10 lifehacks die je leven verbeteren!

10 lifehacks die je leven verbeteren!

Wat zijn lifehacks nu eigenlijk? Lifehacks zijn handige tips en weetjes die je leven veel makkelijker maken! Heb je weleens filmpjes voorbij zien komen op diverse Social Media kanalen over het openen van een blik, dat jij al je hele leven fout doet? Dat bedoel ik dus! En zo zijn er nog veel meer handige lifehacks die je leven beteren. Lees dus snel verder!

Lifehack 1: Gebroken ei koken

Niets is zo vervelend dan een ei die al gebroken is voordat je deze wil gaan koken. Onderstaande heb ik getest en het werkt echt! Voeg een klein beetje natuurazijn (let op geen schoonmaakazijn!) toe aan het water. Hierdoor loopt de inhoud van het ei niet eruit en hoef jij geen ei weg te gooien.

Lifehack 2: Vlekken uit witte kleding verwijderen

Misschien wist je deze tip al, maar toch vermeld ik het graag in mijn blog artikel. Witte kleding en vlekken, vooral als je iets gemorst hebt wat er niet goed uit gaat. Dan heb ik de volgende tip voor je: meng wat citroen sap met zout en laat dit intrekken op de vlek. Naast dat het ook goed werkt, is het ook nog eens goed voor het milieu en schaf je geen agressieve middelen aan.

Lifehack 3: Een wachtwoord die niemand kan raden!

Bij het aanmaken van een nieuw wachtwoord (vooral wanneer je extra beveiligd wil zijn) kun je kiezen voor letters met accenten om je wachtwoord extra veilig te maken. Niemand zal raden bijvoorbeeld ö, ñ, â of é. Niemand zal deze wachtwoord raden, ook cybercriminelen niet.

Lifehack 4: Pasta bewaren in een doosje Pringles

Deze simpele lifehack kan je helpen kastruimte te besparen en te voorkomen dat je pasta breekt. Het enige wat je nodig hebt is een leeg Pringles-blikje.

Lifehack 5: BBQ vuur aanmaken zonder aanmaakblokjes

Wil je net lekker de BBQ aan gooien, ben je aanmaakblokjes vergeten te halen in de supermarkt! Geen probleem, maak gebruik van tortilla chips die heel goed branden! Trouwens, ander soort chips kan overigens ook… Nog meer tips voor het aansteken van een BBQ zonder aanmaakblokjes is het aansteken van een kartonnen eierdoosje. En anders even naar de buren lopen, die hebben een van deze dingen vast wel in huis liggen.

Lifehack 6: Koplampen van je auto schoonmaken

Wel zo fijn als deze schoon zijn, zowel voor jezelf als voor de andere weggebruikers. Licht is tenslotte zeer belangrijk op de weg en ook nog eens verplicht! Je kunt de koplampen schoonmaken met tandpasta! Breng wat tandpasta aan op een schoonmaakdoekje, wrijf het goed over de koplampen heen en ze zullen weer helemaal glimmen. Neem het daarna wel af met een schoon doekje met water.

Lifehack 7: Je vuilniszak makkelijk uit de prullenbak halen

Ken je dat, wil je een volle vuilniszak uit de prullenbak trekken komt die er niet uit! Ik dacht altijd dat die dan te vol zit maar niets is minder waar. Dit komt namelijk omdat een volle vuilniszak vacuüm zuigkracht creëert en het hierdoor er niet zo makkelijk uit gaat. Een simpele truc: boor wat gaten in de bodem van je prullenbak om de lucht vrij te laten stromen en zo zit je dus nooit meer met dit probleem.

Lifehack 8: Batterijen testen

Wil je weten of je batterijen nog goed zijn zonder dat je dit moet testen in apparaten? Laat de batterijen dan een voor een op tafel vallen. Als je de batterijen op een tafel laat vallen en ze één keer stuiteren en omvallen, dan zijn ze goed. Als ze meer dan eens stuiteren, zijn ze niet goed meer en is het tijd om ze weg te gooien. Lever je batterijen wel in bij in inleverpunt en gooi ze alsjeblieft niet weg in de prullenbak. Er kunnen namelijk schadelijke stoffen inzitten die zeer slecht zijn voor het milieu.

Lifehack 9: Nooit meer huilen tijdens het snijden van een ui!

Gelukkig heb ik er niet meer zoveel last van. Misschien komt dat ook wel omdat uien en knoflook de basis zijn van mijn recepten en mijn traanbuizen inmiddels gewend zijn (of zoiets). Je kunt een ui, 15 minuten voordat je gaat beginnen) in de vriezer leggen. Hierdoor komen er veel minder stoffen vrij en kun jij zonder tranen je uien gaan snijden!

Lifehack 10: Een lekkere geur uit je stofzuiger

Dit is echt mijn favoriet en doe ik dan ook altijd. Lenor wasverzachter geurparels! Ik strooi wat korrels geurparels van de Lenor wasverzachter op de grond en zuig deze dan op. Iedere keer als ik ga stofzuigen ruikt het huis enorm lekker!


3 gedachten over “10 lifehacks die je leven verbeteren!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *