Hoe zorg je voor een opgeruimd hoofd?

Hoe zorg je voor een opgeruimd hoofd?

Misschien herken je dit weleens aan jezelf, wanneer het niet opgeruimd is in huis, wanneer je taken niet zijn afgevinkt of wanneer je iets bent vergeten op te schrijven in je agenda. Het voelt als een explosie in je hoofd en je weet hierdoor niet meer waar te beginnen. Hierdoor heb je geen opgeruimd hoofd en stel je vaak dingen uit.

Daarnaast voelt het ook niet fijn! Het gevoel dat je omgeving opgeruimd is en je taken zijn voltooid zorgt voor een opgeruimd hoofd. Zelf heb ik een hele lange tijd gestruggeld met time management, alles noteren voor mijzelf en zorg dragen voor structuur en routine. Zo doe ik dat ook met het plannen van mijn blog artikelen. Dit heeft ook te maken met een stukje ADHD, dat kan ik niet ontkennen, maar structuur in je leven doet wonderen!

Structuur

Structuur in je leven zorgt voor een opgeruimd hoofd. Hierbij is een overzicht belangrijk, het plannen van je taken maar ook een dagelijkse routine. In het begin kan dit lastig zijn maar hier raak je aan gewend. Uiteindelijk kan je niet eens meer terug omdat het je rust geeft.

Start in de ochtend

Start je routine vanaf het moment dat je op staat. Hieronder een handig schema waarmee je kunt starten. Zodra je op staat je bed opmaken, de gordijnen en ramen openen. Hierdoor laat je de slaapkamer opgeruimd achter en kun je ’s Avonds direct in een frisse bed duiken en dat zorgt voor een opgeruimd hoofd. Waarom ik andere taken, zoals het opruimen en afwassen, niet heb genoteerd, kom ik later in dit artikel op terug.

Dag routine

Een dag routine kan uit diverse onderdelen bestaan. Dit kan zijn werken of je bent huismoeder/vader. In beiden gevallen een drukke dag! Zorg ervoor dat je iedere dag je taken voltooid en je agenda na kijkt. Wanneer je dit iedere dag doet, houdt je alles bij, vergeet je niets en heb je een opgeruimd hoofd.

Avond routine

En dan nu een avond routine. De reden waarom ik taken zoals het opruimen en afwassen niet in de ochtend routine heb genoteerd is omdat niets fijner is dan opstaan in een opgeruimd en schoon huis. In de avond kun je zorg dragen dat alles is afgewassen, opgeruimd en kleine huishoudelijke taken zijn voltooid.

Ook kun je alvast kleding klaar zetten voor de volgende dag, schone handdoeken in de badkamer plaatsen en daarna heerlijk op de bank neerploffen!

Nog meer routine in je leven!

Niets is fijner dan als je al weet wat je elke dag gaat koken en eten! Hierdoor hoef je er niet iedere dag over na te denken. Een keer per week de grote boodschappen en een dag voor de kleine boodschappen zullen een routine worden. De grote schoonmaak of de grote lente schoonmaak in huis en de wasjes natuurlijk ook niet te vergeten!

De basis

Alles wat je in dit artikel lees is natuurlijk de basis voor een opgeruimd hoofd. Wel kun je de rest zelf aanvullen of veranderen. Als dit maar past in jouw leven en je hierdoor structuur kunt aanbrengen.

Wat doe jij voor een opgeruimd hoofd?


6 gedachten over “Hoe zorg je voor een opgeruimd hoofd?”

  • Je vergeet de hond uit te laten 🙂 Ik hecht heel veel waarde aan structuur, mijn dagen zien er dagelijks hetzelfde uit maar dat vind ik fijn.

  • Ik word heel onrustig van structuur. Ja, dat klinkt gek maar voor mij werkt het niet. Ik voel me dan claustrofobisch. Om een opgeruimd hoofd te hebben schrijf ik veel van me af en zing ik heel hard in de douche haha

  • Ik hou wel van wat structuur, maar pin mij er niet op vast. Anders word ik onrustig als iets die structuur verstoort.
    Misschien moet ik het dan maar flexibele structuur noemen.
    Wel heb ik een ochtend structuur; rustig wakker worden met een tas koffie. Stoor me dan niet te veel want anders krijg ik gegarandeerd koppijn die ik de ganse dag meesleep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *