Tips om op een milieuvriendelijke manier je tuin schoon te maken

Tips om op een milieuvriendelijke manier je tuin schoon te maken

Het is weer de tijd van het jaar waarbij iedereen weer hard bezig is om de tuin schoon te maken. Vanaf de lente start iedereen met het meest harde werk, aanslag verwijderen van de tegels. In de winter ziet het er maar somber uit, maar in de lente en zomer is het toch wel fijn om in je tuin te vertoeven zeker als de tegels weer schoon zijn. Maar hoe maak je die tegels in je tuin op een milieuvriendelijke manier schoon?

Groene aanslag in je tuin

Vooral in de herfst en wintermaanden zijn wij minder bezig met de tuin maar vooral binnenshuis. Dit betekent ook dat de tuin minder onderhouden wordt en de natuur zijn gang gaat. Wat gebeurt er in deze maanden? Juist! Groene aanslag op de tegels in je tuin. Dit komt vooral door vochtige periodes, de bomen en vooral regen waardoor aanslag blijft liggen. Nu zijn er een tal van manieren om groene aanslag te verwijderen, maar is dit wel een milieuvriendelijke manier van schoonmaken?

Grove korrel zand

Schuren, schuren en schuren. Met grove korrel zand, na het strooien op de tegels, kun je schrobben. Het is veel werk maar hiermee schrob je hardnekkige aanslag van de tegels af. En met een onkruidverdelger kun je alle onkruid tussen de kieren weghalen. Het is even wat werk, maar wel op een milieuvriendelijke manier! Een emmer heet water eroverheen doet ook wonderen. Grove korrel zand kun je bijvoorbeeld bestellen bij zandbestellen.nl

Hoge drukspuit

Minder vriendelijk voor het watergebruik maar beter dan alle chemische middeltjes die niet goed zijn voor mens en dier. Vergis je niet, een goede hoge drukreiniger het werk wel makkelijker maar het is wel zwaar. Met een hoge drukreiniger, spuit je als het ware alle aanslag en onkruid weg in de tuin en het ziet er daarna weer als nieuw uit.

Steen Borstels

Wil je echt goed schrobben, dan kun je gebruik maken van een metalen steen borstel. Hiermee kun je aanslag makkelijker verwijderen door goed te borstelen/vegen. De borstel is natuurlijk veel krachtiger dan een gewone tuin bezem.

Kookwater van aardappelen 

Wist je dat kookwater effectief werkt bij het bestrijden van groene aanslag en onkruid? Er schijnt, na het koken van de aardappelen, een stofje vrij te komen die hiermee effectief werkt op onkruid en aanslag en deze al sneeuw voor de zon doen verdwijnen. Let wel op, kookwater van aardappelen mag je nooit drinken!

Toch gebruik maken van schoonmaakmiddel?

Kies dan voor schoonmaakmiddelen van HappySoaps. HappySoaps gebruikt schoonmaakmiddelen die 100% plasticvrij, vegan en vrij is van palmolie. Beter voor mens en dier dus het milieu en vol van natuurlijke ingrediënten. Er zijn enkele manieren om je tuin toch op een vriendelijke manier met schoonmaakazijn schoon te maken.


5 gedachten over “Tips om op een milieuvriendelijke manier je tuin schoon te maken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *