Wenkbrauwen tatoeëren Ombre review en tips

Wenkbrauwen tatoeëren Ombre review en tips

Hoe fijn is het als je je wenkbrauwen niet meer hoeft te tekenen en je iedere dag weer opstaat met perfecte en permanente wenkbrauwen? Steeds vaker hoorde ik over PMU wenkbrauwen, waardoor ik enorm nieuwsgierig werd en uiteindelijk ook heb gekozen voor een behandeling om wenkbrauwen te tatoeëren. Tot de dag van vandaag heb ik er nog steeds geen spijt van!

Wat zijn PMU wenkbrauwen?

Wat is permanente make-up,

of PMU wenkbrauwen? Dit zijn semi permanente wenkbrauwen. Het lijkt op tatoeëren en er zijn verschillende technieken. Men noemt het ook wel wenkbrauwen tatoeëren. De techniek die je kiest is natuurlijk ook afhankelijk van het resultaat dat je wenst en welke adviezen je krijgt. Zelf was ik direct fan van de powder brows, oftewel Ombre wenkbrauwen. Door het poeder effect ziet het er ontzettend natuurlijk uit.

Mijn wenkbrauwen voor de behandeling

Ik heb best wel wat geplukt aan mijn wenkbrauwen en ik kreeg ze ook nooit echt in vorm. Ondanks dat ik gek ben op make-up en goede merken, was het nooit echt wat ik wilde. Wenkbrauwen vormen toch je gezicht en ik was het ook wel zat om deze iedere dag maar weer bij te werken en te tekenen. Om een beeld te krijgen hoe mijn wenkbrauwen eruit zagen voor de behandeling en zonder make-up, zie hieronder een foto. 

Foto voor de wenkbrauw behandeling

De reden waarom wenkbrauw haartjes niet meer terug groeien

Vele vrouwen hebben in het verleden te vaak wenkbrauw haren uitgetrokken. Hierdoor groeien er vaak geen of hele dunne haartjes voor terug. Ze noemen dat ook wel overplucking; de wenkbrauw 
haartjes en zakjes hebben een trauma. Klinkt misschien heel gek, maar zo is het helaas wel! 

Contact met PMU Elegance Zoetermeer

Na mijn voorafgaande zoektocht voor permanente make-up in Zoetermeer, ben ik bij PMU Elegance uitgekomen. Meestal ga ik uit van goede reviews en mond op mond reclame. PMU Elegance hoor je vaak in de wandelgangen voorbij komen. Niet alleen in Zoetermeer, maar door heel Nederland, dat geeft toch wel een goede indruk weer. Maar natuurlijk mag ik niet klagen dat het lekker bij mij in de buurt is en na de behandeling ook zo weer thuis ben.

Afspraak voor een behandeling

Het gaat wel om je gezicht, dus het is ook fijn om te kiezen voor iemand waar jij je vertrouwd bij voelt. Dit heb ik met PMU Elegance. De specialist in permanente make-up! Ik kende PMU Elegance in Zoetermeer al zoals hierboven omschreven. Een PMU specialist met jarenlange ervaringen maakt voor mij ook makkelijk de keuze!

Soort behandeling

Eerder gaf ik al aan dat het behandelen van permanente make-up wenkbrauwen in diverse technieken mogelijk zijn. Zelf wilde ik direct de Ombre wenkbrauwen en PMU Elegance adviseerde mij dit ook te doen. Toch hieronder een overzicht van de diverse technieken die mogelijk zijn.

Hairstroke wenkbrauwen
Bij de Hairstroke wenkbrauwen worden haartjes handmatig getekend en daarna met pigment gevuld. De haartjes worden nauwkeurig één voor één gezet en hierdoor ziet het eruit als de perfecte natuurlijke wenkbrauwen!

Microblading
Bij een Microblading worden haartjes handmatig getekend en daarna met pigment gevuld. De haartjes worden nauwkeurigg één voor één gezet en hierdoor ziet het eruit als de perfecte natuurlijke wenkbrauwen!

Ombre wenkbrauwen
En dit is mijn favoriet! De Ombre wenkbrauwen zorgen voor een natuurlijke look omdat het eruit ziet als powder brows. Het pigment wordt met een heel dun naaldje in je huid gepigmenteerd. Hierdoor ontstaat er een poeder effect. 

Hoe ziet een dag van de behandeling eruit bij PMU Elegance in Zoetermeer?

PMU Elegance in Zoetermeer is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Buiten is er genoeg plek om te parkeren en de locatie valt direct op.

Bij binnenkomst bij PMU Elegance voelde ik mij direct thuis. Het was net alsof ik in een woonkamer terecht kwam waar ik mij dan ook prettig in voelde. Beneden, bij de ingang, bevindt zich rechts een sfeervol hoekje waar je kunt zitten. Wat ook fijn is; je wordt opgevangen door de receptioniste en je wordt voorzien van een lekker bakje koffie of thee. Tevens wordt er gevraagd om formulieren in te vullen. Dit heeft betrekking op je gezondheid. PMU Elegance is hier heel strikt in het dat is maar goed ook.

Wanneer je wordt opgehaald, ga je naar boven waar zich nog meerdere ruimtes bevinden voor de behandelingen. Ook boven is het mooi ingericht, waardoor je je op gemak voelt en klaar bent voor de behandeling. 

De behandelkamer

Ook de behandelkamer ziet er rustgevend, warm en als thuiskomen uit. Want natuurlijk ben je een beetje zenuwachtig en je thuis voelen maakt al een heel verschil.

Eerst volgt er een gesprek over welke behandeling je wilt en wordt er gekeken naar de vorm van je wenkbrauwen. Hier wordt bekeken hoe de vormen getekend kunnen worden en wat bij je past. Elmas was mijn behandelaar en heeft d.m.v. van diverse technieken eerst de vorm van mijn wenkbrauwen getekend. Door deze technieken is alles symmetrisch waardoor de vorm

van je wenkbrauwen perfect uit komen. Natuurlijk mag je dit zelf eerst in de spiegel bekijken en wanneer je tevreden bent kan de behandeling beginnen.Ook wordt er gekeken welke kleur er bij je past. Zelf ben ik blond maar heb van natuur donker bruin haar en ook mijn wenkbrauw haartjes hebben mijn eigen kleur. Hierdoor was het makkelijk om de keuze te maken en ik vind zichtbare wenkbrauwen met een mooie kleur belangrijk omdat dit wel permanent is.

De eerste laag wordt met een tool aangebracht, pigmentatie dus. Er zijn meerdere lagen nodig om het gewenste resultaat te krijgen. Persoonlijk vind ik het niet pijn doen. Gevoelig is het wel wel en uiteindelijk ervaar je een beetje een branderig gevoel omdat er continu over dezelfde plek heen gepigmenteerd wordt. Elmas bracht na de eerste laag een verdovingscrème op. De reden dat dit niet direct aan het begin gedaan wordt, is omdat je huid niet nat mag zijn tijdens de behandeling.

Nadat de verdovingscrème is ingewerkt, wordt de tweede laag pigment aangebracht. Ondertussen was ik al zo nieuwsgierig naar het resultaat maar je moet toch nog even door gaan voor de gewenste look. Ook na deze laag wordt er verdovingscrème aangebracht en zijn er tien minuutjes rust. Na het aanbrengen van de derde laag, die ik wel meer voelde omdat er natuurlijk continue overheen geschaafd wordt, was de behandeling klaar. Ik was onwijs nieuwsgierig geworden! 

Het moment in de spiegel

Dan komt het moment dat je in de spiegel mag kijken. Stiekem wilde ik huilen van blijdschap omdat ik na jaren eindelijk weer prachtige wenkbrauwen heb! Elmas heeft dit zo mooi gedaan; de wenkbrauwen, de vormen en het prachtige schaduw effect. Ik kon alleen maar lachen! 

Direct na de eerste behandeling

Genezing na de behandeling

Na de behandeling heeft je huid en wenkbrauwen echt tijd nodig om te genezen. Dit doe je door de adviezen op te volgen en na een aantal dagen een crème te smeren die je direct ontvangt na de behandeling.

De eerste 3 dagen ervaarde in roodheid, lichte zwellingen en een donkere kleur. Wat eigenlijk ook logisch is, je huid heeft toch een behandeling gehad en moet eerst tot rust komen.

Vanaf dag 5 tot en met 10 komen er barsten en korsten op de behandelde plek. Hierdoor lijkt het net alsof de permanente make-up na een week weg is op de plekken waar de korsten van af vallen. Dat kan even schrikken zijn.

Dag 10 tot en met 15 lijken je wenkbrauwen ineens heel licht. Geen paniek dit hoort echt bij het proces!

Dag 15 tot en met 30 zie je de kleur steeds meer terug komen en beginnen je wenkbrauwen echt kleur en vorm te krijgen.Na 30 dagen zijn ze echt genezen en dan pas zie je het resultaat. 

Nabehandeling

Op 8 december mocht ik terug voor een nabehandeling, oftewel de welbekende touch-up, voor mijn wenkbrauwen. Er werd nog een laagje aangebracht voor de afwerking. Na de nabehandeling zie je hoe mooi de wenkbrauwen zijn geworden. De nabehandeling duurt niet zolang als de eerste behandeling en hiervoor gelden dezelfde nazorg regels als bij de eerste behandeling.

PMU Elegance doet nog veel meer!

Naast de wenkbrauwen zijn er nog meer diverse behandelingen mogelijk. Wat ik zelf geweldig vind is de litteken camouflage met permanente make-up. Hoe fijn is het als een litteken op je huid behandeld kan worden met deze techniek? Dat kan vanalles zijn; een litteken na een operatie, ouderdomsvlekken of andere soorten littekens.

Ook is het permanent ontharen bij PMU elegance geen onbekende techniek. Nooit meer je benen scheren? Dat zou toch fantastisch zijn! Na ongeveer 6 behandelingen zijn de haartjes weg en heb je ook nooit meer last van stoppeltjes.

Cursus bij PMU Elegance

Daarnaast kan je bij PMU Elegance terecht voor een cursus permanente make-up. PMU Academy is een onderdeel van PMU Elegance en hier kan je deelnemen aan diverse cursussen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de hairstroke wenkbrauwen cursus. Handig als je al PMU specialiste of schoonheidsspecialiste bent en je meer in je salon wil doen!11 gedachten over “Wenkbrauwen tatoeëren Ombre review en tips”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *