De industriële salontafel van deze tijd

De industriële salontafel van deze tijd

Het zoeken van de juiste (industriële) salontafel is niet altijd even makkelijk. Denk aan de stijlen, de kleuren, de vormen maar ook of het bij de rest van je meubels past. Eerder, in een van mijn blogs, heb ik het gehad over het kopen van een industriële wandkast en hoe deze in te delen. En dat ik over ga op een industriële stijl. Nu was het tijd voor de volgende missie: een industriële salontafel.

De vorm van een salontafel

Het kan soms lastig zijn om te bepalen welke vorm in jouw interieur past. Persoonlijk vind ik dat je altijd moet doen wat jij leuk vindt, maar het kan zomaar zijn dat een ronde tafel niet staat. Bij een ronde vormige bank staat een vierkante tafel weer niet! Zelf heb ik gekozen voor twee ronde tafels die onder elkaar te schuiven zijn van de Decoshopper. Mijn woonkamer is smal, maar wel lang. De ronde tafels met een kleed eronder zorgen voor een ruimtelijk effect en dat is precies wat ik op dit moment belangrijk vind!

Kleur en materialen van een salontafel

De kleur bepalen is overigens wat makkelijker dan het kiezen van de vorm. Je weet precies welke kleuren passen in jouw interieur en tegenwoordig is het niet zo heel gek om uit te springen met een totaal andere kleur om zo een eycatcher te creëren in jouw woonkamer. Voor mij was dit heel makkelijk, een houten industriële salontafel met metalen tafelpoten. Dit past precies bij mijn wandkast! En dan moet ik ook wel eerlijk zijn dat ik ondertussen verliefd ben op deze stijl en het mij direct aantrok. Mocht je dezelfde stijl willen maar dan liever in een vierkante tafel dan is die keuze er ook bij Decoshopper.

Meten van de ruimte

Belangrijk is om altijd de ruimte te meten waar jouw nieuwe salontafel komt te staan. De afstand om iets van de salontafel te kunnen pakken van je bank is belangrijk, maar genoeg loopruimte is ook belangrijk. Zorg ervoor dat er een minimale ruimte is van 50cm tussen de bank en de salontafel.

Countryfield Salontafel

Zoals ik al aangaf, was ik al een langere tijd op zoek naar een salontafel(s) waarvan ik deze onder elkaar kan schuiven met een metalen onderstel. Dat is de Countryfield Salontafel Calcutta Hout geworden. De tafels combineren prachtig bij mijn industriële wandkast en binnenkort komt mijn mokka kleur vloerkleed binnen. Daarmee is het helemaal afgewerkt. De tafel is industrieel en modern en zeker in deze tijd als je op zoek bent naar industriële meubels.

De industriële salontafel van deze tijd

Materiaal en gebruik

De tafeltjes hebben een mooi houten blad en een stalen onderstel in een zwarte kleur. Persoonlijk vind ik dat het een warme uitstraling heeft. De tafels kunnen onder elkaar geschoven worden. Om het een mooi effect te geven is het verstandig de kleinste tafel niet helemaal te verbergen onder de grote tafel, maar deze er een stuk uit te laten steken.

Schoonmaken van de tafels

Belangrijk is om ten alle tijden onderzetters te gebruiken, omdat dit anders kringen kan geven om het hout. Dit is algemeen wel bekend maar nooit verkeerd om te benadrukken. Daarnaast dien je de tafels niet schoon te maken met agressieve schoonmaak middelen. Hoe graag ik ook met Ajax wil schrobben, is het niet verstandig! Gewoon een doekje met warm water, en als je het niet laten kan een druppeltje schoonmaakazijn, is voldoende.

De industriële salontafel van deze tijd

Decoshopper

Decoshopper is ontstaan tijdens de corona pandemie, wat een slimme zet is geweest, want het online shoppen stijgt steeds meer. Zeker met de huidige lock down! Je ziet vooral dat Decoshopper zich richt op de trends van nu, van meubels tot verlichting en van verlichting tot een uitgebreide woondecoratie assortiment. Over de kwaliteit valt zeker te spreken, dat is alleen al te merken aan de houten salontafels en hoe dit is bewerkt, de klantenservice verloopt soepel, vriendelijk en je wordt snel geholpen. En laten we eerlijk zijn, na aanschaf van een product wil je zo snel mogelijk je artikel in huis hebben! Daar zorgt Decoshopper ook voor.

Tafellampen van Decoshopper

Ik kan het niet laten om de tafellampen van Decoshopper te delen! De tafellampen zijn echt de trens van dit jaar (2022) en een behoorlijke eyecacther voor in de woonkamer of een andere kamer in je woning. Het is dat het onderstaande aapje is uitverkocht, anders had ik deze al in huis. Nu even wachten totdat die weer op voorraad is!

De industriële salontafel van deze tijd
Bron: Decoshopper Tom Tafellamp Aap

10 gedachten over “De industriële salontafel van deze tijd”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *