De keerzijde van het corona virus

De keerzijde van het corona virus

Het corona virus heeft een keerzijde. Weet je het nog? Op 11 maart 2020 is het Corona virus officieel aangekondigd als pandemie! Op 1 maart 2020 waren er slechts 10 mensen besmet met het virus in Nederland. Vanaf toen liep dit rap op! 12 maart 2020 zagen wij allen de eerste persconferentie op televisie. Het was onwerkelijk, vreemd en beangstigend. Vanaf die tijd is niet alleen de wereld, maar ook ons land veranderd.

De eerste week van het corona virus

De eerste week na de persconferentie voelde ik mij verdrietig. Nooit gedacht dat ik zoiets heftigs in mijn leven zal meemaken, nooit gedacht dat ik bedreigende situatie als deze zou ervaren. Ik heb mij een week lang enorm rot gevoeld, verdrietig en alleen. Snappen deed ik het niet, ik was mij suf aan het surfen op het internet om meer informatie te vinden over het corona virus en sloot mij aan bij diverse groepen op Facebook zodat ik mij niet alleen voelde.

Vele mensen in mijn omgeving waren bang en wisten eigenlijk ook niet meer waar we het zoeken moesten. Je vertrouwd op de maatregelen, op de overheid en bescherm jezelf door binnen te blijven en zo min mogelijk in aanraking te komen met mensen.

Thuis werken tijdens het corona virus

Een week later, op 23 maart 2020, werd ik ziek. Maar dan ook echt heel ziek! Gevangen door een bijholte ontsteking, die ik overigens bijna altijd heb tijdens een verkoudheid, maar dit keer beangstigde het mij. Naar kantoor komen mocht niet meer en zo was ik een van de eerste die thuis ging werken. Uiteindelijk volgde er meer collega’s. Sindsdien hebben wij tot op heden contact met elkaar via Teams en meerdere virtuele bronnen.

De keerzijde van het corona virus

Mijzelf vermaken tijdens het corona virus

Op ten duur komen de muren op je af. Wat heel gek is maar voor mij een fijne verandering in het leven, is dat ik hele andere dingen ging doen wat dus echt een keerzijde was voor mij. Alles wat dicht maar ik ging graag naar buiten toe met de fiets. Hoeveel ik wel niet heb gefietst in de zomer van 2020 is ontelbaar en ik genoot ervan! Iets wat ik voorheen al jaren niet meer deed. Buiten zag ik mensen picknicken met elkaar op het gras in parkjes, ik zag mensen wandelen, kinderen spelen en dingen buiten die ik al jaren niet meer gezien heb.

Eigenlijk genoot ik ervan! Het ging even niet meer om spullen, om ergens naar binnen toe te gaan om jezelf te vermaken of je rot te winkelen. Het ging nu om wat je ook anders kunt doen om jezelf te vermaken en het buiten leven vond ik dan ook echt heerlijk. Dit was echt een enorme keerzijde.

De keerzijde van het corona virus

Volledige lock down tijdens het corona virus

In December 2020 werd er een volledige lock down aangekondigd. Niets, maar dan ook niets was meer open. Alleen de essentiële winkels zoals supermarkten en andere noodzaken en er kon natuurlijk nog wel eten worden besteld. Daarnaast mocht je na 21:00 uur niet meer op straat aanwezig zijn, mits je een hond of een verklaring van je werk had.

In deze tijd ben ik mij meer gaan focussen op mijn blog, dingen gaan doen in huis die ik zelf erg leuk vond om te doen en zo is mijn groei eigenlijk ook begonnen.

Burn-out

Eerder heb ik vertelt over mijn burn-out. Deze kwam dan ook hard binnen aan het begin van dit jaar. Op dat moment ging het alleen maar om mijzelf en het Corona virus ging gewoon door. Binnen blijven deed ik al en met een burn-out heb je ook niet meer echt de behoefte om naar buiten toe te gaan. Je leert jezelf heel goed kennen.

De keerzijde van het Corona virus

Het Corona virus is geen pretje en wie weet hoelang wij hier nog in blijven zitten. Wat ik belangrijk vind is positief blijven en de keerzijde van deze pandemie te bekijken. Als mens zijn wij hele andere dingen gaan doen, het thuis werken is normaal geworden, het lijkt wel of wij meer tijd hebben voor andere dingen. Je tijd besteden aan dingen waar wij voorheen dachten hier nooit tijd voor te hebben. Nu hebben we tijd genoeg hiervoor!

Het Corona virus heeft mij veranderd. Leuk is het natuurlijk niet, maar misschien had de wereld en wij als mens dit misschien wel nodig? Onze remmen zijn ingedrukt, onze dagelijkse dingen voor het Corona virus bestaan niet meer of doen wij nog maar weinig. Als ik kijk naar mijn groei het afgelopen jaar heeft mij dit veel positieve dingen meegegeven.

De keerzijde van het corona virus

Vriendschappen

Het Corona virus heeft mij ook nieuwe vriendschappen gebracht! Tijdens het binnen zitten was ik veel meer online bezig en daar heb ik geweldige vrienden mogen maken. Na een paar meetings hebben wij veel contact met elkaar en doen wij soms ook leuke dingen samen.

Was het anders geweest zonder het Corona virus?

Ik denk het wel! Al deze dingen en aanpassingen in mijn leven waren er niet geweest zonder het Corona virus. Hoe lastig het ook is en voorlopig nog wel even blijft. Mijn positieve mindset veranderd niet hierdoor. Het leven, en ook die van mij, is nu zeker anders. Maar ik ben tevreden.

Heeft het Corona virus ook voor jou veel in het leven veranderd?


10 gedachten over “De keerzijde van het corona virus”

  • Ik heb als positief ervaren veel minder prikkels in het leven, rustiger in het verkeer en de winkels, maar daar merk je niks meer van.

  • Leuk om te lezen hoe jij deze periode ervaren hebt. Het heeft heel veel goede dingen gebracht, ook al zorgde het natuurlijk ook voor veel ellende. Toch zou ik wel willen dat het nu weer voorbij was. Eerlijk gezegd heb ik er al die tijd weinig last van gehad en vermaakte ik mezelf prima, maar na 1,5 jaar wordt het toch wel een beetje eenzijdig. 😉 Ik ben voorzichtig gebleven, omdat ik regelmatig met ouderen te maken heb en daardoor heb je ook veel minder sociale contacten in deze tijd. Maar veel dingen van wat jij zegt, herken ik ook wel, omdat je de kleine dingen veel meer gaat waarderen.

  • Fijn om te lezen dat Corona jou ook positieve veranderingen heeft gebrach! Ik denk dat dat zeker wel voor meer mensen zo is. Mij heeft het helaas maar weinig positiefs gebracht en ik heb er juist ‘last’ van gehad. Daarom ben ik ook blij dat ik nu in Amerika ben, waar op dit moment het leven vrij normaal is.

  • Ik denk dat corona op iedereen wel een impact heeft, op heel veel verschillende manieren. Ik vind het zo sneu voor de jeugd, die zijn nog in ontwikkeling maar zo heeft elke bevolkinsgroep er wel last van, arme mensen, eenzame mensen, mensen die te maken hebben met huiselijk geweld, mensen waar de operaties van uitgesteld zijn, de culturele sector, de reisbranche, de evenementensector, de horeca en ga zomaar door. Voor mij op persoonlijk vlak mis ik vooral het vrijuit onbezorgd reizen.

  • Ik kon me niet eens meer herinneren wanneer corona begon! Ik snap dat je je verdrietig voelde en mensen bang waren of nog zijn eigenlijk. Wel chill dat je nog thuis kon werken en je jezelf hebt vermaakt met fietsen. Gezond haha! Een burn-out lijkt me sowieso heftig, wel fijn dat je nieuwe vrienden hebt gemaakt

  • Ik ga volledig mee in je verhaal 🙂 Mij heeft het ook heel veel positieve dingen gebracht en veel dingen laten inzien. Zonder Corona was dit allemaal niet mogelijk geweest. Dus ook ik ben dankbaar hoe het leven hierdoor van tempo is veranderd 👌

  • Ja, net als anders heeft alles een positieve en negatieve uitwerking. De bereikbaar van winkels vind ik een ding, maar minder ‘wegkunnen’ was ook wel fijn. Of zo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *