De gezondste snacks voor onderweg

De gezondste snacks voor onderweg

Ik merk vaak dat ik snel naar ongezonde snacks grijp, terwijl een gezonde snack me net zo goed kan voldoen. Wanneer we trek krijgen, neigen we als mensen naar ongezond eten. Dit is niet alleen nadelig voor onze gezondheid, maar heeft ook invloed op ons gewicht en de hoeveelheid suiker die we binnenkrijgen. Daarom heb ik een informatief en leuk blogartikel geschreven over de gezondste snacks voor onderweg.

Yoghurt met fruit

Ik ben dol op een simpel, maar heerlijk tussendoortje dat ook nog eens gemakkelijk mee te nemen is voor onderweg: yoghurt met stukjes fruit. De variatiemogelijkheden zijn eindeloos en je kunt het helemaal aanpassen naar jouw smaak. Persoonlijk voeg ik graag verschillende soorten fruit toe, zoals aardbeien, bananen, appels en peren. Het is niet alleen vullend, maar ook ontzettend gezond!

Alleen de combinatie al van yoghurt met een zoete smaak van fruit maakt het voor mij een geweldige snack! Daarnaast geeft het je energie en laat het je niet te vol voelen. En een voordeel hieruit is dat je voldoende vezels en vitaminen binnen krijgt!

Ongezouten en ongebrande noten

Naast het feit dat deze snack voldoening geeft, is het ook de ideale keuze voor wie wil afvallen! Het is echter belangrijk dat de noten ongezouten en ongebrand zijn. Doordat ze ongebrand zijn, behouden de noten hun vitamines en blijven ze puur en voedzaam. Denk aan vitamine E, folaat, zink, koper, magnesium en selenium. Dat maakt het niet alleen een smakelijke snack, maar ook ontzettend gezond!

De gezondste snacks voor onderweg

Water en thee

Het is een algemeen bekend feit dat water drinken een gevoel van verzadiging kan geven. Mensen die proberen af te vallen, grijpen niet voor niets vaak naar water; het is een gezonder alternatief voor suikerhoudende frisdranken! Voor wie het lastig vindt om voldoende water te drinken, kan het toevoegen van een schijfje citroen en wat munt een smakelijke variatie bieden. Daarnaast kan thee een geweldige optie zijn, waarbij je suiker vervangt door bijvoorbeeld honing of zoetjes. Het beste is natuurlijk om toegevoegde suikers te vermijden.

Volkoren brood

Wanneer je dagelijks van een boterham wilt genieten, is het vermijden van wit brood een slimme keuze. Volkorenbrood is namelijk de gezondere optie. Als je op zoek bent naar gezond beleg voor je volkoren boterham, zijn hier een aantal suggesties:

 • Pindakaas
 • Geitenkaas
 • Kikkererwtenspread
 • Zalm
 • Tonijn
 • 20+ en 30+ kaas
 • Hüttenkäse
 • Zuivelspread
 • Mozerella
 • Avocado
 • Ei
De gezondste snacks voor onderweg

Smoothies

Ik ben gek op smoothies en maak deze dan ook heel erg vaak! Er zijn zoveel manieren voor het maken van gezonde smoothies. Eerder hierover heb ik een leuk en informatief blogartikel over geschreven: 10 gezonde smoothies die je zelf kunt maken.

Wil je meer weten over gezond eten en leven? Op de website van Het Voedingscentrum kun je ontzettend veel informatie hierover vinden.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *