Hoe word je een succesvolle blogger: Tips en strategieën

Hoe word je een succesvolle blogger: Tips en strategieën

Toen ik begon met bloggen, was dit voor mij puur een hobby om mijn leven en kennis met anderen te delen. Niet wetende dat ik er door groeide en op een gegeven moment ook samenwerkingen kreeg. Wat eerst als hobby bedoeld was, is langzaam gegroeid tot een blog waarbij ik ook artikelen schrijf voor bedrijven. Hierdoor ben ik mij meer gaan verdiepen in het bloggen. Want bloggen is niet zomaar even schrijven, hier zit veel meer achter! Want als blogger is het opbouwen van een publiek en het vergroten van je kijkers natuurlijk best wel een uitdaging. Als je doorzet, leert hoe je een groter bereik kunt krijgen dan heeft dat invloed op je samenwerkingen in de toekomst en het naar een hoger niveau tillen van je blog.

Ken je doelgroep en niche

Wat eerst belangrijk is, is om je doelgroep en niche te kennen. Zo schrijf ik veel over duurzaamheid maar ook lifestyle wat natuurlijk erg breed is. Het is ook goed om je statistieken bij te houden zodat je ook de behoeften van je lezers leert kennen.

Creëer hoogwaardige content

De key tot het aantrekken van eventuele samenwerkingen is het creeeren van hoogwaardig content. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je blogpost informatief, interessant en ook goed geschreven zijn. Kwaliteit trekt niet alleen lezers aan maar ook merken die op zoek zijn naar bloggers met invloed.

Bouw een sterk online profiel op

Je online aanwezigheid is belangrijk! Wat ik weleens deed was een tijd lang schrijven/bloggen en dan weer niet. Dit schiet niet op voor Google en voor je bezoekers. Je moet tijd inversteren in het opbouwen van jouw bezoekers maar ook je Sociale Media kanalen. Merken willen alleen samenwerken met bloggers die betrouwbaar zijn en een goed online imago hebben.

Hoe word je een succesvolle blogger: Tips en strategieën

Samenwerkingen aanvragen

Om iets te kunnen bereiken moet je het echt helemaal zelf doen. Je zal nu en dan een e-mail ontvangen van een bedrijf die met jou wil samen werken. Maar laat bedrijven en merken zelf ook nadenken. Dit doe je door een samenwerkingsaanvraag te versturen naar bedrijven en merken. Laat zien dat je interesse hebt en wat jij eventueel voor ze kan gaan betekenen.

Hoe word je een succesvolle blogger: Tips en strategieën

Onderhandelen

Durf en wees bereid om te praten over tarieven, wanneer jij een blogpost oplevert en maak duidelijke afspraken met elkaar. Het is belangrijk dat beiden weten wat er gaat gebeuren en wie weet heb je in de toekomst weer een leuke samenwerking met het zelfde bedrijf omdat ze nu eenmaal tevreden waren.

Wees betrouwbaar en professioneel

Het opbouwen van vertrouwen is belangrijk voor het behouden van goede relaties met merken en andere bloggers. Lever je werk op tijd, communiceer altijd en wees zeker professioneel.

Blijf uniek

Blijf uniek en zorg er ook voor dat samenwerkingen die je aangaat, passen bij jouw niche en blog.

Een succesvolle blogger worden en het krijgen van eventuele samenwerkingen kost tijd. Je moet hard werken maar alles is het meer dan waard! Je zult zien dat er dan deuren voor je gaan openen en je zoveel meer kunt gaan bereiken! Ben jij al gaan bloggen?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *