Praktische tips voor vakantie op een budget

Praktische tips voor vakantie op een budget

Vakantie is een van de meest verrijkende ervaringen in het leven, maar het kan helaas ook enorm duur zijn! Gelukkig zijn er diverse manieren om op vakantie te gaan zonder je spaarrekening leeg te maken. Met deze tips en trucs kun je geld besparen en genieten van je vakantie zonder je zorgen te maken over de kosten. Van het vinden van goedkope vluchten tot het eten van lokaal voedsel en het vermijden van toeristische gebieden, praktische tips om op vakantie te gaan op budget.

Plan vooruit

Door van tevoren te plannen, kun je vaak geld besparen op accommodatie, vervoer en activiteiten. Boek bijvoorbeeld goedkope vluchten en accommodatie vroeg voor je budget vakantie, en kijk of er kortingen zijn op bepaalde attracties als je van tevoren boekt. Via Tripadvisor valt er van te voren al heel wat accommodatie te boeken. Denk aan restaurants, activiteiten, hotels en zelfs vluchten.

Reis buiten het hoogseizoen of boek heel vroeg

Reizen buiten het hoogseizoen kan je veel geld besparen op vluchten, accommodatie en activiteiten. Het kan ook minder druk zijn, waardoor je meer kunt genieten van je reis. Wat ook bespaard is vroeg te boeken waardoor je gebruik kunt maken van een flinke vroeg boek korting. Dit bespaard je soms al honderden Euro’s!

Verblijf in hostels of Airbnb’s

Hostels en Airbnb’s zijn vaak goedkoper dan hotels en bieden je de mogelijkheid om geld te besparen op maaltijden, omdat je zelf kunt koken. Daarnaast zijn er in het buitenland (en in Nederland) heel veel appartementen te huur waardoor je veel goedkoper uitkomt. Je betaald slechts per nacht, maar niet per persoon zoals dat in een hotel wel zo is.

Praktische tips voor vakantie op een budget

Eet lokaal

Eet bij lokale restaurants en markten in plaats van in toeristische gebieden, waar de prijzen vaak hoger zijn. Probeer lokale gerechten en ingrediënten uit om de cultuur beter te leren kennen. Vaak zijn er nabij gelegen dorpjes of minder toeristische plekken. Lokale restaurants vinden het zelfs geweldig om nieuwe gasten te mogen ontvangen!

Gebruik het openbaar vervoer

Openbaar vervoer is vaak veel goedkoper dan taxi’s of huurauto’s. Het kan ook een geweldige manier zijn om de lokale bevolking te ontmoeten en meer te leren over de omgeving. In Tenerife betaal je hier echt bijna niets voor!

Zoek gratis activiteiten

Er zijn veel gratis activiteiten die je kunt doen, zoals wandelen, fietsen, musea en parken bezoeken. Zoek online naar gratis activiteiten in de omgeving waar je verblijft.

Gebruik kortingspassen

Sommige steden bieden kortingspassen aan voor toeristen, waarmee je korting krijgt op attracties, openbaar vervoer en restaurants. Zoek online naar kortingspassen voordat je op reis gaat.

Praktische tips voor vakantie op een budget

Reis licht

Door licht te reizen, vermijd je extra kosten voor bagage en kun je gemakkelijk het openbaar vervoer gebruiken. Neem alleen de essentiële spullen mee en was kleding onderweg.

Vermijd toeristische gebieden

Toeristische gebieden kunnen duurder zijn dan andere gebieden in de stad. Verken de minder bekende gebieden om geld te besparen en de lokale cultuur te ervaren.

Onderhandel over prijzen

In sommige landen is het gebruikelijk om over prijzen te onderhandelen op markten en bij straatverkopers. Wees niet bang om te onderhandelen over prijzen om geld te besparen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *