Een spiegel aan de wand, een must in je interieur

Een spiegel aan de wand, een must in je interieur

Dat een spiegel functioneel is kunnen we wel zeggen! Even kijken hoe die nieuwe jas je staat, zitten je haren nog in model of zit er iets tussen je tanden? Een leuk weetje is dat, na onderzoek, mensen gemiddeld 50 minuten per dag voor de spiegel staan. Reken maar uit hoeveel uren dat per jaar is!

Spiegels in je interieur

Een spiegel staat, naast het gemak ervan, ook geweldig in je interieur. Wist je dat wanneer je een spiegel plaatst in de ruimte, waar het meeste licht valt, ook zorgt voor nog meer licht. Ook zorgt het ervoor dat de ruimte groter lijkt en vult het een lege plek op. Een leuke eyecatcher dus! Mocht je weinig lichtinval hebben, zorg er dan voor dat de spiegel richting een lamp staat.

Waarom een wandspiegel?

Spiegels bestaan er in alle soorten en maten. Vaak kiest men voor een wandspiegel. Hieronder een aantal weetjes waarom hier zoveel voor gekozen wordt:

 • Het neemt weinig tot geen ruimte in beslag.
 • Het is makkelijk op te hangen.
 • Een wandspiegel zorgt voor nog meer licht
 • De ruimte lijkt hierdoor groter
 • Geschrikt voor alle ruimtes in de woning
 • Het vult een ruimte mooi op
 • Een grote spiegel aan de muur veranderd je interieur
 • Leuk als wanddecoratie

Een grote muur spiegel

Steeds vaker zie ik dat mensen kiezen voor een grote muur spiegel. Niet alleen omdat de ruimte groter doet lijken en een stuk muur opvult, maar ook heel makkelijk om bijvoorbeeld je nieuwe outfit te bekijken en jezelf van top tot teen te bewonderen. Het wordt dan ook vaak gebruikt als passpiegel.

Een spiegel in de hal

Zelf heb ik gekozen voor een spiegel in de hal. Ondanks mijn fijne woning is het een woning uit de jaren 50, hier is alles iets smaller en is een grote spiegel in de hal een must om te hebben hangen. Voor de vorm, type en materiaal heb ik gekozen voor de chique brocante antracieten spiegel van de Saskia serie.

Ik vind het fijn om even snel in de spiegel te kijken voordat ik naar buiten toe ga, kijken of mijn outfit en haren nog goed zitten en vind ik de weerkaatsing van mijn fotobehang in de hal echt geweldig om te zien!

Duurzame materialen

Als je mijn website vaker leest, dan lees je vaak ook dat ik een zwak heb voor duurzame materialen en producten. Eigenlijk ben ik hier een grote voorstander van! De spiegel is gemaakt van duurzame materialen. Milieubewust ontwikkeld, het gaat lang mee en is er goed nagedacht met welke producenten Perfect Homeshop mee samen werkt.

Spiegel in mijn interieur

Ik mix altijd diverse stijlen in mijn woning. Zo is de woonkamer industrieel ingericht, mijn slaapkamer weer super modern en de hal heb ik het heel licht gehouden met weinig poespas. Nu heb ik sowieso een hekel aan teveel aan muren en teveel spulletjes op planken. Ruimte en zorg dragen voor een opgeruimd huis, geeft ook rust in mijn hoofd.

Om terug te komen op mijn interieur en de spiegel, heb ik bewust gekozen voor een chique en brocante look. Omdat de hal ruim, opgeruimd en leeg is springt de spiegel er enorm goed uit.

Wandspiegels bij Perfecthomeshop

Bij Perfecthomeshop heb je zoveel keuze uit spiegels, dat er voor iedere interieur wel een spiegel beschikbaar is. Je kunt filteren op een vintage spiegel, wandspiegel zwart, of een rotan spiegel. Je kunt filteren op prijzen en maten, welke type spiegel je wil afhankelijk van je interieur, materialen en vormen.

Het wordt uitstekend ingepakt omdat een spiegel nou eenmaal kostbaar is. Perfecthomeshop wil dit natuurlijk voorkomen. Daarnaast bieden zij een geweldige service aan! Mocht de spiegel toch defect aan komen dan zorgen zij weer voor een nieuwe spiegel.

Heb jij een spiegel in huis, of ben jij nog op zoek naar een leuke spiegel in huis? Laat het dan hieronder in een reactie weten. Het is altijd leuk om met elkaar hierover te sparren.


4 gedachten over “Een spiegel aan de wand, een must in je interieur”

 • Ik vind spiegels een toegevoegde waarde aan je interieur. Je woonkamer toont vaak lichter en groter

 • Ik vind een spiegel in het interieur ook ontzettend mooi. Ik zou graag nog een mooi vinden voor de hal boven.
  Ook wil ik er nog eentje in onze veranda plaatsen bij de plantenhoek, zodra de veranda gebouwd is en ik uiteraard de plantenhoek heb kunnen maken. Fijn artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *