Tuinhuis deur verven in panterprint

Tuinhuis deur verven in panterprint

Ik heb mijn tuinhuis deur aangepakt en deze omgetoverd met een leuke panterprint. Als sinds ik creatief kan zijn ben ik dat. Ik vind het hartstikke leuk om te knutselen, dingen te maken en zelfs mijn eigen huis hiermee aan te pakken! Als ik iets moet ophangen doe ik dat meestal zelf, de trap verven? Doe ik! En nu ook mijn tuinhuis deur. Ik vond de deur best saai en wilde er iets leuks van maken. En aangezien ik helemaal gek ben van panterprint, kwam deze er natuurlijk op!

Idee bedenken om een panterprint te verven

Eerst moest ik een idee bedenken wat ik precies met de deur wil. Dat kon natuurlijk niet anders dan dat ik iets met panterprint op de deur wilde. Alleen met de kleuren en het soort verf wist ik nog niet wat ik moest doen. Tijd om advies in te winnen dacht ik zo! Koopmans Verf heeft mij hierin geadviseerd, want zelf had ik nog totaal geen idee wat voor verf ik moest hebben voor een buitendeur en ook geen idee naar welke kleuren ik moest kijken.

Koopmans Verf werkt ook met een kleurenwijzer, ideaal om daar je keuze uit te maken. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de 201 wit en de 348 camelbeige. Daarnaast nog een blik zwarte verf voor de pantervlekken. Van iedere kleur heb ik 750ml ontvangen, genoeg om mee aan de slag te gaan!

Tuinhuis deur verven in panterprint

Verf advies voor een panterprint op de tuindeur

Koopmans Verf gaf mij niet alleen advies in de kleuren en de soort verf die ik nodig heb, maar ook over het schuren van de deur. Licht opschuren en grondverf was in dit geval niet nodig omdat er al grondverf onder zit. Daarnaast heb ik een PK cleaner erbij mogen ontvangen om de boel te ontvetten. Wat ook erg fijn is, is dat Koopmans Verf tal van adviezen heeft hoe je ieder object kunt aanpakken. Hier een leuk onderwerp: hoe schilder ik mijn tuinhuis/blokhut.

Tuinhuis deur verven in panterprint

Aan de slag met mijn panterprint idee!

De verf is binnen en ik kan aan de slag! Eerst ben ik de deur licht gaan opschuren zoals Koopmans Verf mij heeft geadviseerd. Er waren nog plekjes die ik moest vullen met houtvulling omdat er een haakje in zat die ik er niet meer in wilde hebben. Ongeduldig als ik ben moest ik toch even wachten totdat de houtvuller goed gedroogd en hard was geworden.

Daarna heb ik de PK cleaner gebruikt om de deur in zijn geheel te ontvetten! Als je eens wist hoe lekker deze ontvetter ruikt! Dit had ik niet verwacht, zeker niet als het gaat om een speciale ontvetter. Ik ben dan ook onwijs blij dat Koopmans Verf dit samen met de verf heeft meegestuurd.

Aan de slag om alles klaar te zetten! Ik maak altijd gebruik Brushkeeper. En dit zijn niet zomaar kwasten, de Brushkeeper heeft een kwasthouder waarin je direct je kwast in kunt opbergen. Geen gedoe meer met glazen met water om daarin je kwast op te bergen, die dan ook nog eens omvalt en de kwast uitdroogt. Enorm handig want zo beschadigd het ook niet.

Tuinhuis deur verven in panterprint

Voor en na

Natuurlijk zal ik je tijdens het lezen van deze blog voorzien van de voor en na foto’s. Toen mijn tuin nog niet af was, had ik wel al het idee om iets met de deur van mijn tuinhuis te doen. Ik heb er nog een originele deur in zitten, eentje die je ook op de boerderij vindt. Echt, ik houd ervan! Liever zo laten dacht ik en van mij hoeft er geen nieuwe deur in. Zoals je op de foto ziet heeft de deur wel een opknapper nodig.

Tuinhuis deur verven in panterprint

Verven en aanpassen

Het idee die ik eerst in gedachten had was als volgt: de deur volledig verven in de roomwitte kleur, vlekken maken met de camelbeige kleur en om de vlekken heen een zwart randje. Met alleen de vlekken zag het er echt leuk uit, maar toen ik de zwarte randen aan het schilderen was kreeg ik een enorme spijt! Het zag er niet uit zoals ik wilde en het leek voor mij gevoel totaal nergens op!

De deur zelf in de kleur roomwit was wel echt prachtig mooi! Precies de kleur zoals ik het wilde en je ziet ook op onderstaande foto’s hoe het was opgeknapt. Maar je ziet daarna ook de vlekken, de zwarte randen en hier moest ik iets op verzinnen en gaan aanpassen!

Dit moet anders!

Zoals je op de foto’s ziet zag het er leuk uit met alleen de vlekken, maar na het zwarte radje was het voor mij verpest haha! Dit moet anders en ik besloot om de deur geheel camelbeige te verven. Bijzonder hoe goed deze verf dekt van Koopmans Verf. En heel eerlijk, je ziet nu ook wel hoe prachtig deze kleur staat als je de deur helemaal verft!

Pantervlekken

Omdat de pantervlekken ook niet naar mijn zin was bedacht ik mij om online op zoek te gaan naar een sjabloon. Hoe makkelijk is het als ik het sjabloon tegen de deur plak, de zwarte verf met een sponsje gebruik en hiermee de pantervlekken ga kleuren. En dat werkte!

Tuinhuis deur verven in panterprint

Het begint er op te lijken

Ja hoor, een perfect idee! Want nu begon het echt ergens op te lijken! Wegens de hoeveelheid vlekken en ik er niet een te overdreven panterprint deur van wilde maken heb ik alleen de bovenkant gedaan. En de camebeige kleur verf vind ik zo mooi, dat ik dit ook zichtbaar wilde laten. Al met al is het eindelijk gelukt! En zoals je ziet op de foto helemaal bovenaan, is het een heel gezellig plaatje geworden. Op naar de lente en zomer zodat ik er nog eens extra van genieten kan!

Tuinhuis deur verven in panterprint

7 gedachten over “Tuinhuis deur verven in panterprint”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *