Maak verhuizen makkelijk voor jezelf

Maak verhuizen makkelijk voor jezelf

Hoe maak je verhuizen makkelijk voor jezelf? Iets waar ik tot nu toe tijdens mijn 4 verhuizingen in mijn leven, enorm tegenop zat! Maar mijn nieuwe thuis heeft wel mijn leven veranderd. Bij verhuizen komen er heel wat vervelende taken en klusjes bij kijken. Als ik denk aan mijn verhuizing van vorig jaar dan weet ik nog hoe gestrest en moe ik was. Wel kreeg ik er heel wat voor terug en was het de moeite zeker waard! Mocht ik ooit weer gaan verhuizen, dan pak ik dit heel anders aan. Er zijn vele taken die ik pas op het laatste moment heb gedaan en dat is alles behalve fijn en op een relaxte manier verhuizen.

Maak een lijst wat er geregeld moet worden voor het verhuizen van jouw spullen

Maak een lijst met alles wat er geregeld moet worden. Denk hierbij een het regelen van een verhuisfirma, dozen, het opzeggen van de huur, bedrijven contacteren voor je nieuwe adres en het vrij nemen van je werk. Verhuizen is niet alleen het verhuizen van spullen, hier komt veel meer bij kijken. Als er zoveel geregeld moet worden, dan is het beter om hier een lijstje van te maken. Als je dit niet doet kan het allemaal chaotisch verlopen. Onderstaand een verhuischecklist welke je kunt gebruiken, een aantal taken zijn al voor je ingevuld.

Maak verhuizen makkelijk voor jezelf

Verhuisfirma om je spullen te verhuizen

Een verhuisbedrijf kan heel veel werk en stress uit handen nemen. Daarnaast is het ideaal om je verhuizing praktisch te regelen. De prijzen van verhuisbedrijven kunnen veel verschillen Daarom is het altijd handig om offertes van verhuisbedrijven op te vragen. Op die manier ontvang je een inschatting van de totaalprijs, een overzicht van alle werkzaamheden en ook de algemene voorwaarden die de verhuisbedrijven stellen.

Overzicht

Waar mensen zich vaak in vergissen is dat het overzicht ontzettend belangrijk is. Als je die kwijt raakt, ben je alleen maar meer gestrest en vermoeid. Vink de taken af van je lijstje, zorg dat alle ingepakte spullen in dozen op één plek staan en zorg ook alvast voor een grofvuil ophaaldag datum! Nu kun je gelijk aan de slag met het hozen van spullen en neem je alles wat je niet gebruikt mee naar je nieuwe woning.

Het doorgeven van je nieuwe adres aan instanties

Een goede tip is om je nieuwe adres direct door te geven wanneer je een nieuwe woning hebt gekregen. Wacht hier niet mee! Je bent ten slotte toch al aan het klussen in je nieuwe woning, dus als de post daar komt dan is dat alvast geregeld. Wist je trouwens dat je bij PostNL de mogelijkheid hebt om je post voor een bepaalde tijd door te laten sturen naar je nieuwe adres? Het is niet zo gek als je een aantal instanties bent vergeten in te lichten over je nieuwe adres. Hierdoor zie je meteen wie jouw nieuwe adres nog niet heeft.

Internet en televisie

Ook je internet- en televisie provider niet te vergeten! Zorg dat je hen direct opbelt en een wijziging doorgeeft. Daarnaast is het belangrijk om een vaste verhuisdatum door te geven zodat het 1 dag of op dezelfde dag kan ingaan op je nieuwe adres.

Maak verhuizen makkelijk voor jezelf

Emoties

Er komen ook wat emoties kijken bij een verhuizing. Misschien vind je het spannend om naar een nieuwe woning te gaan, bang voor heimwee of door alle stress ben je snel geïrriteerd. Het is heel normaal dat er emoties bij komen kijken. Het is nogal een hele klus dat verhuizen. Denk eraan wat voor moois je ervoor terug krijgt en luister naar je lichaam! Pak ook echt je rust als je dit nodig hebt. Advies: neem iets langer verlof zodat je na de verhuizing nog een weekje hebt om bij te komen.

De leuke kanten

Verhuizen is niet alleen vervelend natuurlijk! Er zitten ook leuke kanten aan. Een nieuwe start en je nieuwe huis jouw huis maken. Het leuke is dat je alles weer nieuw hebt zoals de vloeren en muren. Je inrichting zal anders zijn en het eerste jaar ben je voorlopig nog wel bezig met aanpassingen en veranderingen in het nieuwe huis. Althans ik wel, ik ben nooit klaar! Misschien is dat ook wel omdat ik het onwijs leuk vind om te doen.

Verhuisbericht

Ook niet geheel onbelangrijk is een verhuisbericht naar je familie, vrienden en kennissen toe. Tegenwoordig kun je online de leukste kaarten laten maken en deze in één keer toesturen naar iedereen. Zelf heb ik dit ook gedaan, ik vond het fijn dat mijn dierbaren wisten wat mijn nieuwe adres was en tevens maakte dit het een stuk makkelijker. Iedereen rondbellen met mijn nieuwe adres vond ik niet een heel goed idee.


8 gedachten over “Maak verhuizen makkelijk voor jezelf”

  • Ik ben zoveel in m’n leven verhuist. Gelukkig had ik nooit een grote inboedel, anders is het echt een gedoe inderdaad. Handige tips in je blog

  • Bij verhuizen komt inderdaad ook altijd veel bij kijken! Verhuizen vind ik altijd erg stress vol en vermoeiend. Toch positief dat je er heel wat voor terug kreeg! Een goede planning ipv de taken op het einde doen werkt beter inderdaad. Maar goed gelukkig heb je er dus van geleerd! Een lijst maken en overzicht/duidelijk creëren is inderdaad erg verstandig. Een duidelijke handleiding thanks! Ik ga tussen nu en een half jaar denk ik ook op mezelf vandaar. Ik had er niet eens over nagedacht dat je je nieuwe adres door moet geven aan instanties, dat is een goede tip! Net als De televisie en internet. Zo’n pakket die je jaarlijks kan betalen vind ik voordeliger trouwens. Emoties komen er ook inderdaad bij kijken, daarom lijkt het me tof om afscheid te nemen als ik ga verhuizen!

  • Bedankt voor de tips! Ik kan van de zaak een bus of vrachtwagen lenen als ik uit huis ga dus dat is al heel chill! Misschien gaat dat dit jaar gebeuren, spannend

  • Bedankt voor de verhuistips! Wij gaan in de zomer verhuizen en willen ons graag goed voorbereiden. Wat een slimme tip om een lijst te maken met alle taken die moeten gebeuren, zo kan je inderdaad het overzicht houden. Bij eerdere verhuizingen had ik veel stress omdat ik het overzicht kwijt was, dus voor de komende verhuizing zal ik zeker jouw tip opvolgen!

  • Bij verhuizen komt een heleboel bij kijken, wat een goede tips. Over 2 jaar wil ik verhuizen van de randstad naar het platteland.

  • Mijn vriendin en ik hebben een appartement gekocht, dus we gaan binnenkort verhuizen. Wat een slimme tip om een lijst te maken om overzicht te houden. Dat zullen we zeker doen. We hebben namelijk twee appartementen om leeg te halen, dus er zijn genoeg belangrijke taken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *