Dit MOET je weten over THREADS

Dit MOET je weten over THREADS

Threads is een nieuw sociaalmediaplatform dat enigszins lijkt op X (voorheen Twitter). Threads is gebaseerd op tekst, maar biedt ook de mogelijkheid om foto’s en gifjes te delen. Berichten kunnen maximaal 500 tekens lang zijn, en video’s mogen tot maximaal 5 minuten duren, mits je externe links gebruikt. Daarnaast kun je een post vastzetten op je profiel, zodat deze altijd bovenaan blijft staan.

Wat kun je allemaal doen met THREADS

Als nieuwkomer op Threads is het zeker even wennen! Ik voelde me bijna als een oma die voor het eerst een sociaal mediaplatform ontdekt. Maar goed, ik ben altijd nieuwsgierig, en natuurlijk kan ik het niet laten om alles te ontdekken over dit nieuwe platform: wat ik ermee kan doen en hoe ik kan groeien. Laat je nieuwsgierigheid je gids zijn!

Tekst kopiëren

Op Threads heb je de mogelijkheid om teksten van anderen te kopiëren. Misschien kom je wel een leuke tekst, een weetje of een quote tegen die je graag wilt bewaren. Het is heel simpel: je drukt op de tekst en houdt dit ingedrukt. Zo kopieer je direct de tekst!

Hashtags

Als het om Instagram gaat, kan ik je heel wat hashtag geheimen vertellen. Ook op Threads kun je hashtags gebruiken, maar het werkt net iets anders dan op Instagram zelf.

Je kunt slechts één hashtag per bericht toevoegen. Tags werken anders dan hashtags op platforms zoals Instagram en X (voorheen Twitter). Wanneer je een bericht op Threads opstelt, start je een tag door op het #-symbool te tikken en vervolgens het onderwerp te typen. In tegenstelling tot beperkingen tot slechts één woord, kun je een hele zin (met spaties!) typen en speciale tekens toevoegen. Let op: je kunt echter maar één tag per bericht maken.

Een langere thread aanmaken dan 500 woorden

Ben je nog niet klaar met je post van maximaal 500 woorden en wil je nog iets toevoegen? Dat kan! Je kunt namelijk een draad van berichten aanmaken. Dit doe je door onderaan te klikken op ’toevoegen aan Thread’ of door drie keer op de enterknop te drukken. Zo kun je extra berichten onder je originele bericht plaatsen. Het draadje kun je zelf zo lang maken als je wilt! Het leuke hiervan is dat je bij een ‘vervolg’ Thread ook weer een nieuwe hashtag, per Thread, kunt gebruiken.

Je feed sorteren

Op de homepagina kun je kiezen of je alleen berichten van je volgers wilt zien of ook van anderen die je niet volgt. Zelf vind ik beide opties erg interessant. Ik volg mensen omdat ik hun content waardeer, maar het ontdekken van nieuwe Threads vind ik ook heel leuk.

Het algoritme

En natuurlijk wil iedereen dit graag weten! Het algoritme van Threads wordt deels bepaald door de gegevens die al zijn verzameld van jouw Instagram-account. Als je bijvoorbeeld in de fitness-niche zit, zul je vooral content hierover zien. Het algoritme houdt ook rekening met jouw likes en reacties op berichten die je meer wilt zien. Persoonlijk vind ik het leuk om grappige teksten tegen te komen. Omdat ik hier veel op reageer en like, krijg ik dit soort content ook vaker te zien.

Op Threads is er momenteel een hype, #womansupportwoman, die ik zelf ook heb uitgeprobeerd. Wanneer je hieraan deelneemt, zie je voornamelijk dit soort content en beland je in een cirkel waarin (zakelijke) vrouwen elkaar voornamelijk volgen. Uiteindelijk leidt dit niet tot veel resultaat, omdat je niet de nieuwe klanten of volgers bereikt die je echt wilt hebben. Mijn focus ligt nu vooral op het aantrekken van volgers die mijn grappige en leuke teksten waarderen.

Een thread verbergen of blokkeren

Sommige posts zie ik liever niet. Gelukkig heb je de optie om een account volledig te blokkeren, maar ook om een Thread post te verbergen. Zo verschijnt deze niet meer op je tijdlijn en heeft het zelfs invloed op het algoritme.

Threads vs Instagram

Ik zie nog steeds veel gebruikers Threads gebruiken alsof het Instagram is: prachtig bewerkte foto’s met een zweverige caption. Laten we Instagram lekker bij Instagram houden en Threads voor andere doeleinden gebruiken. Het is geweldig dat er een nieuw sociaal platform is met verschillende mogelijkheden. Laten we daar dan ook gebruik van maken.

Je berichten delen op een andere platform

Threads heeft iets prachtigs ontwikkeld: de mogelijkheid om je berichten te delen op andere platforms. Als je een bericht deelt in je Instagram Story, hoef je verder niets te doen. Threads ontwerpt jouw bericht met een mooie achtergrond, waardoor het er professioneel uitziet. Wist je dat je berichten automatisch worden gedeeld op zowel Facebook als Instagram? Als je dit privé wilt houden, kun je dit altijd aanpassen in de instellingen van de Threads app.

Groeien op Threads!

Net zoals op Instagram is interactie een belangrijk onderdeel van Threads. Geef likes en reacties op berichten die je leuk vindt, want dat beïnvloedt het algoritme. Probeer ook minstens drie berichten per dag te plaatsen. Het is ook belangrijk om te reageren op reacties die je op jouw berichten ontvangt. Op die manier blijft de community actief en kun je groeien op Threads!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *