Hoe breng je de lente weer in huis

Hoe breng je de lente weer in huis

Afgelopen maand hadden we een fantastische maand met veel zon! April doet wat die wil maar als wij de weermannen mogen geloven schijnt de zon binnenkort weer volop. Na de grote voorjaarsschoonmaak is het tijd om de lente weer in huis te halen.

Zachte in vrolijke kleuren

Als ik denk aan de lente dan denk ik aan kleuren! De lente is prachtig, bloemen, planten en bomen staan weer volop in de bloei en de mooiste kleuren komen tevoorschijn. Zelf ben ik gek op geel en roze. Maar je ziet ook prachtige kleuren zoals paars, oranje en natuurlijk veel groen voorbij komen. Prachtige kleuren om de lente in huis te brengen!

Bloemen

De lente breng je in huis door bloemen! In de winter brengen wij eerder een kerststukje naar binnen en in de herfst vaste planten met decoratie. Deze sombere kleuren mogen nu het huis uit. Een typische lentebloem zijn de tulpen, narcissen en hyacinten. Zelf vind ik de hyacinten een heerlijke geur hebben en zijn in heel veel kleuren verkrijgbaar. De narcissen doen het altijd wat langer bij mij in huis en tulpen is weer typisch Nederlands. Er staat altijd een vaas met bloemen bij mij op tafel, deze periode natuurlijk de tulpen!

Likje verf aan de muur

Ben jij niet zo bang om je muur een nieuwe kleur te geven? Werk dan met pastel tinten! Pastel tinten zorgen ervoor dat je de lente weer in huis brengt. Een nieuwe kleur aan de muur zorgt ook meteen weer voor een nieuwe frisse look. Ook een vintage verf look past mooi in deze periode.

Geurstokjes en geurkaarsen

Iets waar ik zelf helemaal gek op ben zijn geurstokjes en geurkaarsen. Of een luchtverfrisser die je in de stopcontact kunt doen. Zodra de lente begint vervang ik deze allemaal door een frisse en zoete geur in huis te halen. Geuren geven je een blij en opgewekt gevoel en zorgt ook dat je ergens aan herinnert wordt. De lente dus!

Accesoires in huis

Thuis heb ik mijn accessoires opgeborgen. Met regelmaat verander ik hier en daar weer wat en kan ik de accessoires die op dat moment niet gebruikt worden tijdelijk opbergen. Het komt ook weleens voor dat ik iets in de winkel zie en aanschaf en dit bewaar voor een moment wanneer ik weer bezig ben in huis.

Accessoires in huis doet veel met je interieur. Denk aan het vervangen van de kussens in lichte en vrolijke kleuren, kaarsen, dienbladen, beelden en meer decoratie. Hiermee breng je echt de lente in huis.

Vervang wanddecoratie

Weg met die saaie wanddecoratie! Vervang deze voor een leuke vrolijke schilderij, canvas, plexiglas of wat je hier ook maar wil ophangen. Zolang het maar lichte tinten en/of kleuren heeft, geeft dit al enorm veel verschil om de lente kleuren in huis te brengen.

Paastakken

De lente (april) staat ook in het teken van Pasen. Net zoals ik het geweldig vind om de kerstboom te versieren, heb ik dit ook met paastakken. Alle gekleurde eieren aan de paastakken vind ik altijd zo vrolijk en mooi staan! Heb jij de paastakken al in huis gehaald?

Wees creatief!

Wat ik zelf vaak doe, en ook voorbij zie komen op het internet, is zelf iets leuks maken voor in huis. Maak bloemen van crêpe papier, schilder iets moois op een canvas, ga aan de slag met lege eierdozen, of maak leuke paasslingers om de lente in je huis te brengen.

Wat doe jij om de lente in huis te brengen? Laat het hieronder weten in een reactie.


8 gedachten over “Hoe breng je de lente weer in huis”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *