Baking soda: diverse manieren om dit wondermiddel te gebruiken!

Baking soda: diverse manieren om dit wondermiddel te gebruiken!

Met baking soda kun je van alles doen en ik ben echt gek op dit product. Daarnaast zal het voor al deze wondermiddelen die je met dit product kunt doen, ook zeker schelen in je portemonnee. Wist je dat je er ook wasmiddel van kunt maken? In dit blogartikel deel ik diverse manieren met jou om dit wondermiddel te gebruiken.

Wat is baking soda?

Baking soda is een natuurlijke en minerale stof, ook wel bekend als E500 carbonaat. Het wordt gewonnen uit steenzout of zeewater en kan bijvoorbeeld gebruikt worden als rijsmiddel. Daarnaast is het bestanddeel dat erin zit ook nog eens goed voor je lichaam. Het kan zure afvalstoffen direct in het bloed neutraliseren en vastgezette zuren weer oplossen. Daarom werkt een drankje met dit middel ook nog eens enorm goed als je de griep hebt! Wist je dat baking soda ook nog eens een duurzaam middel is?

Een krachtig schoonmaakmiddel

Baking soda is een krachtig schoonmaakmiddel. Of je nu vuilresten en aangekoekt vet wilt verwijderen of hardnekkige vlekken, dit los je allemaal op met baking soda! Let wel op dat je dit product niet gebruikt op aluminium, omdat het een zuiveringszout is dat aluminium kan aantasten. Maak een schoonmaakmiddel van baking soda en azijn door water te mengen met dit product en een scheutje witte azijn. Let erop dat je natuurazijn gebruikt, omdat dit duurzamer is.

Baking soda: diverse manieren om dit wondermiddel te gebruiken!

Kalk- en schimmelnagels

Kalk- en schimmelnagels kun je goed behandelen met baking soda door er een pasta van te maken. Let goed op de verhouding tussen baking soda en water tijdens het mengen. De consistentie moet niet te dun zijn; het moet echt een pasta zijn. Breng dit aan op de kalk- of schimmelnagel en ook op de omliggende huid met behulp van een wattenstaafje. Laat het ongeveer een kwartier intrekken.

Je haren wassen met baking soda

Wist je dat er vaak veel resten van shampoos, conditioners en andere haarmiddelen achterblijven in onze haren? Dit kan eigenlijk behoorlijk slecht zijn voor onze hoofdhuid en haar. Daarom wordt aangeraden om je haar te wassen met natuurlijke middelen. Door het gebruik van dit product krijg je niet alleen heel zacht en glanzend haar, maar het zuiveringszout kan ook helpen bij het verwijderen van alle resten van haarproducten. Meng het zuiveringszout met water en masseer het in je haar en op je hoofdhuid. Doe dit echter niet te vaak; eens per twee weken is voldoende.

Baking soda: diverse manieren om dit wondermiddel te gebruiken!

Wittere tanden door baking soda!

Iedereen wil toch een stralend en wit gebit? Dat kun je bereiken door je tanden te poetsen met baking soda! Het verwijdert tandplak en vlekken op je tanden. Let wel op dat je dit niet vaker doet dan eens per twee weken. Maar het draagt enorm bij aan schonere en wittere tanden.

Dit mag je absoluut niet doen met baking soda!

Ondanks dat baking soda een heel fijn product is voor meerdere doeleinden, zijn er ook dingen die je absoluut niet moet doen met dit product!

  • Gebruik dit product niet op je huid, vooral niet op je gezicht! De pH-waarde van baking soda is veel hoger dan de natuurlijke zuurgraad van onze huid. Als je dit wel doet, loop je het risico op verstoring van bacteriën en enzymen.
  • Het schoonmaken van zilver en goud met baking soda? Absoluut niet doen! Dit kan namelijk krassen veroorzaken, en dat is nou net wat je niet wilt.
  • Na een lange tijd in de huishoudproductenindustrie te hebben gewerkt, kan ik je vertellen dat je baking soda absoluut niet moet gebruiken om je wasmachine schoon te maken, net zoals azijn. Hoewel het idee van een brandschone wasmachine prettig is, vergeten mensen vaak dat dit de aluminium onderdelen van de wasmachine kan beschadigen, waardoor de werking ervan snel kan verminderen. Er zijn speciale reinigers voor wasmachines beschikbaar, en het is ook goed om je wasmachine wekelijks op 90 graden te laten draaien om vetluis te voorkomen en de machine te reinigen.
  • Alles wat van marmer is, kun je beter niet schoonmaken met baking soda. Hiermee zou je het kunnen beschadigen, en dat zou enorm zonde zijn!

Waar gebruik jij baking soda allemaal voor?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *