Een Rottweiler in huis met een hoog knuffelgehalte!

Een Rottweiler in huis met een hoog knuffelgehalte!

Je kent het ras Rottweiler vast wel! Een Rottweiler herken je aan zijn krachtige en gespierde bouw, een brede borst en een flinke nek maar ook de schedel is vaak breed. Een fijne vacht wat glad kan aanvoelen bij een goede verzorging met roodbruine aftekeningen.

De Rottweiler is zelfverzekerd

Een goed opgevoede Rottweiler is zelfverzekerd. Als mijn Rottweiler op straat loopt, straalt ze verbeelding uit alsof zij de koningin is van de buurt! Grappig maar ook prachtig tegelijkertijd. Tegen vreemden kunnen ze wat afstandelijk zijn, maar zeker niet bang. Het zijn een beetje “de kat uit de boom kijkers” alvorens ze met hun hoge knuffelgehalte aan de haal gaan!

Het karakter van de Rottweiler

Bij een goede opvoeding van de Rottweiler heb je er een geweldige hond aan! Enorm vriendelijk, aanhankelijk, gehoorzaam en wilt ook graag werken. Door hun sterke karakter is de Rottweiler echt niet geschikt voor iedereen. Het is een speciaal ras en van oorsprong een waak- en verdediging hond. De Rottweiler werd ook niet voor niets in het verleden ingezet als politiehonden.

Mijn ervaring met de Rottweiler

Mijn eerste Rottweiler was Luna, mijn mooie lieve, waakzame en zelfverzekerde Luna. Zij heeft 9,5 jaar mogen worden en helaas in moeten laten slapen na het ontdekken van een tumor in haar ruggenwervel. Wat een enorm verdriet was dat en wat heb ik al die jaren genoten van Luna!

Luna was enorm, maar dan ook enorm, zelfverzekerd. Was de buurthond van iedereen, had een stevige en sterke bouw en was vooral enorm lief voor de mensen die zij lief had. Als het aan haar lag, dan zat zij de hele dag bij je. Het liefst op de bank dicht tegen je aan. Luna was zo enorm goed getraind dat het aangeven van woorden en signalen voldoende was om te gehoorzamen. Ik wist het zeker, mocht er ooit een nieuwe schat in huis komen dan wordt dat wederom een Rottweiler!

Luna

Luna in de krant!

In 2015 deed het AD een oproep aan honden- en katten eigenaars met de naam Luna. Duhh! Hier moest mijn Luna aan mee doen en uiteindelijk stond haar foto ook op de voorkant van het artikel. Dit blijft ook de mooiste foto van Luna en ik was dan ook enorm trots om haar op de pagina te mogen hebben.

Rottweiler Lara

Nadat Luna was overleden wilde ik eigenlijk geen andere hond meer wegens het verdriet die ik had. Na een tijd is het toch wel stil in huis en begint het aan je te knagen. Ik wilde weer een Luna, alleen er zal nooit een andere Luna komen. Iedere hond en ras heeft zo zijn eigen karakter. Bepaalde eigenschappen zijn er wel, alleen niet exact zoals Luna. Uiteindelijk kwam Lara in mijn leven als een kleine schattige pup van 8 weekjes oud.

Lara 8 weekjes oud

Puppy VS draak

Ik verwachtte een puppy maar ik kreeg een draak haha! Een puppy is natuurlijk heel anders dan een volwassenen hond. Dit ben je gewoon weer verleert en alles mag je weer opnieuw doen. Het zindelijk maken, het trainen, het leren van woorden en spelletjes. Lara was als puppy enorm nieuwsschierig en testte altijd tot hoever zij kon gaan.

Overal mee naartoe

Lara nam ik echt overal mee naartoe, in de auto, naar de supermarkt, naar de stad, naar kennissen, naar de tankstation… Het leek mij goed om haar te socialiseren. Wat ik daar nu van merk is dat zij enorm sociaal is naar mensen en dieren toe en de stad of winkels ook niet meer zo indrukwekkend vindt. Het maakt het voor zowel ik als eigenaar en haar makkelijker.

Lara wordt 6 jaar

Dit jaar zal Lara inmiddels alweer 6 jaar worden. De grijze haartjes beginnen al langzaam op te komen, ze is sneller moe en geniet van de rust. Natuurlijk speelt ze nog heel graag, kan zij zwemmen als de beste en heeft ze een prachtige gespierde bouw. Maar uiteindelijk zal ook zij een oma worden.

Wat ik zo geweldig vind aan de Rottweiler

Ze zijn enorm aanhankelijk en hebben een hoog knuffelgehalte. Welke Rottweiler ik ook tegen kom, zij zijn een expert in knuffelen! Ze houden van aandacht en contact, ondanks dat ze zelfstandig zijn. Ook willen ze graag iets voor je doen als het op werken aankomt. Vooral het spelen met speelgoed vinden ze geweldig. En tegenwoordig is speelgoed voor honden goedkoop. Als je een goede band hebt met jouw Rottweiler en goed opgevoed wil je nooit meer een ander ras!


10 gedachten over “Een Rottweiler in huis met een hoog knuffelgehalte!”

  • Het zijn prachtige honden om te zien! Onze overbuurman heeft er een die volgens mij groter is dan normaal. Onze stafford speelt graag met de overbuurhond, maar rent er omheen en onderdoor alsof ze een chihuahua is 😅

  • Wat een prachtige hond! We hebben zelf een Dalmatiër en haar grootste vriend is ook zo’n lieve en mooie Rottweiler. Met ook een hoog knuffelgehalte. Ik vind het ook een heerlijk en lief ras. Leuk te lezen!

  • Wat een verdriet om Luna te missen. Ik snap wel dat je dan tijdje even geen hond wil. Wel fijn dat je je nu toch open kan stellen aan een nieuwe hond. En wat is ze schattig😍. Vrienden van mij hebben ook een rottweiler gehad en heb gehoord dat het echt hele trouwe honden zijn

  • Wij zijn ook aan het overwegen om een hond te adopteren. Yana wil dolgraag een hondje en voor mij zou dit ook goed zijn om mij te helpen assisteren. We zijn ons heel goed aan het informeren. Jij mss nog tips? 🙂

  • Ik zou nog een grote hond erbij willen hebben, nu heb ik een Jack Russell black and tan. Ik vind de Rottweiler een prachtig hond. Maar ik ben toch bang voor het imago.

  • Ik ben echt bang voor rottweilers door iets dat lang geleden gebeurd is, dus ik vind het echt leuk om zo’n positief artikel te lezen. Als er eens iets misgaat zegt het namelijk meer over de baas dan over het dier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *