Met deze tips maak jij meer tijd voor jezelf

Met deze tips maak jij meer tijd voor jezelf

Je kent het wel, een druk leven, een fulltime baan, het huishouden en wellicht ook nog kinderen. Het lijkt wel of 24 uur te weinig is en wij hierdoor tijd tekort komen in het leven en hierdoor geen tijd voor onszelf hebben. En tijd voor jezelf maken is zo enorm belangrijk! In dit artikel neem ik je graag mee met mijn tips voor meer tijd voor jezelf.

Een opgeruimd hoofd

Wanneer je in je hoofd onrustig bent en het in je gedachten niet is opgeruimd, gaat het stukje ontspannen ook niet lukken. Door een opgeruimd hoofd en structuur in je leven houd je meer tijd voor jezelf over. Een ochtend, middag en avondritme werkt voor velen ook heel goed.

Maak werken makkelijk voor jezelf

Ook het werken ontkomen wij niet aan. Het valt mij vaak op dat men, na werktijd, nog steeds bezig is met zijn of haar werk. Hierdoor kom je nooit aan ontspanning en meer tijd voor jezelf toe. Eerder heb ik tips gedeeld hoe je thuiswerken makkelijk voor jezelf maakt, het artikel is ook handig voor mensen die op locatie werken.

Noteer wat je allemaal wil gaan doen

Voor meer tijd voor jezelf, is het ook belangrijk om te weten wat jij met deze tijd gaat doen. Schrijf op waar jij graag je vrije tijd voor jezelf aan wil uitbesteden. Dit kan van alles zijn, van een boek lezen tot aan het bezoeken van een leuke stad of dorp in eigen land.

Plan een dag of een paar uurtjes in

Ook niet geheel onbelangrijk is de tijd die je voor jezelf maakt echt in te plannen. Dus plan een dagdeel, en als dat niet lukt een paar uurtjes, voor jezelf in zodat jij echt gebruik kunt maken van jouw me-time.

Stel jezelf de volgende vraag

Tijdens een show van Michael Pillarczyk, Rust in je hoofd, stelde hij de volgende vraag: als je nog maar 1 jaar te leven hebt, wat zou je dan direct schrappen uit je leven en wat zou je in dat jaar doen wat je altijd al graag hebt willen doen? Met andere woorden: zet jezelf in het middelpunt van je leven! Er zijn veel dingen die wij in het leven willen doen, maar niet doen wegens drukte, werk en andere zaken. Het is niet erg om jezelf een keer op nummer 1 te zetten en echt meer tijd voor jezelf te maken!


10 gedachten over “Met deze tips maak jij meer tijd voor jezelf”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *