Nederland wordt nog duurder vanaf juli!

Nederland wordt nog duurder vanaf juli!

Dat het allemaal al niet te betalen was, de kosten de pan uit reizen en energie en benzine al niet meer te behappen was, was al duidelijk. Je verwacht het niet (of toch wel) maar het wordt in Nederland alleen maar duurder! En dat allemaal door een nieuwe wet- en regelgeving, want ook dat kan gewoon. Alsof het allemaal niet moeilijk genoeg is, gaan wij vanaf heden ook een toeslag betalen voor alle plastic die wij gebruiken zoals bij de snackbar, de McDonald’s of waar je ook maar iets gaat consumeren waar plastic bij zit. Dus ook eten buiten de duur wordt duurder. Hoe gaan Nederlanders dit nog volhouden? En tot hoever zal dit nog gaan? Want ook al komen er betere tijden aan in de toekomst, de prijzen zullen nooit meer dalen!

Toeslag op plastic bekers en bakjes

Hier zijn vele Nederlanders al van geschrokken en een kleine toeslag is het zeker niet! Want stel jij besteld voor het hele gezin een lekkere menu bij de McDonald’s dan betaal je een toeslag voor plastic op bijvoorbeeld frietsaus, een beker en alles wat maar plastic bevat. Zo kom je ten alle tijden een paar euro duurder uit. En waarom? Omdat ondernemers een verbod hebben gekregen op het gratis weggeven van plastic bekers en bakjes. En een ondernemer mag ook nog eens zelf bepalen hoeveel zij hiervoor vragen. Het enige wat hiermee gestimuleerd zal worden, is dat ondernemers gebruik gaan maken van herbruikbare bekers en bakjes. Maar ook dat kost extra geld voor een consument.

Nederland wordt nog duurder vanaf juli!

Huurprijzen in Nederland

Waar je vroeger slechts een enkele Euro omhoog ging, gaan mensen ieder jaar met flinke extra kosten omhoog! En helaas, het is de overheid die het aantal procent bepaald voor de huurverhoging. De huurgrens is bepaald op een bedrag van € 808,06, echter mogen ze inwoners met een hogere inkomen daar flink boven uit laten komen. Al met al betaal je dan gewoon een particuliere bedrag, ondanks dat je in een sociale huurwoning woont. Hoe meer je verdiend, hoe slechter dit voor je uitpakt. En dit loopt op vanaf € 20,00 t/m zelfs € 100,00.

Tanken in Nederland wordt weer duurder!

Helaas, ook het tanken wordt wee 5r duurder en eigenlijk was het al duur genoeg. Je ziet de literprijzen voor benzine weer boven de € 2,00 uitkomen en ook Diesel vind je niet meer voor een goedkopere literprijs. Nederland is overigens een van de duurste op dit moment als je de prijzen gaat vergelijken. Je kunt via brandstof zoeker kijken waar je momenteel het goedkoopst kunt tanken!

Kosten Televisie en internet abonnementen

Als je kijkt naar de kosten voor televisie en internet abonnementen dan zie je die helemaal omhoog schieten! Dit is gemiddeld 8,5 procent meer. Iedereen wilt televisie en internet, maar soms moet je op een bepaald moment ook een grens gaan trekken met al deze hoge kosten. Besparen is dan zeker verstandig om te doen in deze tijd!

Kinderbijslag

En om het allemaal nog erger te maken dan dat het al is: ook de kinderbijslag gaat verlaagd worden! Dit zal nu ongeveer met 3 procent zijn. En dit alles heeft te maken met de inflatie en er zo weer bespaard kan worden op miljoenen gezinnen terwijl zij het vooral juist hard nodig hebben op dit moment!

Hoe ga jij om met de huidige inflatie?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *