Huishoudelijke taken: tips om minder tijd kwijt te zijn

Huishoudelijke taken: tips om minder tijd kwijt te zijn

Het huishouden kan soms voelen als een eindeloze taak waar je nooit vanaf komt. Gelukkig zijn er manieren om deze taken efficiënter te maken, waardoor je tijd bespaart en meer tijd hebt voor andere dingen. Hoe zorg je ervoor dat je minder tijd kwijt bent aan huishoudelijke taken? Hier wat tips die jou zeker gaan helpen!

Maak een schema en plan voor je huishoudelijke taken

Door een schema te maken en taken in te plannen, weet je precies wat je moet doen en wanneer je dit gaat uitvoeren. Zo kun je je huishoudelijke taken beter verdelen over de week. Net zoals deze handige schema voor de grote voorjaarsschoonmaak. Zelf kun je ook een schema maken door een notitie boekje bij te houden. Verder kun je op het internet genoeg gratis planners terugvinden. En zorg er ook voor dat je voorruit kunt plannen.

Zorg ervoor dat het huis altijd opgeruimd is

Wanneer je ervoor zorgt dat je huis altijd is opgeruimd, zul je merken dat je veel minder tijd kwijt bent aan huishoudelijke taken. Denk aan het doen van de afwas, de was opruimen en alle spullen op hun spel terugleggen waar deze horen. Als je dit dagelijks doet, wat echt niet veel tijd in beslag neemt, zul je merken dat je huis altijd opgeruimd is.

Ontruimen

Niets werkt beter dan het minimaliseren van je spullen! Soms hebben wij zoveel spullen, waar wij niet eens gebruik van maken. Kijk alle kasten na en wat je niet meer gebruikt opruimen! Soms kun je wat verkopen maar je kunt er ook andere mensen blij mee maken. Door meer ruimte kun je ook zorgen dat alle kasten en laden meteen netjes opgeruimd zijn.

Maak gebruik van je huishoudelijke apparaten

Denk hierbij aan de vaatwasser, wasmachine, droger en stofzuiger. Je hebt deze apparaten niet voor niets en deze apparaten kunnen je veel tijd besparen. Denk wel aan het water- en energieverbruik! De vaatwasser pas gebruiken wanneer deze vol is en dat geldt net zo goed voor de wasmachine.

Verdeel de huishoudelijke taken

Betrek ook je gezin bij de huishoudelijke taken en verdeel deze. Het is niet meer dan normaal dat iedereen zijn steentje bijdraagt en dit hoeven echt geen grote klussen te zijn. Het zijn de kleine dingen, zoals vaat wegzetten of alvast in de vaatwasser doen, gebruikte kleding in de wasmand, het opgeruimd houden van de kamers etc etc.

Tips om minder tijd kwijt te zijn aan huishoudelijke taken

Slimme opbergsystemen

Maak gebruik van slimme opbergsystemen. Door spullen slim op te bergen, bespaar je niet alleen tijd bij het opruimen maar zo creëer je ook veel meer ruimte in huis.

Maak het leuk voor jezelf!

Maak het leuk voor jezelf door bijvoorbeeld een muziek aan te zetten of maak er een spelletje van om het nog leuker te maken. Je zult merken dat je veel sneller door je huishoudelijke taken heen gaat. Daarnaast kun je ook multitasken, wat enorm veel tijd bespaart. Denk aan het doen van de afwas terwijl je aan het koken bent.


4 gedachten over “Huishoudelijke taken: tips om minder tijd kwijt te zijn”

  • Wat een fijne tips! Met 2 kids en een hondenkind moet ik er ook dagelijks aan geloven maar het is niet mijn favoriete dagtaak. Ik ga je tips dan ook zeker in de praktijk brengen.

  • Wat een fijne huishoud tips deel je. Ik ben er niet dol op en heb ook maar weinig tijd er voor met een full time baan en een opleiding daarnaast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *