Een kussenhoes dat goed is voor je huid en haren

Een kussenhoes dat goed is voor je huid en haren

Een kussenhoes dat goed is voor je huid en haren. Ken je dat? Je wordt wakker met verwoeste haren, een kreukel aan de zijkant van je gezicht en als je heel veel geluk hebt een droge plek op je huid of een pukkel! Het verzorgen van je huid en haren zit ‘m niet alleen in crèmes en goede shampoos. Alles waarmee je huid en haren in aanraking komt heeft hier invloed op. Met deze kussenhoes heb jij hier in ieder geval geen last meer van!

Slapen op een katoenen kussenhoes

Wellicht wist je dit nog niet, een katoenen kussensloop neem vocht op. Of je nu wel of niet zweer, het vocht van je huid en haren wordt ingetrokken. Ja, er wordt zelfs vocht uit je haren getrokken door katoen! Dit betekent dat puistjes in je huid makkelijk ontstaan doordat je de volgende avond weer heerlijk in je bed stapt met alle gevolgen van dien. Uiteindelijk hebben we dan te maken met een bron van bacteriën die wij niet willen hebben.

Een katoenen kussenhoes houd je haren vast

Katoen zorgt er ook voor dat je haren worden vast gehouden. Dit klikt gek maar wel de reden waarom jij wakker wordt met verwoeste haren en klitten. En ook omdat katoen je haren gewoonweg uitdroogt, meer kans op het beschadigen van je haren en gespleten puntjes.

Een kussenhoes dat goed is voor je huid en haren

Collageen breekt af bij een droge en beschadigde huid

Wanneer men ouder wordt, maakt het lichaam steeds minder collageen aan. Dus wees zuinig op het collageen welke je nog wel hebt! Door bacteriën, een droge huid en het beschadigen van je huid (waar ook rimpels ontstaan), maakt je huid minder collageen aan. Nog een reden om niet op een katoenen kussen(sloop) te slapen!

Satijnen kussensloop

Eerder wist ik dit ook allemaal niet hoor. Totdat ik de satijnen kussensloop van Satin Beauty Collection mocht testen. Ik doe heel veel aan mijn huid om verouderen tegen te gaan. En laten we eerlijk zijn, ouder worden wij allemaal ook in ons gezicht. Maar wat nou als ik dit kan vertragen en op mijn 50ste nog een prachtige huid heb met enkele rimpels? Ik doe hier echt bijna alles voor!

Een kussenhoes dat goed is voor je huid en haren

Voordelen van een satijnen kussenhoes

  • Het neemt geen vocht op en houdt dit ook niet vast
  • Je haren glijden over de kussens heen waardoor het niet kan klitten
  • Het zorgt ervoor dat de poriën in je huid de hele nacht kunnen ademen
  • Je nachtcrème wordt niet opgenomen in het kussensloop en hierdoor doet de crème beter zijn werk.
  • Het straal luxe uit en het is mooi!

Varianten

Zelf heb ik gekozen voor een baby roze kleur satijnen kussensloop omdat dit beter past bij mijn beddengoed en ik natuurlijk van roze houd. Je kunt ook kiezen voor wit, zwart, antraciet, navy blauw, koper, zilver en goud. De kussenslopen hebben een standaard maat van 60×70.

Collectie bij Satin Beauty Collection

Satin Beauty Collection verkoopt niet alleen satijnen kussenslopen maar ook haarkrullers, mondkapjes, slaapmaskers, pyama’s, kleding en badjassen. Zolang het maar satijn is! Je begrijpt ondertussen wel dat ik voor de satijnen panterprint badjas ga!

Bron: foto van Satin Beauty Collection


2 gedachten over “Een kussenhoes dat goed is voor je huid en haren”

  • Ik slaap altijd op een katoenen kussensloop maar in je blog staan wel veel voordelen van een satijnen versie. Misschien moet ik toch maar overstappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *