Heerlijk Argentijns eten bij El Gaucho in Leiden

Heerlijk Argentijns eten bij El Gaucho in Leiden

Als er iemand houdt van restaurants en buiten de deur eten, dan ben ik dat wel! Vooral als het gaat om Argentijns eten. Nu heb ik een hele lijst en foto’s van restaurants waar ik geweest ben maar nog niet eerder een blog artikel over geschreven heb. Dus het wordt tijd om dit met mijn lezers te delen! Een van mijn favorieten restaurants zijn de Argentijnse! Een goed stuk vlees zoals biefstuk of ossenhaas ga ik niet uit de weg en Argentijnen zijn hier de beste in! Een aantal restaurants in deze categorie zijn dan ook mijn favoriet. Bijvoorbeeld Argentijns eten in Leiden, El Gaucho.

Argentijn El Gaucho in Leiden

Al een aantal keren heb ik gegeten bij de Argentijn El Gaucho in Leiden. En als je van vlees houdt, dan is Argentijns eten echt heel erg lekker. Allereerst de benaming van de restaurant en wat het betekent. Gaucho betekent een Argentijnse veedrijver. Wat ooit begon met de Spanjaarden en Indianen. De veedrijvers in die tijd, hadden een eenzaam leven op de pampa’s. Het woord is dan ook afkomstig van de Quechua-indianen. El Gaucho wordt ook weleens vertaald als wees en in andere delen van Zuid-Amerika betekent het woord gauchos ook cowboys. Het Argentijnse restaurant El Gaucho in Leiden zit overigens ook in andere steden en zelfs landen!

Inrichting bij Argentijn El Gaucho in Leiden

Sfeer en pand bij El Gaucho

Het pand kun je vinden op de hoek van de straat Steenstraat 59 in Leiden. Bij binnenkomst kom je dan ook direct in een hele andere wereld terecht precies zoals dit bij het Argentijns restaurant El Gaucho in Leiden past. Het is warm en uitnodigend en je zit er ook nog eens heerlijk! Je kunt kiezen voor aan een tafel te zitten maar achterin het restaurant heb je tafels met bankjes waar je lekker kunt gaan zitten. Iets wat ik persoonlijk altijd heel fijn vind.

Bij binnenkomst zie je dan ook direct de open keuken waar je het vlees gegrild ziet worden en de prachtige gekleurde tegels, zoals dit echt in Argentinië past, vallen dan ook direct op. Er is een prachtige ouderwetse open haard, mooie posters hangen aan de muur waar je een stukje geschiedenis van Argentinië in terug ziet en vooral de koe, la vaca, staat er centraal.

Carpaccio bij Argentijn El Gaucho in Leiden

Het eten bij El Gaucho

Bij het Argentijnse restaurant El Gaucho in Leiden kun je terecht voor voor heerlijke gerechten die van de gril afkomen en vers worden bereid. Een heerlijke mixed grill, of een mals stukje ossenhaas. Maar ook een kleine lady steak, voor als je geen 1.2 kg op kan, is mogelijk. Een voorgerecht zoals een carpaccio is echt een aanrader, wat zijn de capriccio’s van El Gaucho enorm lekker! Vooral de spareribs daar van El Gaucho zijn er enorm gewild! De reviews liegen er overigens ook niet over, het eten is echt goed.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *