Industriële wandkast kopen en indelen

Industriële wandkast kopen en indelen

Mijn huidige meubels vind ik mooi, landelijk en warm. Maar industrieel vind ik nog mooier, langzaam ga ik hierop over. Mijn eerste aanschaf is dan ook een industriële wandkast die ik al een tijd ontzettend graag wil! Neemt niet weg dat ik mijn buffetkast, die inmiddels verkocht is, erg mooi vind. Maar ik kan niet beiden hebben en ik wil meer ruimte creëren.

Zoeken naar de juiste industriële wandkast

Als je zoekt op wandkast industrieel dan kom je er honderden tegen! Daarnaast verschilt de prijsklasse ook enorm! Dit heeft voornamelijk te maken met het soort metaal, hout en merk van de kast. Zelf was ik op zoek naar hout welke niet bewerkt, geverfd of gelakt is. Het gaat mij voornamelijk om het “echt” en puur te doen lijken. Na mijn zoektocht heb ik een leuke wandkast gevonden bij VidaXL.

Vurenhout

Waarom ik deze industriële kast zo mooi vind is omdat de planken bestaan uit vurenhout. Vurenhout komt van de dennenboom familie, dus eigenlijk van de kerstboom! Het is licht, stevig en makkelijk te bewerken! Omdat het massief vurenhouten planken zijn is het ook nog eens duurzaam!

Industriële stijl 

Door de metalen frame, staalconstructies, heeft het een industriële stijl. Eigenlijk zijn dit soort kasten gemaakt voor het opbergen van boeken een ander soort huishoudelijk raad. Echter merk je dat iedereen het tegenwoordig gebruikt als decoratie en het oogt ook heel warm, gezellig en mooi. Ik vind het een echte eye catcher voor in de woonkamer.

Ruimte

Nu mijn buffetkast weg is en plaats heeft gemaakt voor mijn nieuwe industriële wandkast, oogt het veel ruimer! Door de open wandkast wordt er al ruimte gecreëerd, maar ook omdat ik een kleinere maat kast heb dan ik voorheen had. Ook heb ik veel meer mogelijkheden om te spelen met de muur bijvoorbeeld. Voorlopig vind ik de witte achtergrond goed zo, maar wie weet heb ik over een paar maanden een bevlieging en verander ik dat weer.

Decoreren

Na het in elkaar zetten van de industriële wandkast komt natuurlijk het leukste! En dat is het decoreren van mijn wandkast. Een tijdje geleden had ik een samenwerking met de lampjesfabriek en heb ik een super gave lamp mogen ontvangen, en luipaard tafellamp. Ik ben dan ook helemaal verliefd op de lamp en nu het een nieuwe plek in huis heeft, oogt die nog mooier. Daarnaast is het ook een eigen merk van de lampjesfabriek: Firefly Technologies.

Nog meer panterprint!

Onlangs ben ik door Eefje, waar ik eerder hele toffe panterprint accessoires van heb laten zien in een andere blog over panterprint woonaccessoires, enorm verast! Er werd een doos met panterprint cadeaus bezorgd waaronder deze kaars en panter beeldje. Deze kwamen dan ook gelijk goed van pas voor mijn nieuwe industriële wandkast. Mocht je meer van Eefje haar panterprint verslaving willen zien? Dan kan dat via haar Instagram. Zeker de moeite waard om even een kijkje te nemen!

Gouden accesoires

Omdat ik van warmte houd en de kleur goud wilde ik er ook een gouden accessoire aan toevoegen. Ik ben verslaafd aan de Kruidvat en helemaal als er leuke aanbiedingen zijn! Je kent het wel, al die leuke accessoires waar dan een geel sticker op zit en het product is dan 50% tot 75% goedkoper. I love it! Vraag me niet waarom, maar ik heb altijd al een wereldbol gewild! En toen zag ik ‘m staan in het goud en die ging natuurlijk direct mee naar huis!

Wat nog meer

Natuurlijk ben ik nog niet klaar. Mijn inspiratie doe ik op van het internet en via leuke Facebook groepen waar iedereen zijn/haar woninginrichting deelt. Bovenop mijn industriële wandkast wil ik nog 2 leuke planten. Althans, kunst planten! Planten verzorgen gaat bij mij altijd mis en ik ben ook bang voor vocht in de kast. Onder de kast wil ik misschien ook nog een leuke plant en een panter beeldje of een accessoire in het goud. Mij kennende zal ik dit ieder half jaar weer gaan veranderen, puur omdat ik dat zo leuk vind!

VidaXL

Dit is trouwens de eerste keer dat ik iets bij VidaXL heb besteld en ook direct een goede ervaring. Sowieso ben ik gek op online warenhuizen en daarnaast verloopt de bestelling en verzending van het product ook soepel. Dat betekent dat ik er vast wel vaker zal gaan bestellen.


5 gedachten over “Industriële wandkast kopen en indelen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *