Duurzaam leven in de stad: praktische tips:

Duurzaam leven in de stad: praktische tips:

Wist je dat Amsterdam en Rotterdam wereldwijde duurzame koplopers zijn? Duurzaam leven in de stad gaat goed, heel goed zelfs! Iets wat je niet snel zou denken in zulke grote steden. Zeker als je hoort dat Amsterdam en Rotterdam zich bevinden in de wereldwijde top 100 van duurzame steden. Maar hoe doen ze dat toch? Amsterdam is bijvoorbeeld bezig met het verminderen van de CO2-uitstoot door het gebruik van zonne- en windenergie. Ook wordt elektrisch vervoer in de stad gestimuleerd. Maar dat is nog niet alles; Amsterdam streeft ernaar de stad aardgasvrij te maken. Lees snel verder, want met deze praktische tips kom je te weten hoe je duurzaam kunt leven in de stad!

Duurzame steden

Regelmatig schrijf ik artikelen over onderwerpen als duurzaam waterverbruik en duurzame meubels. Ik ben altijd op zoek naar informatie over duurzaamheid. Onlangs heb ik veel nagedacht over duurzaam leven in stedelijke gebieden. Hoe is dat eigenlijk mogelijk en wat doen steden om duurzaamheid te bevorderen?

Groene omgeving:

Het is belangrijk om op een slimme manier met bomen en ander groen om te gaan, aangezien dit de lichtkwaliteit verbetert en buurten leefbaarder maakt.

Een gezonde land- en tuinbouw:

De aarde wordt warmer, wat invloed heeft op de groei in de land- en tuinbouw. Hoe houd je dit nauwkeurig in de gaten? Door meer inzicht te krijgen in bodemvocht, vochtigheid, temperatuur, licht en CO2. Tegenwoordig is dit zelfs digitaal mogelijk dankzij nieuwe technologieën. Daarnaast wordt er gekeken naar het efficiënter gebruik van energie en gerichter waterverbruik in de land- en tuinbouw om verspilling tegen te gaan.

Zonne-energie:

Je ziet het steeds vaker: zonne-energie. De Nederlandse overheid streeft ernaar om in 2050 een duurzaam energiesysteem te hebben door middel van duurzame energieopwekking. Het is een van de meest duurzame energievormen en kan zelfs worden toegepast in (grote) steden.

Meer aandacht voor het verduurzamen van steden.

  • Isolatie
  • Overstap naar warmtepompen
  • Duurzaam bouwen
  • Stimuleren om meer te fietsen
  • Elektrisch openbaar vervoer
  • Slim omgaan met energie, water en grondstoffen
Duurzaam leven in de stad: praktische tips:

Ontwikkelingen duurzaamheid

Persoonlijk vind ik het heel interessant om te weten wat de huidige ontwikkelingen zijn als het gaat om het verduurzamen van steden en andere innovaties. Ontwikkelingen hierover volg ik altijd via de website van TNO – Innovation for life. Ze leggen je dan ook precies uit wat zij doen en betekenen voor een duurzame samenleving.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *