Geen inspiratie meer? Met deze blog ideeën kun jij weer aan de slag!

Geen inspiratie meer? Met deze blog ideeën kun jij weer aan de slag!

Iets waar ik vaker last van heb gehad is een writer’s block. Een periode waarin ik veel moeite had om aan ideeën te komen voor mijn blog en ook gewoon echt niet op ideeën kwam! Er moest iets veranderen zodat ik voortaan altijd ergens inspiratie vandaan haalde om over te bloggen. Want schrijven is tenslotte wat ik met veel liefde en plezier doe. Dit inspireerde mij dan ook weer om een blog te schrijven over blog ideeën. Eerst wat punten waar jij je inspiratie vandaan kunt halen (wat mij ook enorm goed helpt). Daarna een lijst met blog onderwerpen waar jij weer over kunt schrijven!

Blog ideeën van Pinterest

Pinterest filtert en introduceert alles aan de begin pagina aan de hand van alle content die jij vaak bekijkt. Hierdoor komt dus eigenlijk alles naar voren wat jij leuk vindt. Regelmatig kijk ik op Pinterest om hier blog ideeën vandaan te halen. En niet alleen blog ideeën maar ook ideeën voor printables die ik maak. Daarnaast gebruik ik Pinterest ook veel om mijn eigen content op te delen! Een bezoekje aan Pinterest zal je veel inspiratie op doen!

Ken je niche

Het zou natuurlijk heel vreemd zijn als jij een beauty blogger bent, er een random artikel staat over voedsel voor huisdieren. Belangrijk is om je niche te kennen! Bij mij staan lifestyle, duurzaamheid, DIY en printables voorop. Onder lifestyle kan ik natuurlijk veel onderwerpen verdelen, maar recepten delen is bijvoorbeeld niet mijn ding. Doordat ik mijn niche ken schrijf ik ieder onderwerp op en noteer daaronder wat er bij deze niche past. Als ik het op deze manier uitwerk, kom ik ook weer op leuke blog ideeën.

De beste manier om te brainstormen is Google

Google! Ja ik ben echt de allergrootste Google mens die er bestaat. Voor degene die mij kennen en dit stukje lezen, zullen hier dan ook wel heel hard om lachen! De beste manier om te brainstormen is Google (neem dit niet te letterlijk zoals ik dat doe.) Ik kijk altijd naar wat andere online bloggers en bedrijven in een bepaalde categorie of aan een specifiek publiek laten zien. Blogs per onderwerp check ik altijd bij op zijn best. En nee, ik neem daar niets van over maar geeft mij wel weer inspiratie en heel wat blog ideeën! Google is de perfecte manier om blog ideeën van te krijgen!

Onderwerpen opschrijven

Iedere maand schrijf ik 20 onderwerpen op om over te schrijven. Mijn blog ideeën haal ik van de eerder bovengenoemde inspiratie bronnen. Maar ook wat ik mee maak op een dag. Kom ik toevallig langs een hotspot, een park, of ik ga uit eten dan maak ik altijd foto’s en noteer ik dit op mijn lijstje. Mijn lijstje is dan mijn notitie boekje op mijn telefoon. Hierdoor heb ik nog een langere lijst dan alleen die 20 maar zo kan ik wel kiezen en heb ik altijd wat om over te schrijven! Ja, ook dit blog artikel stond op mijn lijstje.

Onderwerpen waarover je kunt bloggen

En dan nu onderwerpen waarover je kunt bloggen als je het echt even niet meer weet:

 1. Shoplogs lopen altijd ontzettend goed! Ben jij onlangs wezen shoppen bij de Action, een tweedehands winkel of een winkel waar jij graag komt? Maak foto’s en deel hier alles over in een blog artikel.
 2. Deel je favoriete hotspots.
 3. Deel een boek recensie.
 4. Deel een lekker recept met foto’s en uitleg.
 5. Top 5 tv programma’s die je graag kijkt.
 6. Een kijkje in je woonkamer!
 7. Manieren om je hoofd leeg te maken.
 8. Wat kun je doen tegen een kater?
 9. Besparen op je boodschappen tips en tricks.
 10. Wat zijn de voordelen van cupping?
 11. Waar lijnzaad goed voor is.
 12. Zo verwijder je rode vlekken uit je kleding!
 13. Deel je top 5 of 10 Netflix serie of film lijstje.
 14. Jouw top 10 apps die op je telefoon staan.
 15. Deel een DIY creatie
 16. Vertel eens: waarom ben je gaan bloggen?
 17. 10 dingen waar jij absoluut niet zonder mee kunt leven!
 18. Stel een bucketlist samen.
 19. Deel jouw (favoriete) vakantie.
 20. Tips voor een kleine tuin.
 21. Waar je op moet letten bij het kopen van een e-reader.
 22. 10 tips voor meer gezelligheid in je huis!
 23. Deel hoe je en lekkere ijskoffie maakt.
 24. Soorten planten voor in huis die makkelijk te onderhouden zijn.
 25. Tips hoe een telefoon langer mee gaat.
 26. Duurzame producten voor in huis.
 27. De voordelen van zonnepanelen.
 28. Deel jouw top 10 boeken die je hebt gelezen.
 29. Voordelen van het dragen van lenzen.
 30. Gelddoelen stellen met een printable.
 31. De ultieme gids voor…
 32. Mooie plekken om te wandelen.
 33. Deel iets over gezonde voeding.
 34. Deel iets over je huisdier.
 35. Ideeën over dagjes weg.
 36. Budget uitstapjes.
 37. Knutselen voor volwassenen.
 38. Tips voor het maken van een mooie fotoboek.
 39. Deel iets over je bullet Journal creativiteit.
 40. Deel iets over ondernemen.
 41. Tips om minder te piekeren.
 42. Gezonde smoothies recepten.
 43. Omgaan met ADHD.
 44. Tips voor een najaars- dip.
 45. Deel jouw me-time ideeën.
 46. Hoe bereik jij jouw doelen?
 47. Mediteren, hoe doe je dat?
 48. Tips voor een leuke zomervakantie wanneer je niet op vakantie gaat.
 49. Tips tegen huid veroudering.
 50. Deel iets over wat jij de afgelopen (vorige) maand hebt gedaan.

Heb jij nog leuke blog ideeën?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *