Kopen en verkopen op Vinted

Kopen en verkopen op Vinted

Een aantal jaar geleden hoorde ik al meer over kopen en verkopen op Vinted. Alleen had ik er nog niets mee gedaan, Marktplaats was nog steeds een app die ik hiervoor gebruikte. Alleen het verkopen van tweedehands kleding liep niet altijd goed en langzaam. Totdat ik dit jaar toch maar de app Vinted ben gaan downloaden. Het kopen en verkopen van tweedehands kleding is ook nog eens duurzaam. Daarnaast is het niet alleen een leuke site voor volwassenen, maar ook voor kinderen en tieners. Tweedehands kleding voor een tiener is tegenwoordig een hype!

Wat is Vinted

Vinted is een marktplaats voor tweedehands artikelen waar je zowel kunt kopen als verkopen. En je kunt extra geld verdienen met Vinted. Omdat de app internationaal is, is er ook meer aanbod. Naast kleding en schoenen is er sinds kort meer bijgekomen zoals artikelen voor in je huis of voor huisdieren. De app is overzichtelijk en handig in gebruik.

Kopen op Vinted

Eerder was ik op zoek naar een Reinders T-shirt die nieuw vrij prijzig is in de winkel. Deze heb ik via Vinted kunnen scoren voor slechts € 9,00 exclusief de verzendkosten. Dat zijn leuke dingen. Er is zoveel te vinden op de Vinted app om te kunnen kopen.

Verkopen op Vinted

Verkopen op Vinted vind ik nog leuker! Ik shop graag maar iedere paar maanden ben ik ook weer uitgekeken op sommige kledingstukken. Zo zorg ik ook voor een opgeruimd hoofd. Het verkopen op Vinted gaat dan ook heel makkelijk. Ik plaats een foto, tekst en alle nodige informatie in een artikel, daarnaast vermeld ik een prijs erbij. Een koper kan dus op het artikel terecht komen en het via de Vinted app kopen. Als verkoper ontvang je een melding en een label die je kunt uitprinten om het te verzenden. Bij een snelle verzending en goed uitziende kledingstuk ontvang je ook nog eens een goede beoordeling! Goede beoordelingen zijn belangrijk als verkoper en krijgt het publiek vertrouwen in jou!

Vinted verkopen tips

Welk platform je ook gebruikt, er is altijd een strategie. Hieronder handige tips om meer te verkopen op Vinted.

 • Zorg voor duidelijke foto’s
 • Zet de verzendopties aan en uit, heb je geen UPC bij jou in de buurt? Zet deze dan uit
 • Communicatie, zorg dat je altijd zo snel mogelijk op vragen kunt reageren. Dit zet sneller aan tot verkoop
 • Vermeldt altijd het merk en kledingmaat
 • Verkoop je een artikel niet? Verlaag dan de prijs
 • Een aan- foto werkt overigens vaak het beste!
 • Wat ik eerder niet wist, maar helemaal enthousiast over ben is dat je #hashtags in je artikel kunt gebruiken

Reserveren op Vinted

Zelf kun je artikelen reserveren op Vinted, maar het kan ook zijn dat iemand bij jou een artikel reserveert. Vaak zijn dit ook jongere vrouwen die wachten op bijvoorbeeld hun salaris. Ik neem dan altijd contact met hen op en kijk naar de beoordelingen. Zien die er goed uit, dan weet ik dat zij het artikel voor bijna 100% bij mij zullen kopen.

Heb jij al gebruik gemaakt van de Vinted app?


7 gedachten over “Kopen en verkopen op Vinted”

 • Mijn schoonzus koopt en verkoopt ook via Vinted en ze is er heel tevreden over.
  Ikzelf heb er geen ervaring mee. Meestal ontzie ik het om telkens pakjes te maken en naar het postkantoor te lopen.
  Toch heb ik al ontzettend veel goede reacties gelezen over Vinted.

 • Alle kleding die ik niet meer draag , doneer ik altijd aan bij Bijstand Winkel bij mij in de stad, zoadat minder bedeelde mensen de kleding kunnen krijgen

 • Ik gebruik het zelf nog niet, maar hoor van vriendinnen wel veel positieve geluiden hierover, dus misschien dat ik het toch maar eens ga uitproberen.

 • Ik verkoop eigenlijk nooit mijn kleding, meestal gaat het naar de Kringloop. Maar eigenlijk kan het best nog wel een paar rondes mee.

 • Ik gebruik nog steeds Marktplaats maar mijn dochter gebruikt al langere tijd Vinted en is daar altijd enthousiast over terwijl ik juist steeds vaker ontevreden ben met Marktplaats. Ik ga het dus toch overwegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *