakels voorbij. Vanaf nu kan ik heerlijk gaan genieten in mijn tuin en mijn hond denkt daar net zo over!

Genieten van mijn nieuwe tuin!

Alle foto’s op een rij


2 gedachten over “Genieten van mijn nieuwe tuin!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *