Met deze kruiden ben jij zo van je hoofdpijn af!

Met deze kruiden ben jij zo van je hoofdpijn af!

Het is weer de tijd van het jaar verkouden, verkouden en nog eens verkouden! En of het nu de jaarlijkse griep is of corona, snotterig zijn we en vooral die hoofdpijnen zijn niet te doen. Ik kan er behoorlijk last van hebben. Omdat ik gek ben op thee en verse kruiden, gebruik ik dat vooral wanneer ik ziek ben. En met deze kruiden ben jij zo van je hoofdpijn af!

Rozemarijn

Rozemarijn heeft een helende eigenschap wat werkt tegen de hoofdpijn. Rozemarijn helpt je lichaam dn ook te ontdoen van gifstoffen. Rozemarijn is een goede kruid voor in de thee, het dagelijks drinken van Rozemarijn is ook nog eens gezond! Daarnaast ben ik gek op Rozemarijn, want je kunt er nog veel meer mee doen dan ervoor zorgen dat je hoofdpijn ermee weg gaat. Op TikTok is er een trend waarbij Rozemarijn olie voor je haar gebruikt wordt.

Rozemarijn

Kamille

Kamille is ook geen onbekende tussen alle kruiden die er bestaan. Het is niet alleen heel zacht van smaak, maar heeft ook nog eens een kalmerende werking. Perfect om hoofdpijn hiermee te verminderen!

Gember

Wie kent dat niet? Voor de een enorm lekker en de ander wil er niets van weten. Toch werkt gember goed tegen de hoofdpijn. Wist je dat gember ook werkt tegen andere ontstekingen, menstruatiepijn en een slechte adem?

Moederkruid

Moederkruid is echt iets uit grootmoederstijd en werd vroeger al veel gebruikt tegen hoofdpijnen en koorts. Wist je dat het ook helpt om op een vers blaadje te kauwen? Lekker is anders, maar werken doet het zeker.

Munt

Ook de welbekende munt werkt tegen de hoofdpijn. Munt helpt om je spieren te laten ontspannen, zo ook je hoofdpijn. Wat ook werkt is vix smeren op de voorhoofd. De munt die hierin zit zorgt ervoor de de hoofdpijn weg trekt.

Wilgenbast

Wilgenbast oftewel de wilg is een natuurlijke pijnstiller. Naast hoofdpijn, werkt het ook tegen reumatische klachten. Denk maar aan een paracetamol.

Koriander

Koriander wordt ook weleens gebruikt om te stomen tijdens een verkoudheid. Desalniettemin werkt het kruid ook tegen de hoofdpijn. Daarnaast is het ook nog eens een lekkere kruid voor in de thee!


2 gedachten over “Met deze kruiden ben jij zo van je hoofdpijn af!”

  • In Wilgenbast zit acetylsalicylzuur, hoofdbestanddeel van asperine. Dat werkt dus ook bloedverdunnend. Wel mee oppassen, als je al bloedverdunners slikt of deze juist niet mag hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *