Hoe je kunt besparen op boodschappen

Hoe je kunt besparen op boodschappen

Momenteel leven wij in een tijd waar alles duurder aan het worden is. De inflatie is behoorlijk opgelopen, vooral de laatste maanden. De coronacrisis maar ook de oorlog in Oekraïne speelt hierbij een grote rol. Eerder heb ik een blog geschreven hoe je geld kunt besparen, besparen op je boodschappen is hier ook een onderdeel van.

De supermarkten

Zodra je de supermarkten binnen loopt zie je al snel dat alle producten in kosten zijn gestegen. Als je kijkt naar je kassabon zie je ook dat je veel meer geld kwijt bent dan voorheen. Besparen op boodschappen lijkt onmogelijk. Toch zijn er manieren om te kunnen besparen op je boodschappen.

Verspillingsbak

Wanneer je in de ochtend naar de supermarkt gaat, staan er bijna bij iedere supermarkt verspillingsbakken. Deze zijn snel leeg, als je in de ochtend je boodschappen gaat doen heb je vaak nog wel geluk! Zo had ik onlangs twee vlees pakketten en een liter vla voor maar € 2,50. Normaal zou ik hier ruim € 7,50 voor kwijt zijn als het niet meer is. Op deze manier heb ik kunnen besparen op mijn boodschappen.

Diepvriesfruit

Groenten en fruit kosten extra veel als het seizoen er niet naar is. Tegenwoordig kun je ook diepvriesfruit kopen wat enorm in de kosten scheelt. Bij de Aldi kun je diepvries bessen kopen voor slechts € 1,39. Maar ook bij andere supermarkten is diepvries groente en fruit goedkoper dan deze vers te halen. Een bezoekje aan de markt zal je ook veel in kosten schelen!

Prijzen vergelijken

Als je echt wil besparen, en er de tijd voor hebt, kun je de folders met elkaar vergelijken van diverse supermarkten. Zo zie je precies waar wat in de aanbieding is maar vaak ook bij welke supermarkt bepaalde producten goedkoper zijn. Ook op deze manier bespaar je op je boodschappen.

Too good to go

Met de Too good to go app voorkom je voedselverspilling. Je kunt een box aanschaffen van € 5,00 en deze rond een bepaald tijdstip ophalen. Meestal krijg je hier een waarde van rond de € 15,00 voor terug. Je moet wel snel zijn, want de boxen gaan snel op! Wel fijn als je bij de bakker een volle tas met brood kunt ophalen welke je weer kunt invriezen.

Zorg voor een voorraad in huis

Producten die 1+1 gratis zijn is altijd handig. Hiermee bouw je gelijk een voorraad op. Ook bij de leuke 1 Euro acties van producten die normaal duurder zijn kan bijdragen aan een voorraad in huis. Dit scheelt veel in de kosten, maar zorgt er ook voor dat je altijd alles in huis hebt wat je nodig hebt.

Let op de sticker producten!

Naast de verspillingsbak zijn er ook producten die een sticker hebben met een korting van 35 of 50 procent. Vaak zijn deze producten nog maar 1 of 2 dagen geldig. Handig om in te vriezen of dezelfde dag nog te gebruiken.

Koop eigen merk producten

Eigen merk producten zijn vaak net zo goed als de A producten. Dit scheelt je behoorlijk in de kosten. Wees niet kritisch, ook als je het nog nooit geprobeerd hebt. Het is het proberen waard!

Zorg voor een gevulde maag

Ga niet met een hongerig gevoel de supermarkt in. Je koopt veel meer op dat moment omdat alles er dan zo lekker uit ziet! Hiermee ben je ook nog eens veel meer geld kwijt. Boodschappen doen met een volle maag werkt veel beter.

Koop lokaal

Door lokaal te kopen draag je ook nog eens bij aan duurzaamheid! Daarnaast kun je veel goedkoper groente en fruit gekregen en maak je de boeren hier weer blij mee.

Wat doe jij om te besparen op je boodschappen? Lees ook eens mijn blog hoe je kunt besparen op je energie.


9 gedachten over “Hoe je kunt besparen op boodschappen”

  • Handige tips! Zelf haal ik vlees bij de slagerij, groenten vooral uit de diepvries, daarnaast wonen we dicht bij de Duitse grens dus halen we daar regelmatig boodschappen + tanken. Gepast koken en als er wat over is invriezen, eigen merk producten, aanbiedingen in de gaten houden en de boodschappen online bestellen.

  • Handige tips zijn dit Ik zit heel erg te twijfelen om zo’n too good to go box te kopen, aangezien mijn huishouden uit één persoon bestaat die geen grote eter is. In hoever is het dan nog besparen en reden van voedsel?

  • Vooral ook niet te veel naar de winkel gaan en winkelen volgens een boodschappenlijst wil er ook nog wel eens voor zorgen dat je niet met overbodige producten thuis komt.

  • Uitstekende tips. Wij kopen ook seizoensgroenten. Met buren die we al jaren goed kennen wisselen we ook producten uit.
    Zo krijgen wij aardbeien en tomaten en geven wij bijvoorbeeld eieren etc…
    Is leuk om te doen.

  • Ik doe af en toe to good to go en ik check altijd de stickers in de supermarkt met 35% korting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *