Natuurlijke producten voor je huid en haren

Natuurlijke producten voor je huid en haren

Wist je dat er heel veel natuurlijke middelen zijn, die je vaak in huis hebt, welke je kunt gebruiken als natuurlijke product voor je huid en haren?  Vaak hebben deze producten nog een beter effect dan alle dure potjes crèmes en maskers in de winkel. 

Hieronder een overzicht welke natuurlijke producten je kunt gebruiken voor je huid en haren. Heb je een van de onderstaande producten niet in huis? Goed nieuws, deze producten zijn helemaal niet zo duur in de supermarkt!

Kokosolie Dit is een hele bekende!
Kokosolie kan gebruikt worden als haarmasker. Het zorgt ervoor dat het droog en beschadigd haar tegen gaat en helpt tegen haaruitval.
Kokosolie kan gebruikt worden als tandpasta. Het zorgt ervoor dat je gebit frisser is. De olie komt op plekken waar jij met je tandenborstel niet bij komt. Ook zorgt het voor wittere tanden!
Kokosolie werkt goed voor je huid. Omdat het goede en natuurlijke vetten zijn, wordt het ook goed opgenomen in je huid. Je zult al na een paar dagen merken dat je huid minder vet of droog is.

Aloë Vera
Haal snel een Aloë Vera plant in huis, want dit goedje zorgt namelijk voor verbazend wekkende resultaten.
Aloë Vera als litteken crème. Aloë Vera zorgt ervoor dat je weefsels sneller groeien en het de genezing verbeterd.
Aloë Vera als gezichtscreme. Als jij een natuurlijke glow wil, dan is Aloë Vera echt een aanrader! Daarnaast nemen je mee-eters ook nog eens af.
Aloë Vera als haarmasker. Online kun je veel recepten vinden over het maken van een haarmasker met Aloë Vera. Het zorgt er namelijk voor dat je haren enorm gaan glanzen en een gezonde en natuurlijke voeding krijgen.

Avocado
Avocado is niet alleen lekker maar ook nog eens goed voor je huid en haren! Avocado voor je haren. Het zorgt ervoor dat je glanzende en gehydrateerd haren hebt.
Avocado werkt goed voor een gevoelige huid. Het heeft namelijk verachtende eigenschappen en maakt je huid werkelijk zijdezacht.

Honing

Honing kun je gebruiken als gezichtsmasker. Smeer pure honing over je huid en laat dit 5 minuten intrekken. 

Komkommer
Komkommers helpen tegen je wallen! Het is een bekend natuurlijk product welke hiervoor gebruikt wordt.
Komkommers helpen tegen een verbrande huid. Het zorgt ervoor dat het afkoelt.
Komkommers tegen een geïrriteerde huid. Leg de komkommers op de plekken waar het geïrriteerd is. Dit wondermiddel brengt deze plekken goed tot rust.

Olijfolie
Olijfolie kun je gebruiken als bodylotion. Het zorgt ervoor dat je zijdezacht wordt. Olijfolie kun je gebruiken voor de puntjes van je haren. Het verzorgd het goed en gaat gespleten punten tegen!

Banaan
Yes! Ook bananen werken als natuurlijk product voor je huid. Bananen tegen droge handen. Smeer een stukje banaan op je droge handen en spoel het daarna af met water. Je voelt hierna echt meteen verschil.
Bananen werken ook tegen de wallen. Ik zeg smeren maar! Daarna wel even afspoelen met wat lauw water.

 

Zelf je bodyscrub maken

Ook kun je zelf je bodyscrub maken met natuurlijke producten. Denk hierbij aan koffie, honing & lavendel en zelfs honing & munt. Wil jij weten hoe je deze bodyscrub kunt maken en ook zelf toepast? Lees dat het volgende artike: Zelf bodyscrub maken.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *