Mijn blog doelen voor het jaar 2024

Mijn blog doelen voor het jaar 2024

Het is weer tijd om nieuwe doelen voor mijn blog op te stellen voor het komende jaar, 2024. Er staat veel op de planning en er zijn allerlei spannende dingen die ik met mijn blog wil gaan doen. Elk jaar noteer ik mijn nieuwe doelstellingen voor het komende jaar. Bovendien maak ik een soort moodboard op een groot stuk papier of karton. Dit werkt motiverend voor mij en helpt me om gemotiveerd te blijven en mijn blogdoelen te behalen. Daarnaast zijn er enorm veel tips via tips enzo.

Domein Autoriteit verhogen

Dit jaar sprong ik omhoog na heel hard werken! Ik zat op een DA van maar liefst 22 en deze is helaas gezakt naar 15. Dit heeft te maken met doorwerken. Als je een tijdje niets aan linkbuilding doet, want dit kan zakken door link verwijderding her en der, dan zakt je DA helaas ook. Dit is echt een onderdeel waar ik het hele jaar aan door zal moeten werken. Dit zal ik doen met een goede planning zoals het schrijven van gastblogs en samenwerkingen met websites beheerders die graag aan linkbuilding werken. Het is belangrijk dat mijn website SEO-technisch in orde is, dat ik werk aan een goed backlinkprofiel, populair word op Google, een goede en sterke interne linkstructuur heb en blijf werken aan goede content.

Trust Flow verhogen

Naast mijn Domein Autoriteit is het ook goed om te werken aan mijn Trust Flow. Dit heeft alles te maken met de betrouwbaarheid van mijn website op basis van de linkstructuur binnen de Google-index. Hoe lager hoe slechter en hoe minder ik vindbaar ben op Google. Dat willen we natuurlijk niet! Wel is de trust flow van een domein veel moeilijker te beïnvloeden, dus dit wordt keihard werken! Er zijn dus goede en betrouwbaare sites nodig die linken naar mij. Het gaat dus niet om de hoeveelheid links zoals mij Domein Autoriteit maar om de kwaliteit van de links die worden doorverwezen.

Meer samenwerkingen via mijn blog

Waar ik voorheen veel meer gericht was op samenwerkingen die ik dan deelde via mijn Social Media kanalen, schrijf ik er toch echt liever over dan het alleen delen van een foto. Het schrijven is mijn passie en mijn Social Media is leuk voor erbij en als extra. Mijn schrijfwijze is enorm verbeterd en mijn SEO schiet ook omhoog in de rankings. Hier wil ik goed gebruik van kunnen maken en waardige content neerzetten op mijn blog.

Affiliate Marketing

Hoe meer mijn website groeit, hoe beter dit uitkomt voor affiliate marketing. Ik was hier al deels op gericht maar het kan echt veel beter! Er zijn diverse sites waarvoor ik mij kan aanmelden. Stel ik schrijf een blog artikel en deze rankt goed in Google, dan haal ik hier enorm veel voordelen uit voor zowel mijn lezers als voor mijzelf.

Meer bezoekers op mijn website

Zoals ik al eerder aangaf, ben ik dit jaar echt omhoog geschoten met de bezoekersaantallen van mijn website. Ik ben dan ook ontzettend blij met deze groei. Als ik de statistieken bekijk van de zoekwoorden en mijn meest gelezen artikelen, dan zie ik dat ik het goed doe. Deze meest gelezen artikelen vergelijk ik dan ook met de minder gelezen artikelen. Ik wil graag weten waar het beter kan en pas deze technieken dan ook toe in al mijn nieuwe blog post.

Het updaten van oude blog artikelen

Hier ben ik al mee aan de slag gegaan, maar ook dit vergt ontzettend veel tijd. Als ik kijk naar mijn kennis van het heden en mijn kennis van een aantal jaren terug, dan zit hier zeker wel verschil in en dit kan ik allemaal toepassen tijdens het updaten van mijn oude blog artikelen. Hierdoor zal mijn bezoekersaantallen ook weer een stukje gaan stijgen. En ik vind het alleen maar leuk om dit te mogen doen!

Mijn website sneller maken

Er zijn diverse mogelijkheden om een website sneller te maken. Dit brengt veel voordelen met zich mee. Want niets is zo irritant dan een trage website en dat zullen bezoekers weer wegjagen. Er zijn een tal van mogelijkheden hiervoor via de plugins van WordPress en duizenden tips via Google te vinden hoe ik dit allemaal kan gaan optimaliseren.

Meer verdiepen in Google Analytics 4

Op de een of andere manier is die van mij nog steeds niet goed ingesteld. En technisch gezien snap ik er ook echt heel weinig van. Desnoods huur ik iemand in die dit voor mij in orde kan maken, maar dit is wel een ontzettend belangrijk onderdeel waar mijn website nu op draait.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *