Dit zijn de top 10 irritaties op de weg!

Dit zijn de top 10 irritaties op de weg!

Zodra ik de auto in stap, ben ik meteen al geïrriteerd op andere weggebruikers. Het is een hele slechte eigenschap en heb echt geprobeerd te veranderen! Helaas, ik ben er eentje die snel geïrriteerd is op de weg. Vooral naar automobilisten toe. Zo heb ik er dan ook een handje van om in mijzelf te praten en anderen te vertellen hoe zij moeten rijden. Natuurlijk horen zij mij niet, maar het lucht wel op kan ik je vertellen! Nu blijk ik zeker niet de enige te zijn en ben ik op onderzoek uitgegaan wat nou de top 10 irritaties op de weg zijn. Veel lees plezier met een tintje humor!

1. Automobilisten die te langzaam rijden irritatie op de weg nummer 1!

Een van de meest besproken (top 10) irritaties op de weg, is dat er automobilisten zijn die TE langzaam rijden! Waar je 50km per uur mag en dan heb je er eentje voor je zitten die denkt dat 30km per uur ook prima is. Alles behalve fijn, alles behalve leuk en voor sommige mensen zorgt dit ervoor dat zij echt op ontploffen staan. En dan vooral als je er niet langs kunt rijden!

2. Automobilisten die geen knipperlicht gebruiken

Dit is ook een irritatie onder veel weggebruikers! Mensen die geen knipperlicht gebruiken vooral als je iemand bent die veel vooruit kijkt en 30 meter van te voren al heeft gehandeld. Je weet gewoon niet waar je aan toe bent! Met name wanneer een automobilist de rotonde verlaat en dit dan niet aangeeft. Dit is in ieder geval een van mijn grootste irritaties op de weg!

Dit zijn de top 10 irritaties op de weg!

3. Bumperkleven

Het klinkt misschien een beetje tegenstrijdig als je zelf al gauw geïrriteerd bent op de weg, maar bumperklevers zijn ontzettend vervelend. Zeker wanneer jij al lekker doorrijdt en geen slak op de weg ben. Onnodig om dan nog te bumperkleven.

4. Geen kans krijgen om in te halen

Ken je dat? Dan wil je net gaan inhalen, geeft een automobilist extra gas waardoor jij de kans en ruimte niet krijgt om in te halen! En geloof me, ze zien het hoor! Net zoals automobilisten die je niet laten invoegen vanaf de invoegstrook. Grrrrrrr…

5. Automobilisten die op hun telefoon zitten

En dan zo gedesoriënteerd zijn en (bijna) fouten maken op de weg. Het is levensgevaarlijk en het brengt anderen onnodig in gevaar.

6. Automobilisten die hun grote licht aan hebben

En dan verblind worden omdat er eentje of langs je rijdt of achter je rijdt en jij je binnenspiegel amper kunt gebruiken. Niet alleen irritant maar ook nog eens ontzettend gevaarlijk!

Dit zijn de top 10 irritaties op de weg!

7. Fietsers die hun hand niet uitsteken bij een rotonde

Ken je dat, je ziet een fietser aankomen en denkt dat hij/zij de fietsroute over de rotonde neemt, of juist niet, en jij hierdoor onnodig zit te wachten. Ik kan mij hier verschrikkelijk aan irriteren!

8. Automobilisten die onnodig links rijden

En rechts harder rijdt dan de linkerkant! Heel vervelend wanneer je wil doorgassen en/of in wilt halen. Dat je links rijdt prima, maar dan wel de gas erop aub.

9. Automobilisten die toeteren zodra het stoplicht op groen springt

Geef mij even de kans aub! Ja ook ik irriteer mij aan automobilisten die geïrriteerd zijn op mij. Maar je hebt er sommige bij die je niet eens de kans geven. Zodra het stoplicht op groen springt verwachten sommige dat je al met 120km per uur weg rijdt. Kon dat maar! (alhoewel sommige auto’s dit wel kunnen uiteraard).

10. Onzekere automobilisten

Niets is erger dan een onzekere automobilist die voor je rijdt. Daarmee rijden ze niet alleen langzaam maar remmen ook in elke situatie wat echt ontzettend irritant kan zijn. Het maakt het voor de omgeving er ook niet makkelijk op.


1 gedachte over “Dit zijn de top 10 irritaties op de weg!”

  • Ik word altijd helemaal niet goed van mensen die me proberen op te jagen. Dus ik vrees dat ik zelf een irritatie ben voor andere automobilisten. Ik ben er zo eentje die niet door rijdt blijkbaar….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *