10 leuke DIY ideeën voor als je niets te doen hebt

10 leuke DIY ideeën voor als je niets te doen hebt

Als ik niets te doen heb dan heb ik zin om te knutselen. Want stil zitten is niets voor mij en ik ben gek op creaties. Ik moet wel zeggen dat ik dit het laatste jaar veel minder heb gedaan dan voorheen, maar ik ben het nu ook wel weer aan het oppakken. Op internet doe ik dan ook veel DIY ideeën op. Nu ben ik bezig met een waterfall project en die komt deze week nog op mijn blog te staan. Ook heb ik allemaal DIY ideeën opgeslagen die ik nog wil gaan uitvoeren en graag met je deel. Hier komen 10 leuke DIY ideeën op een rij.

DIY haken

Een van de eerste DIY ideeën is haken. Ik ben er nog niet heel goed in maar je kunt er zoveel leuke dingen mee maken. Van het haken van knuffels tot tassen, sjaals, truien en met speciale katoenen wol kun je er een prachtige grote deken van maken of zelfs een poef. Zover ben ik nog niet gekomen maar staat wel op mijn planning. Het is ook iets waar je best een tijdje mee bezig bent en als je het onder de knie hebt het dan ook iedere keer weer kunt oppakken.

DIY ideeën – haken

DIY potten bakken van klei

Ook een van mijn favoriete DIY ideeën zijn potten en andere creaties bakken van klei. Vroeger, toen ik nog in Den Haag woonde, ging ik wekelijks naar een buurthuis Deedrie toe. Helaas bestaat het buurthuis niet meer maar wat heb ik daar toch een ontzettende leuke tijd gehad! En wat deed ik dan, potten bakken van klei. Ik maakte niet alleen maar potten hoor maar ook andere creaties zoals een sigaretten asbak voor mijn vader, een bloempot voor mijn moeder en leuke dingen voor mijzelf. Na het bakken kun je het verven met een mooi glimmend laagje erover heen. Het is echt ontzettend leuk om te doen trouwens.

DIY ideeën – potten bakken

DIY zelf kaarsen maken

Oke, dit heb ik dan nog nooit gedaan maar ik heb eindelijk mijn spullen hiervoor besteld om zelf kaarsen te kunnen maken! Ook heb ik er etherische oliën bij gekocht zodat het gelijk geurkaarsen zijn! Tegenwoordig kun je hier ook hele leuke mallen voor kopen zodat jouw kaars een leuke vorm heeft. Bij You Wish kun je van alles aanschaffen om zelf kaarsen te kunnen maken. Zelfs kleurstoffen, neon kleuren en kaarsen glazen kun je er aanschaffen.

DIY ideeën – kaarsen maken

DIY Happy stones maken

Happy Stones zijn momenteel echt een rage! Een happy stone is een beschilderde steen die je ergens kunt achterlaten. Denk aan het bos, een park of een andere leuke plek die waar jij maar wilt. Iemand die dit vindt maak je er dus blij mee en het heeft ook nog eens een mooie betekenis. Je kunt zelf op zoek gaan naar stenen buiten maar deze zijn ook te koop bij hobby winkels en zelfs bij bol.com te koop. Vergeet niet om na het schilderen van de happy stones, een  laagje vernis eroverheen te doen. Anders vervaagd de beschildering en dat zou natuurlijk enorm zonde zijn van je creatie.

DIY ideeën – happy stones

DIY knutselen met recyclagemateriaal

Waarom oude karton, lege wasmiddel flessen of eierdozen weggooien als je er ook mee kunt knutselen? Dit wordt ook wel knutselen met recyclagemateriaal genoemd en je kunt er ontzettende leuke dingen mee maken! Lege blikken zou je bijvoorbeeld kunnen verven en plantjes erin kunnen doen. En dat geldt ook voor de lege glazen potten. Wasmiddel flessen worden tegenwoordig beschilderd en vazen van gemaakt. En bedenk wat je allemaal kunt doen met lege cola flessen! Op internet kun je hier heel veel inspiratie mee op doen. Daarnaast is het ook nog eens heel goed voor het milieu.

DIY ideeën – knutselen met recyclagemateriaal

DIY zelf mozaïek maken

Als kind vond ik het ontzettend leuk om te mozaïeken, zo noemden wij dat. Dit deed ik vooral op de knutselmiddagen op school en uiteindelijk begon ik dit thuis ook te doen. Ik ben altijd wel een knutsel fanaat geweest dus deze kon echt niet missen in het DIY ideeën lijstje. Mozaïeken is het maken van kunst op een achtergrond welke jij maar wil. Dit deden wij vaak op een stuk hout met een spiegel in het midden. Maar dit kan op van alles. Heb je nog oude borden en tegels liggen? Wikkel deze dan in een theedoek en sla deze kapot met een hamer zodat je zelf prachtige mozaïek stukjes hebt waarmee je verschillende creaties kunt maken.

DIY ideeën – zelf mozaïek maken

DIY creatief met ijsstokjes

Als je mijn artikel creatief met ijsstokjes hebt gelezen, dan zie je wat voor moois je hiermee kunt maken. Naast geometrische of origami stijl muur decoraties, kun je nog veel meer maken met ijsstokjes. Je kunt er leuke huisjes van maken, pennenbakjes, leuke vormen en zelfs onderzetters!

DIY ideeën – creatief met ijsstokjes

DIY huisjes maken van karton

Een leuke bezigheid is huisjes maken van karton en voor elk tijdsbestek. Zelf vind ik dit enorm leuk om te doen tijdens de feestdagen en voor kinderen is dit ook een hele leuke bezigheid. Tegenwoordig gebeurt dit niet alleen met karton. Er worden hele kunstwerken van gemaakt en daarna bekleed met klei en zelfs geverfd.

DIY ideeën – huisjes maken van karton

DIY piñata maken

En dan nu mijn favoriet, een piñata maken! In een ander blog artikel lees je terug hoe je zelf heel makkelijk een piñata kunt maken! Het leuke van het maken van een piñata is dat je zelf kunt bepalen hoe en welke vorm je maakt. Echt alles is mogelijk zolang de basis goed gedaan wordt. Ook met het crêpepapier kun je tegenwoordig ook alle kanten op. Een piñata is er niet alleen voor verjaardagen maar ook voor andere gelegenheden.

DIY ideeën – piñata maken

DIY visionboard maken

Eerder heb ik tijdens het influencer evenement een visionboard gemaakt. Dit deden wij met oude tijdschriften en een canvas doek van de Action. Ook kun je dit maken met een fotolijst en zelfs een prikboard. Alles is mogelijk en je creativiteit kun je de vrije loop laten. Naast oude tijdschriften, kun je ook gebruik maken van oude boeken, kranten en knipsels van reclame bladen. Zelf lijkt het mij erg leuk om er ook een keer gedroogde bladeren en bloemen tussen te doen voor een leukere creatie.

DIY ideeën – visionboard maken


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *