Lowbudget Valencia tips, bezienswaardigheden en meer

Lowbudget Valencia tips, bezienswaardigheden en meer

Mijn naam is Jasmina en ik ben het gezicht achter Sparkles Inside. Sparkles Inside is een lifestyle mommy blog met een hoog “ME” gehalte. Ik ben gek op koken (stiekem nog net iets meer op eten) en reis graag de wereld rond om mijn eigenwijze peuter kennis te laten maken met nieuwe culturen. Tevens ben ik een creatief bezig bijtje en schrijf ik over het leven met een “Mini me”. Onlangs werd ik door Bebsy uitgenodigd voor een stedentrip naar Valencia. Even lekker een paar dagen er tussen uit, genieten, ontspannen en bijtanken. Heerlijk! Door middel van deze gastblog, deel ik graag mijn Valencia tips met jullie voor een onvergetelijke vakantie. Ik heb gekozen om de lowbudget uitjes uit te lichten. Op mijn eigen blog kun je mijn uitgebreide reisverslag lezen en tips voor activiteiten met kinderen.

Pak de fiets

Valencia is heel makkelijk met de fiets te verkennen. Op elke hoek kun je wel fietsen huren en dit is echt niet duur. Op de meeste plekken betaal je maar 6 euro per 24 uur. Ook zijn er opties voor elektrische fietsen (wel iets duurder), bakfietsen of fietsen met kinderstoeltjes. Ik dacht dat Groningen een fietsstad was, maar Groningen valt in het niks bij Valencia. Deze tips mag dus niet ontbreken in mijn lijstje met Valencia tips.

Turia Park

Ik wil mijn Low budget Valencia tips beginnen met het Turia Park. Dit park is niet altijd een park geweest want het was voorheen de rivier Turia. In het jaar 1957 stroomde de rivier echter over, dwars door Valencia heen en heeft het vele mensenlevens gekost. Het water kwam wel 2 tot 3 meter hoog de stad door klotsen. De Spaanse regering en de gemeente van Valencia besloten toen dat de rivier omgeleid zou worden en deels drooggelegd zou worden. Het idee was dat op deze drooggelegde plek een snelweg te plaatsen maar de bewoners van Valencia waren het hier niet mee eens en kwamen in opstand. Er werd een groene zone van gemaakt en zo werd in 1986 het Turia park geopend.

Het Turia park is een ontzettend lang park. Je ziet hier mensen joggen of sporten op de sporttoestellen in het park, gezinnen picknicken of mensen gewoon wandelen. Er zijn diverse speeltuintjes waaronder het Gulliver glijbanen park. Hier ligt de reus uit het sprookje te rusten en kunnen de kids op hem klimmen en van de vele glijbanen afglijden. Je betaald geen entree, maar de kinderen hebben wel uren speelplezier. Het is wel handig als je van te voren even de openingstijden checkt. Ik had dit niet gedaan en het was dus dicht. Niet helemaal handig, maar ik was er vanuit gegaan dat het gewoon 24/7 open was omdat het in het park was.

Je vind overal in het park speeltuintjes, Farah vond het helemaal geweldig en ging het liefst helemaal niet meer weg.

Loop je het park helemaal uit (het is wel een flink stuk), dan kom je uit bij het Bioparc, de dierentuin van Valencia.

Mueso de Bellas Artes

Mueso de Bellas Artes betekend eigenlijk het museum van de schone kunsten. Het Museo de Bellas Artes is een van de belangrijkste musea van Spanje en werd in 1768 opgericht. Het Museo de Bellas Artes beschikt over een vaste kunstcollectie, waaronder veel schilderijen, maar ook over tijdelijke exposities. Je kunt het museum gratis bezoeken.

Locatie
Carrer San Pío V 9
46010 Valencia

Torres Serranos

In Valencia heb je 2 stadspoorten die je kan bewonderen. Torres Serranos is daar 1 van. Je vind deze stadspoort aan de wijk El Carmen. Fallon’s zusje heet toevallig ook Carmen :D. De toren is in Valenciaanse gotische stijl gebouwd aan het eind van de 14e eeuw en moest de stad beschermen tegen het gevaar van buitenaf. Behalve dat de torens een beschermende functie hadden, werden deze ook gebruikt voor belangrijke en officiële bijeenkomsten van bijvoorbeeld koningen. Tijdens de Spaanse Burgeroorlog hadden de Torres de Serranos nóg een belangrijke functie. In de torens werden namelijk schilderijen verstopt uit het Prado museum in Madrid. Tegenwoordig hoeft de stad niet meer beschermd te worden door middel van stadsmuren en is het vaak het decor van grote evenementen. 1 van de belangrijkste evenementen is het Las Fallas feest, een soort carnaval achtig feest begin maart.

Voor 2 euro kun je de toren beklimmen en heb je een prachtig uitzicht over de stad. Op zondag kun je de toren gratis beklimmen. Studenten, kinderen onder 16 en 65+ers betalen maar 1 euro.

Locatie
Plaza dels Furs
46001 Valencia

Mercado Central

De centrale markthal ofwel het Mercado Central mag niet ontbreken tijdens je bezoekje aan Valencia. Op deze centrale markt wordt van alles verkocht wat je in het dagelijkse leven nodig hebt. De verse sapjes zijn te lekker (vooral de maracuja sap) en Farah genoot van de bekers gesneden fruit met o.a. ananas en aardbeien. De markthal heeft een prachtige koepel plafond. Toen wij er waren, zag je weinig toeristen en veelal locals. Zelf vind ik dat altijd wel erg fijn. We wilden de lokale markt in de wijk Ruzafa ook nog bezoeken maar we zijn daar helaas vanwege tijdgebrek niet aan toegekomen. Maar ik heb gehoord dat deze ook niet mag ontbreken tussen mijn Valencia tips

Locatie
Plaza Ciudad de Brujas
46001 Valencia

Museo De Ceramica

Wat erg bijzonder is aan het keramiek museum, is dat je niet alleen een zeer uitgebreide keramiek collectie kan bewonderen, maar het museum an sich ook al een plaatje is. Het museum is namelijk gevestigd in het ‘el palacio Marqués de Dos Aguas’, het paleis van de markies. Niet alleen de buitenkant van het paleis is prachtig, maar de originele privékamers binnenin zijn ook erg bijzonder om te zien. Op de begane grond vind je de stallen en de ruimtes waar de koetsen van de markies zich bevonden. Privé kamers waaronder de balzaal vind je op de eerste verdieping. De keramiek tentoonstelling vind je op de tweede verdieping.

Een kaartje om dit museum te bezoeken, kost 3 euro.

Locatie
Carrer Poeta Querol 2
46002 Valencia

Estacion del Norte

Estacion del Norte, oftewel het treinstation is een plaatje an sich. Super leuk om even langs te wandelen. Je hebt er ook een ruimte bij waar spulletjes zoals oude kleding tentoongesteld zijn. Je vind keramiek en mooie plaatjes overal terug op het station. Uiteraard betaal je geen entree en kun je het station ook gewoon bezoeken zonder treinkaartje.

Locatie
Calle Jativa 24
46007 Valencia

Cuidad de las Artes Y Las Ciencias

De Stad van de Kunsten en Wetenschappen oftewel : Cuidad de las Artes Y Las Ciencias bezoeken is een must als je naar Valencia gaat. Je hoeft de musea en het aquarium die deel van het park uitmaken niet de bezoeken indien je je uitje low budget wilt houden. Wij hebben het zelf vanwege tijdgebrek niet bezocht. Oke, oke, we zijn het museum wel even binnen gegaan om te plassen, wat overigens gewoon gratis mocht. Het park is een ontwerp van de Valenciaanse architect Santiago Calatrava en de combinatie van de witte gebouwen i.c.m. het blauwe heldere water, maakt het park een echte eyecatcher.

Het Oceanogràfic is het grootste aquarium van Europa. Je hebt er dolfijnen, beluga walvissen, walrussen, zeeleeuwen, zeehonden, pinguïns en haaien en er is elke dag een show. Dit behoort eigenlijk niet helemaal tot mijn low budget Valencia tips, maar ik wilde het toch even noemen.

Tevens heb je op het parc een 3d bioscoop, ook niet helemaal low budget.

Wat wel lekker lowbudget is, is het Umbracle. Een prachtige tuin van meer dan 17 000 m waar je onder de palmbomen door kunt lopen. Je ziet deze tuin ook op veel ansichtkaarten terugkomen, net als de andere gebouwen op dit terrein. Als je dit van plan bent de gebouwen van binnen te bekijken, is dit een gratis uitje. Wij zijn er naar toe gewandeld, maar de bus en de hop on and off bus stopt voor de deur.

Locatie
Avinguda del Professor López Piñero 7
46013 Valencia

Ayuntamiento

Het stadhuis in Valencia, ook wel Ayuntamiento genoemd is van buiten alleen al een plaatje om te zien. Elke ochtend kun je het stadhuis gratis bezoeken. Binnen heb je nog een prachtige balzaal en je kunt op het balkon staan om mooie foto’s te maken. Het kan er wel erg druk zijn, dus wees op tijd.

Ik kon het adres niet terug vinden van het gemeentehuis maar als je in de stad wandelt, kom je het vanzelf tegen.

Fotoshoot bij Savoiardi

Bij dit restaurant kun je niet alleen de lekkerste taartjes eten en smoothies drinken, maar het decor is ook super leuk om foto’s te maken. Ook zonder consumptie mag je naar binnen. Dit restaurantje was voorheen een bioscoop en als je naar de toiletten beneden gaat, zie je heel veel jonge meisjes foto’s maken. Je hebt prachtige spiegels met lampen beneden, leuke lounge banken, etc. Maak leuke plaatjes voor je insta en je krijgt er vast nog veel meer Instagram volgers bij. Zelf ben ik niet zo fotogeniek, dus heb ik alleen maar een snelle foto in de spiegel gemaakt.

Low budget naar Valencia

Ben je ook overtuigd naar mijn blog met tips? Boek dan snel je stedentrip Valencia bij Bebsy. Bebsy zoekt elke dag de voordeligste reizen voor je uit en als je de code Sparklesinside gebruikt, krijg je ook nog eens 50 euro korting op je reis. Altijd lekker toch? De code is geldig t/m 31 december 2022.

Wil je meer van mijn vakantie foto’s zien of andere Valencia tips lezen? Kijk dan even op mijn Instagram pagina. Er komt een hele leuke winactie aan waarbij je een koffer kunt winnen voor jou volgende vakantie.

Heb jij je vakantie al vastgelegd?

Ben je nog op zoek naar een andere leuke Spaanse bestemming? Dan is het eiland Tenerife of de stad Barcelona ook een aanrader.


8 gedachten over “Lowbudget Valencia tips, bezienswaardigheden en meer”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *