Dit kun je allemaal schoonmaken met citroen

Dit kun je allemaal schoonmaken met citroen

Dat citroen enorm lekker is, voor velen, is niet het enige waar citroen zich goed aan doet. Wist je dat citroen ook vele voordelen heeft tijdens het schoonmaken in je huis? Omdat citroen een natuurlijk bleekmiddel is werkt het effectief en is het ook nog eens beter voor het milieu! Wanneer je aan de slag gaat met schoonmaken, vergeet dat niet een handig schema te gebruiken voor tijdens het schoonmaken.

Klak verwijderen met citroen

Kalk, we ontkomen er niet aan. Vooral op kranen in de keuken en badkamer is dit snel zichtbaar. Hoe dit komt? Dat komt door onze leidingwater waar calciumcarbonaat en magnesiumzouten in zit! Wanneer dit opdroogt, ontstaat er dus kalk.

Kalk kun je verwijderen met citroen! Snij de citroen door de helft en smeer dit over de plekken waar kalk is ontstaan. Laat dit een paar minuten intrekken en spoel het dan weg. Dit is een makkelijke manier om schoon te maken en ook de meest effectieve manier voor het verwijderen van kalk.

Maak de snijplank schoon met citroen

Een snijplank is een bron van bacteriën wanneer deze niet goed wordt schoongemaakt. Je wilt niet besmet raken door de zogenoemde kruisbesmetting, daar kun je heel erg ziek van worden. Ook een snijplank kun je schoonmaken met een citroen. Snij de citroen door de helft en wrijf er stevig overheen! Laat het even intrekken en ga daarna aan de slag met een schuurspons. Afwassen en je snijplank is bacterievrij!

Koper poetsen met citroen

Koperen bestek of sieraden, uiteindelijk zie je dat deze echt gepoetst moeten worden om de originele staat weer terug te krijgen. Maak van een citroen wat citroensap, gebruik een doekje die je kunt deppen in het citroensap en wrijf daarmee het koper weer schoon. Vergeet het daarna niet af te spoelen.

Magnetron en oven schoonmaken met citroen

Dit is geen onbekende in dit rijtje. Je kunt namelijk je magnetron en/of oven schoonmaken met citroen. Dit doe je door een bakje met water en citroensap te vullen en enkele minuten in het keukenapparaat te doen. Het zorgt er niet alleen voor dat nare geurtjes verdwijnen, maar ook al het vuil los weekt van de damp.

Stickers verwijderen met citroen

Onlangs had ik een briefje geplakt op mijn voordeur voor de postbezorger. Dat mocht ik niet thuis zijn, het over de schutting gegooid mag worden. Ik wist wat ik had besteld en het niet erg was om even over te schutting heen te gooien.

Nadat ik het briefje weer had verwijderd, had ik natuurlijk resten door het plakband welke ik had gebruikt. Ik zweer bij citroen voor het verwijderen van stickerresten! Ik heb een citroen uitgeperst en het citroensap gebruikt voor het verwijderen van de resten.

WC schoonmaken met citroensap

Hier hoe ik denk ik maar weinig over uit te leggen, omdat citroensap een natuurlijk bleekmiddel is kun je de sap gebruiken om je wc mee schoon te maken.

Maak je kleding weer wit met citroen!

Witte kleding is mooi, maar kan ook enorm besmettelijk zijn! Maak een emmer met heet water en gooi hier wat citroensap in. Daarna je kleding een half dagje in de emmer laten staan, de wasmachine in en je witte kleding is weer echt wit!

Heb jij nog schoonmaaktips met citroen?


5 gedachten over “Dit kun je allemaal schoonmaken met citroen”

  • Ik ken de schoonmaakgeheimen van de citroen dankzij mijn oma, zij gebruikte het altijd en sindsdien heb ik het ook vaak wel in huis als ik iets moet poetsen waar een hardnekkig geurtje aan zit zoals inderdaad de oven en de snijplank.

  • Ik kan me ook vaag iets herinneren over tattoo’s verwijderen of in ieder geval vervagen met citroen maar weet niet meer precies hoe dat allemaal zat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *