Hoe kun je besparen op verzekeringen?

Hoe kun je besparen op verzekeringen?

We kunnen het helaas niet vermijden, verzekeringen zijn een noodzaak in het leven. Van auto- tot ziektekosten en van een woonverzekering tot een overlijdensrisicoverzekering. In het leven hebben wij als mens een soort dekking nodig om onszelf en onze bezittingen te beschermen. Een verzekering kan helaas duur zijn en ook behoorlijk oplopen. Vooral je meerdere dekkingen nodig hebt. Gelukkig zijn er manieren om te besparen op verzekeringen zonder dat dit ten koste gaat van de dekking.

Vergelijk verzekering maatschappijen

Vergelijk verzekeringmaatschappijen en neem niet de eerste verzekeringsmaatschappij die je tegenkomt. Neem de tijd om rond te kijken, en kijk naar de tarieven van meerdere aanbieders. Iedere maatschappij gebruikt andere regels om tarieven te bepalen, dus je weet maar nooit waar jij de beste deals vindt. Gebruik hiervoor vergelijkingssites of een verzekeringsbemiddelaar om je te hebben bij het vinden van de beste polis die bij je past!

Hoe kun je besparen op verzekeringen?

Verhoog je eigen risico

Een eigen risico is het bedrag dat je betaalt voordat de verzekering ingaat. Door je eigen risico te verhogen, kun je je premiebetalingen verlagen. Zorg er wel voor dat je het hogere eigen risico kunt betalen als je een claim moet indienen. Ook is dit mogelijk bij zorgverzekeraars door het verhogen van je eigen risico waardoor de maandelijkse premie omlaag zal gaan.

Bundel je polissen

Veel verzekeringsmaatschappijen bieden kortingen als je meerdere polissen bij hen afneemt. Als je een auto-, woning- en levensverzekering hebt, overweeg dan om deze bij één aanbieder te bundelen om premies te besparen.

Verminder de dekking van oudere voertuigen

Als je een oudere auto hebt, overweeg dan om de dekking voor schade aan je eigen voertuig te schrappen. Als jouw voertuig minder waard is waarom zou je dan betalen voor schade aan je eigen auto, een all risk verzekering dus. Waarschijnlijk is het opknappen van je oude auto vrijwel niets meer waard of de kosten hiervan uit eigen zak niet zo enorm hoog.

Hoe kun je besparen op verzekeringen?

Vraag naar kortingen

Vaak bieden verzekeringsmaatschappijen kortingen voor zaken als meerdere voertuigen, een korting via je werk en uiteraard je schadevrije jaren van bijvoorbeeld jouw rijden door de jaren heen.

Controleer ieder jaar je polissen

Als jouw omstandigheden veranderen, kunnen ook je verzekeringsbehoeften veranderen. Controleer je polissen jaarlijks om er zeker van te zijn dat je nog steeds de beste dekking en tarieven krijgt voor je huidige situatie.

Kortom, besparen op verzekeringen kost wat tijd, maar is zeker de moeite waard. Door rond te kijken, polissen te bundelen en eigen risico te verhogen, kun je je verzekeringspremies verlagen zonder in te leveren op dekking. Controleer ieder jaar je polissen en vraag naar kortingen om er zeker van te zijn dat je nog steeds de beste deal krijgt.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *