De leukste Netflix documentaires en series van 2024!

De leukste Netflix documentaires en series van 2024!

Als iemand een echte Netflix fan is, dan ben ik dat wel! Ik kijk graag naar series en documentaires en deel dan ook zo nu en dan de leukste Netflix series op mijn website. Nu is het weer tijd voor een nieuw lijstje en deel ik de leukste Netflix series van 2024!

1. Entrevías

Tot nu toe vind ik dit de beste Netflix serie die ik dit jaar gekeken heb. Entrevías is een Spaanse televisieserie welke enorm spannend maar ook dramatisch is! Persoonlijk vind ik de Spaanse series veel beter dan de Amerikaanse en kan ik er echt enorm van genieten. De serie draait om een achterstand buurt in Madrid en de persoonlijke verhalen van de bewoners. De serie volgt het leven van Tirso Abantos, een voormalig militair die nu een rustig leven leidt als eigenaar van een ijzerhandel in de wijk Entrevías in Madrid. Tirso is een stoere en directe man die gewend is om zijn eigen weg te gaan en weinig geduld heeft voor de moderne wereld en de veranderingen in zijn buurt. Echt het kijken volledig waard!

2. Baby Reindeer

Deze heb ik ook in een keer uitgekeken! Al is de serie slechts 1 seizoen, maar wel enorm spannend. Baby Reindeer gaat over Richard Gadd, een komiek die gestalkt wordt door een vrouw genaamd Martha. Het laat zien hoe deze situatie zijn leven en emoties beïnvloedt. De serie geeft een realistisch beeld van de angst en moeilijkheden die gepaard gaan met stalking. Het is echt bizar dat dit soorten dingen dus ook in het echt gebeuren!

3. Ferry: De Serie

Niet snel kijk ik naar Nederlandse series. Maar deze serie is echt goed! Vooral de acteur is iemand die echt weet hoe hij in zijn rol kan opgaan. Ferry Bouwman is een beginnende xtc-maker in de Brabantse onderwereld. Samen met zijn zwager John, Lars, Remco en Dennis probeert hij de top te bereiken. Hij moet het opnemen tegen de drugsbaas Arie Tack en een gevaarlijke motorclub. Ferry’s vriendin Danielle komt erachter hoe gevaarlijk zijn leven echt is, en dan wordt duidelijk welke risico’s hij neemt om de beste te worden.

De leukste Netflix documentaires en series van 2024!

4. Arnold (documentaire)

Een documentaire over Arnold Schwarzenegger. De docuserie gaat over het leven van Arnold Schwarzenegger maar ook over het gezinsleven als kind en toen hij later zelf een gezin stichtte. Hij laat diverse onderwerpen zien over zijn leven: Arnold als atleet, Arnold als acteur en Arnold als Amerikaan. Heel interessant als je een beetje een Arnold fan bent!

5. Waco American Apocalypse

Dat er zulke mensen bestaan, vind ik echt ongelooflijk! De documentaire gaat over een sekteleider die een oorlog begint met de FBI wanneer zij, de plaats van de sekteleider, onderzoeken. Je ziet tevens ook echte beelden naar voren komen. Het gevecht heeft 51 dagen geduurd en er zijn veel doden gevallen.

De leukste Netflix documentaires en series van 2024!

6. Depp V Heard

Iedereen kent de rechtszaak tussen Johnny Depp en Amber Heard wel inmiddels! Heb je het nog niet gezien? Dan raad ik je echt aan om de documentaire Depp V Heard te gaan kijken! Dit is een rechtszaak dat heel Hollywood, nee eigenlijk de hele wereld, in de ban hield.

7. Stranger Things

Als je een beetje van series houdt zoals de Vampire Diaries, dan is Stranger Things ook zeker wel aan te raden! Totaal niet te vergelijken maar wel dezelfde soort genre. Deze serie neemt je mee in de jaren 80, wat ik al heel erg leuk vind, en het verhaal gaat over een groep kinderen die samen bijzondere krachten ontdekken van zichzelf.

8. Avatar: The Last Airbender

Als jij gek bent op de gehele Avatar historie, dan moet je deze zeker nog eens kijken! Deze nieuwe Avatar is stukken beter en hartstikke goed gemaakt. Ik hoef natuurlijk niet uit te leggen waar Avatar over gaat. Snel kijken dus!

De leukste Netflix documentaires en series van 2024!

9. Dahmer

Een iets oudere docu-serie, maar ik moest deze delen! Als je Dahmer nog niet hebt gezien en je houdt wel een beetje van griezelige docuseries, dan moet je deze zeker nog eens gaan kijken! Jeffrey Dahmer, een serie moordenaar, werd in 1991 gearresteerd nadat de politie erachter kwam wat hij allemaal in zijn appartement had. Lichaamsdelen en foto’s van verminkte lichamen. Hij heeft ook bekend dat hij 17 mensen heeft vermoord in 13 jaar tijd. Het is enorm verschrikkelijk wat hij allemaal gedaan heeft!

10. Painkiller

Oxycodon, begin er aub maar niet aan. Want deze pijnstiller is niet zomaar een pijnstiller. Het word vergeleken met heroine en iedereen kan er verslaafd aan raken. Goed dat er mensen gewaarschuwd worden in deze docu-serie.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *