Het prachtige eiland Tenerife

Het prachtige eiland Tenerife

In 2019 was helaas mijn laatste vakantie in het prachtige Tenerife! Uiteraard heb ik in 2020 een vakantie geboekt voordat het corona virus in Nederland uitbrak. Helaas is deze vakantie 3 dagen voor vertrek geannuleerd. Het eiland Tenerife is mijn favoriete vakantieplek! Ik voel mij er thuis en als het aan mij ligt verblijf ik er in de toekomst voor 3 maanden.

Over Tenerife

Tenerife is een eiland van de Canarische eilanden midden op de grote Atlantische Oceaan. Op de Canarische eilanden komen uiteraard meer eilanden voor zoals Gran Canaria, La Gomera, La Palma, Lanzarote, Fuerteventura en El Hierro. Tenerife is de grootste eiland tussen deze eilanden. Daarnaast behoren deze eilanden tot Spanje.

Het vulkaan gebergte El Teide, die heeft gezorgd voor het prachtige eiland Tenerife, is ook overal te zien op het eiland. Waar je ook bent of staat het de bergen zijn niet te missen! Daarnaast is er altijd leven op het Eiland, of je nu op 1 uur ’s nachts naar de supermarkt wil of naar een gezellige café op de boulevard het kan allemaal.

De vlucht naar Tenerife

Waar een vlucht richting Europa gemiddeld 2 a 3 uur duurt is dit naar Tenerife gemiddeld 5 uur. En als je voor een vlucht hebt gekozen met een tussenstop in Gran Canaria dan kan het wat langer duren. Mijn advies is dan ook om een rechtstreekse vlucht naar het Eiland te maken. De Airport is een korte stop en geen lange baan zoals wij die in Nederland gewend zijn. Zodra je vanaf de Atlantische Oceaan komt en over het eiland heen vliegt, weet je niet wat je ziet! Het is echt prachtig mooi.

Wat ik ook erg fijn vind bij het aankomen van Tenerife is dat een kleinere Airport is waar je uitkomt en je zo je koffers in handen hebt. Zodra je buiten stapt voel je de zachte warme wind en het klimaat van Tenerife en in de buurt van de Westelijke Sahara. Wanneer je terug gaat vanuit Tenerife naar Nederland kom je in een grote airport van Tenerife terecht. Hier kun je heerlijk shoppen en eten!

Het prachtige eiland Tenerife

Op naar het hotel en de wegen van Tenerife

Wanneer je onderweg bent naar het hotel, dit kan door je op te laten halen door een taxi of bus, dan kom je direct al zoveel tegen in Tenerife. Wel raad ik het aan om voor een taxi te gaan. De tussenstops bij de hotels duren soms vrij lang, mits je het leuk vind om de andere hotels te zien natuurlijk.

Eerst rijd je door een natuurgebied van Tenerife, je ziet direct al de prachtige gebergte en rijdt over een “snelweg” heen. De wegen in Tenerife zijn ook anders dan bij ons, hobbels of en hobbels af maar dit raak je al snel gewend. Tip: denk niet met de zebrapaden dat er word gestopt voor je. Tenerife heeft dit voor de sier lijkt het haha.

Bahia Princess hotel

Eindelijk kwamen wij aan in het Bahia Princess hotel. We hadden vanaf onze hotelkamer een uitzicht op de binnentuin van het hotel en een goed plekje. De kamers waren schoon en goed verzorgd. Het hotel zelf heeft meerdere zwembaden, je kunt er sporten en diverse accommodaties. Je kunt er kiezen voor een half pension of een vol pension. Wij kozen voor een half pension omdat het in Tenerife zo enorm goedkoop is. Achteraf gezien merk je wel dat je veel drinken en etenswaren koopt buiten de duur, dus voor in 2020 hadden wij gekozen voor een vol pension, wat helaas niet meer doorging.

Het prachtige eiland Tenerife
Bahia Princess hotel

Costa Adeje

Wij hebben gekozen voor een plek in het Zuiden, Costa Adeje. Het zit vlakbij het strand, de boulevard, bezieningswaardigheden, prachtige en luxe hotels te zien, je kunt echt overal eten, shoppen, supermarkten inlopen en nog veel meer. Vervelend doe je hier zeker niet!

Omdat ik niet zo van het shoppen houd in Nederland, werd ik een shopfreak in Tenerife! Er zijn daar zoveel leuke winkels te zien en helemaal op het boulevard. Ik heb wel iedere dag bijna 10 km gelopen en wezen winkelen. Ik genoot er enorm van!

Ook zijn wij wezen winkelen in Santa Cruz in de shopping mall, daar vind je wat luxere winkels en bekende merken die wij hier ook hebben. Ook is Puerto de la Cruz een prachtige stad om te zien in Tenerife en zeker Playa de las Americas niet te vergeten!

Het prachtige eiland Tenerife

El Teide

Iets wat je echt gezien moet hebben is het nationale park El Teide! Het is de grootste vulkaan van de Canarische eiland met een flinke hoogte van 3718 meter boven zee niveau. Boven de zeebodem is dit 7000 meter. Met een excursie kom je onderweg richting het vulkaan enorm veel tegen. Wat ik leuk vind aan een excursie is dat er veel wordt vertelt over het ontstaan van het eiland, het vulkaan en de traditionele dorpjes die je er tegen komt.

Bijvoorbeeld Caserio de Masca deze ligt op de bergkam. Daarnaast heb je een dorpje Taganana met allemaal mooie witte huizen! En Garachico lijkt op een schilderij met bijzondere huizen en vanaf daar kun je de zee mooi zien. En wanneer je de drakenbloedboom wilt zien ga je naar Icod de los Vinos! Deze boom is wel duizend jaar oud.

Het prachtige eiland Tenerife

De stranden en de zee

Door de uitbarsting van het vulkaan zijn er prachtige rotsen in en rondom de blauwe zee van Tenerife ontstaan. Wanneer je ervan houdt om op het strand te liggen dan zal je je de hele dag vermaken. De zee is blauw, de stranden zijn hartstikke mooi en er is ook nog een zwarte zandstrand in het noorden van Tenerife te vinden. Dit moet je eens gezien hebben.

Het prachtige eiland Tenerife

Cultuur en inwoners

Wat ik zo fijn vind aan het eiland is het cultuur en de inwoners. Iedereen is even aardig, overal word je gegroet en zij kennen geen stress zoals wij dit kennen in ons land. Daar gaat alles vanzelf, mensen genieten en de inwoners genieten zelfs van hun werk. Daarom lijkt het mij geweldig om eens 3 maanden te mogen werken op het eiland Tenerife. Ik heb ook echt heimwee gehad toen ik weer terug was in Nederland.

Het weer

Denk aan een gemiddelde dagtemperatuur, denk aan het seizoen wanneer je erheen gaat, wat kan oplopen tot 30 graden. Het klimmaat is altijd hetzelfde en er heerst ook geen extreme hitte. Het is gewoonweg lekker warm weer.

Belangrijk om te weten: ook al voelt het niet heet aan, je verbrand! Dit omdat Tenerife vlakbij de Sahara ligt en je echt factor 50 moet smeren. Hier had ik mij even in vergist, ik verbrand nooit maar in Tenerife is dit wel een keer voorgekomen. Vergis je hier echt niet in. Zelfs als het bewolkt is verbrand je snel.

De reden dat ik naar het Zuiden ga is omdat hier bijna geen regen valt. Dit schijnt slechts twee keer per jaar te gebeuren. In het Noorden is het wat meer bewolkt en ik wil natuurlijk zon zien en voelen! Mijn favoriete maanden zijn juni, juli of een keer lekker in september.

Mijn favoriet

Tenerife is dan inmiddels ook echt mijn favoriete vakantieplek geworden, ondanks mijn angst voor vliegen ga ik er wel graag heen. In eigen land vind ik vakantie soms ook wel leuk hoor! Zoals Landal vakantiepark Hof Van Sasken bijvoorbeeld. Ieder voor zich natuurlijk. Ook last minutes zijn leuk om mee te pakken.

Mijn tweede favoriete vakantieplek is het eiland Ibiza. Ik ben gek op eilanden overigens! Mijn droom is om ooit een huis op Ibiza kopen!

Ga jij liever naar het buitenland op vakantie of blijf jij lekker in Nederland?


9 gedachten over “Het prachtige eiland Tenerife”

  • Ik ben op Tenerife geweest, ik vond het het mooiste eiland van de Canarische eilanden. Ook wij hadden een rechtstreekse vlucht geboekt.

  • Ik ben nog nooit op vakantie geweest in Tenerife. Ik zou wel graag naar de Canarische eilanden willen hoor! De vlucht valt ook wel mee qua tijd. Bovendien ziet bet hotel er ook mooi uit! En de zee!

  • Ik merk dat ik helemaal met je meevoel, zoals je het beschrijft. Het klinkt als een heerlijke vakantie. Hopelijk mag je er snel weer heen. Wie weet voor 3 maanden. Dat zou tof zijn!

  • Ik ben ook een keer in Tenerife geweest, maar heb toen helaas maar weinig kunnen zien van het eiland, omdat ik er voor werk was. Eigenlijk ben ik alleen in Santa Cruz geweest. Maar ik ga zeker nog een keer terug! En ik hoop dat jij er snel, wie weet voor langere tijd, weer naartoe kunt gaan.

  • Wat een mooie fotos! Ik ben er nog nooit geweest maar ik wil er nog wel een keer heen. Mijn ouders en mijn zus en haar vriend zijn er wel eens geweest. Dus ik loop achter haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *