De karaktereigenschappen van een Siamese kat

De karaktereigenschappen van een Siamese kat

Mijn moeder is al haar hele leven gek op siamese katten. Ze heeft er dan ook maar liefst 5 van in huis rond lopen. En tussen die 5 komt er nog een 6e bij. Dat is een normale huis en tuin kat die zich moet redden tussen de 5 pittige dames! Siamese katten behoren ook wel tot de meest geliefde rassen ter wereld. Ze hebben een unieke uiterlijk, slanke bouw, prachtige grote blauwe ogen en een mooie vacht. Wat een Siamese kat echt bijzonder maakt is hun karaktereigenschappen.

De Siamese kat is intelligent en nieuwsgierig

Een Siamese kat is enorm intelligent! Ze zijn niet alleen nieuwsgierig maar ook nog eens leergierig. Siamese katten zijn graag betrokken bij hun eigenaren. Spelen vinden ze enorm leuk! Ze hebben echt een uitdaging nodig zoals puzzels oplossen en trucjes leren. Een Siamese kat heeft wat weg van een hond door het leren van nieuwe trucjes.

De Siamese kat heeft een luide miauw!

De Siamese kat staat bekend om haar luide miauw! Communiceren doen ze graag en ze delen graag hun gedachten en gevoelens. Daarnaast hebben ze vaak een sterke band met hun eigenaar en dat laten ze dan ook luid en duidelijk horen!

De karaktereigenschappen van een Siamese kat

Aanhankelijk en liefdevol

Siamese katten zijn meestal erg aanhankelijk. Ze willen het liefst bij hun eigenaren in de buurt zijn en vooral knuffelen. Een van de katten van mijn moeder, Moody, is helemaal weg van mij. Waar ik ook ga en sta, zij is altijd in mijn buurt.

Vol met energie en speels

Ondanks dat deze katten graag ontspannen en genieten van de aandacht hebben zij ook veel meer energie dan een normale kat. Ze slapen minder, zijn meer wakker en hebben beweging nodig. Naast dat ze altetisch zijn hebben zij echt speelgoed en ruimte nodig.

De karaktereigenschappen van een Siamese kat

Loyaal

Deze katten zijn enorm loyaal naar hun familie (eigenaren) toe. Ze hechten zich enorm en kunnen zelfs jaloers worden als je je aandacht moet delen met andere huisdieren. En echt waar, Moody dus, zij kan dan ook behoorlijk jaloers zijn! Maar deze loyaliteit maakt ze wel tot geweldige huisdieren waar je heel veel om kan geven.

Siamese katten zijn prachtige katten met een unieke persoonlijkheid. Heb je eenmaal een Siamees in huis, dan heb je een maatje voor het leven! Onderhoud is wel enorm belangrijk bij dit soort katten. Zorg er ook voor dat je de Siamees aanschaft bij een offiele fokker met een stamboom. Dan weet je zeker dat je een echte ras kat als maatje hebt die ook gezond is.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *