De moderne Perzische vloerkleden van 2022

De moderne Perzische vloerkleden van 2022

Perzische vloerkleden zijn enorm leuk! En hoe meer ik bezig ben met woninginterieur​, hoe leuker ik het vind! Daarnaast kijk ik vaak ​wat de trend van het jaar is en hoe het te combineren is met diverse stijlen het combineren van diverse stijlen. Echter is de stijl van Wiegers XL wel de stijl die volledig bij mij past en neem ik hier regelmatig een kijkje of koop ik zelfs iets aan! Tegenwoordig zijn de Perzische vloerkleden niet meer weg te denken​! En is een vintage look goed te combineren met een moderne stijl in huis.

Patronen van een Perzische vloerkleed

Als je geen kenner bent van Perzische vloerkleden zal je het patroon vaak zien als Oosters​, wat ook geheel logisch is​. Dit gezien de motieven en symbolen die je terug vind​t in ​het vloerkleed. Als je goed naar de patronen kijkt dan weet je of het om een Perzisch vloerkleed gaat of niet.

Het meest voorkomende patroon is een bloem, geweven met acanthusbladeren en een ruit , of ruiten, in het midden. Wat ook voorkomt is een lotusmotief met arabesken en palmbladeren. Mocht je meer van het strakkere design zijn, dan bestaat er ook nog een achthoekig motief.

Vloerkleden met een Perzische patroon

Velen zijn er weg van! Maar een echt Perzisch vloerkleed is niet te betalen. Mocht je het Perzische wel in huis willen halen, dan kan dat met een vloerkleed waarbij het patroon geïnspireerd is op de van oudsher Perzische tapijten. En met een prachtige vintage look past een vloerkleed met dit patroon in iedere woonkamer!

Perzische vloerkleed van Dutchbone Rugged

Omdat ik mijn woonkamer vrij licht, maar warm, heb gehouden vond ik dat het tijd werd om een item toe te voegen die eruit springt. Een eye catcher in de woonkamer dus! Industrieel, maar ook landelijk en marmer zie je terug. Dit zijn vaak lichte en warme kleuren en dan mag er echt iets uitsteken wat het doet opvallen.

Droomhout heeft een uitgebreide collectie in meubels en accessoires en dan niet alleen voor in de woonkamer! Ook voor de keuken, badkamer en zelfs voor je tuin kun je hier terecht. En daarnaast, om heel eerlijk te zijn, heb ik ook familieleden die hier weleens wat aanschaffen. Mede door de kwaliteit maar ook het design wat anders is dan bij anderen.

Droomhout verkoopt dus ook de geweldige Perzische vintage look vloerkleden Dutchbone Rugged. Waar ik voorheen altijd voor lichte vloerkleden koos heb ik nu gekozen voor een donkerder vloerkleed en heb ik daar geen moment spijt van gehad! In de vloerkleed zijn moderne materialen verwerkt zoals viscose, katoen en polyester. En door de high-tech technieken kan het goed tegen een stootje.

Meten is weten voor jouw perfecte vloerkleed

De vloerkleden zijn vrij groot, wat dus, goed past in een ruime woonkamer. Voorheen deed ik dit niet, maar nu vind ik het prachtig staan als een vloerkleed een klein beetje onder de bank geschoven is. Het oogt warmer en knusser. Zelf heb ik de 170×240, echter kun je ook de 200×300 aanschaffen bij Droomhout.

Droomhout en hun meubels en vloerkleden

Droomhout is onderdeel van The Wood Collection B.V. en produceert exclusieve houten meubels en interieurs op maat. Echt uniek dus, want een aanschaf van een product bij Droomhout zie je niet snel ergens anders terug.

Droomhout maakt van alles! Denk aan tafels, meubels voor in de badkamer, heerlijke loungebanken en zelfs massief houten aanrechtbladen. Dit wordt allemaal geproduceerd in hun eigen droomfabriek in Utrecht. Echte maatwerk dus!

Industriële stijl

Iedereen weet inmiddels wel dat ik gek ben op een industriële stijl en hout! Daarom vind ik het ook harstikke leuk om een aantal producten van droomhout met mijn volgers te delen.

Tafel eiken DREAUM Albero
Prachtig mooi omdat de tafel als een boomstamtafel is gemaakt. Wel op een dusdanige manier dat de kans op scheuren en kromtrekken er niet is.

Bron: droomhout

Badkamermeubel eiken Azur
Ook echt een meubel waar ik voor zal kiezen is de Badkamermeubel eiken Azur. De mix van het RVS staal wat een industriële look geef met massief eiken hout vind ik zo prachtig! En als je, net zoals ik, een kleine badkamer hebt dan is een kleinere maat ook mogelijk.

Bron: droomhout

Dressoir van sloophout wit
Ik ben gek op een dressoir! Zeker als deze weer een andere kleur heeft dan de rest van mijn meubels om het eruit te laten springen. Het bijzondere aan het hout is dat deze afkomstig is uit oude scholen, kerken en historische gebouwen in Roemeens sloophout. Hier zit een heel geschiedenis, nee meerdere geschiedenissen aan vast!

Bron: droomhout

Wat voor vloerkleed heb jij in huis?


11 gedachten over “De moderne Perzische vloerkleden van 2022”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *