Wat is collageen en waar is het goed voor?

Wat is collageen en waar is het goed voor?

De afgelopen jaren zijn voedingssupplementen steeds meer toegenomen. Naast de vitaminen die wij als mens goed kunnen gebruiken, geeft het ook een enorme boost aan onze huid, haren en nagels. Naast gezond zijn willen wij er ook allemaal gezond uit zien! Een veel besproken onderwerp is collageen eiwitten. Wat is collageen en waar is het goed voor?

Wat is collageen

Eerst een duidelijke uitleg wat collageen is. Collageen is een eiwit die in ons lichaam bevindt. Wist je dat een mens maar liefst meer dan 30.000 soorten eiwitten in het lichaam heeft? Dat even ter zijde, collageen is hier dus een van! Collageen speelt een ontzettende belangrijke rol in ons lichaam. Het woord is afgeleid van een Grieks woord wat letterlijk lijm betekent, dus je raad het al. Collageen is een lijm- eiwit die belangrijk is voor het behouden van de structuur en sterkte van het bindweefsel. Dus je botten, spieren, gewrichten, huid, haren en nagels.

Collageen krijg je binnen door voeding (dierlijke en plantaardige). Denk hierbij aan noten en zaden zoals walnoten, vis, diverse soorten vlees zoals rundvlees en kip, groente en rood fruit en fruit met veel vitamine C.

Waar is collageen goed voor

Vanaf je 25ste levensjaar (ja echt waar!) neemt collageen al af in je lichaam. Je kunt dit al merken aan bijvoorbeeld huidveroudering. Hoe ouder wij worden, hoe minder collageen ons lichaam aanmaakt. Bij een collageen supplement zal het collageenniveau van de huid toenemen, dit soort dus voor extra stevigheid maar ook een gehydrateerde en stralende huid. Huidveroudering kunnen we helaas niet tegen gaan, maar vertragen wel. Ook is collageen goed voor huid en nagels. Alles is gezonder dus de groei ook en zo heb je minder snel haaruitval en afbrekende nagels.

Ook draagt het bij aan meer stevigheid van de botten. Bijvoorbeeld mensen met artrose, minder pijnen. Zelfs voor vrouwen die in de overgang zijn is extra collageen goed.

Collageen voedingssupplement

De snelste maar tevens ook makkelijkste manier, om je lichaam aan te vullen met collageen, is door het gebruiken van een voedingssupplement. Ook ik merk dat mijn huid een klein beetje begint te verouderen met mijn 34 jaar. Al moet ik zeggen dat ik hele goede genen heb en het nog mee valt, dus ik vertraag dit dan ook maar al te graag! Maar goed, ik zie al hele kleine lijntjes komen en daar wil ik graag wat aan doen! Ook heb ik altijd lange haren gehad en zo nu en dan laat ik er een flink stuk vanaf knippen. Dit is zo weer aangegroeid hoor, maar het verzorgen ervan vind ik nog belangrijker!

Collagen Booster van Cabau Lifestyle

Ik zag al vaker de Collagen Booster van Cabau Lifestyle voorbij komen en eindelijk heb ik een Cabau Collagen Booster in mijn bezit! Wanneer je wat besteld op de website en je een pakket in huis krijgt, word je al enorm verast door de zachte pastelkleuren van de potjes. Ik ben al gek op roze en vrolijke kleuren dus dat beloofd al wat. Ook krijg je er een kaartje bij met de tekst “Say hello to your new favorite”. Een goede eerste indruk dus.

In de Collagen Booster van Cabau Lifestyle zitten belangrijke supplementen:

  • Vis Collageenpeptiden
  • Inulin Fibre
  • Vitamin C
  • Hyaluronzuur
  • Green tea extract
  • ECGC
  • Caffeine
  • Bacillus Coagulans

Ik ben trouwens gek op hyaluronzuur en wanneer ik een crème koop dan check ik altijd of dit erin zit. Vooral in serums kun je hyaluronzuur in terug vinden. Je huid wordt hierdoor ook gehydrateerd en beschermd. Wist je dat hyaluronzuur ook wordt gebruikt voor bijvoorbeeld lipfillers?

Shaker van Cabau Lifestyle

Ook de shake baker van Cabau Lifestyle is niet te missen! Jawel, ook roze! Je kunt deze overigens ook gebruiken voor proteïne shakes, proteïne pancakes en Fatburners en in 3 formaten te verkijgen 300 ml, 500 ml en 700 ml. Ik vind de zeef in de shake beker ook echt ideaal! Deze gaat nu voortaan ook mee naar de sportschool!

Maak jij al gebruik van collageen voedingssupplement?


3 gedachten over “Wat is collageen en waar is het goed voor?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *