Waarom je je nieuwe beddengoed altijd eerst moet wassen!

Waarom je je nieuwe beddengoed altijd eerst moet wassen!

Nieuw beddengoed in huis, iets wat ik altijd fijn vind en eigenlijk ook van geniet. Iedere week verschoon ik mijn bed en vind ik de soorten beddengoed die ik heb ook heel erg leuk. Variëren met stijl noem ik dat altijd. Ook zorg ik ervoor dat ik goede hoeslakens heb voor mijn topping matras. En met mijn heerlijke nieuwe “all seasons” dekbed slaap ik extra lekker!

Nieuw dekbedovertrek

Ken je dat, je koopt een nieuwe dekbedovertrek en het liefst verschoon je je bed al om je nieuwe dekbedovertrek te bewonderen. Ik heb dat namelijk wel, het is niet alleen fris maar ook erg leuk als je een nieuw design hebt. Maar wist je dat het altijd eerst verstandig is om je nieuwe dekbedovertrek of beddengoed eerst te wassen? Daarnaast is nieuwe beddengoed ook enorm leuk voor het inrichten van een moderne slaapkamer.

Stoffen op het beddengoed

Bij nieuw beddengoed denk ik vaak aan de chemische stoffen die er nog op zitten. Laten we eerlijk zijn, het komt direct van een fabriek mooi verpakt de winkel binnen. Hoeveel machines en handen hebben hier wel niet aangezeten? En het idee is toch wel fijn dat je onder een heerlijke en schone (nieuwe) beddengoed slaapt? Dit geldt trouwens ook voor de beste matrassen.

Vocht absorberend 

Wist je dat nieuw beddengoed nog niet helemaal vocht absorberend is? En ruik maar eens aan nieuw beddengoed welke je net hebt aangeschaft. Vind je dit niet een beetje apart ruiken naar een fabriek? Ik ben er in ieder geval niet zo happig op. Er zijn echter zeker wel mensen die het niet wassen en het zonde vinden om hun nieuwe beddengoed direct in de wasmachine te gooien.

Hoeveel graden wassen?

Ik was mijn beddengoed altijd minimaal op 60 graden. Wel is het verstandig om eerst even de wasvoorschriften te lezen. Op minimaal 60 graden weet je dat het zeker schoon is en alle bacteriën zijn verdwenen. Ook is het goed voor je wasmachine zodat vet luis kan worden voorkomen.

Hoe wassen?

Nu was ik mijn beddengoed sowieso altijd apart maar voor de mensen die dit niet doen, de eerste keren laat het nieuwe beddengoed nog wat “inkt” achter. Net zoals bij nieuwe spijkerbroeken. Doe er maar een kleurdoekje in en je zult zien wat er vanaf komt. Ook is het altijd aan te raden het beddengoed (en overigens alles wat je wast) binnenstebuiten te keren.

Wasverzachter

Ik heb weleens gehoord dat dit niet goed voor je beddengoed zal zijn. Sorry but not sorry, ik kan niet zonder mijn wasverzachter van Lenor! Het maakt mijn beddengoed heerlijk zacht, de slaapkamer ruikt naar Lenor en ik vind het heerlijk om te slapen in beddengoed dat zo lekker ruikt.

Katoen

Wist je dat er met de jaren steeds meer en diverse materialen gebruikt worden voor het maken van beddengoed? Persoonlijk ben ik gewoon fan van 100% katoen. Alleen satijn oogt weer mooi! Via Y-not heb ik een dekbedovertrek die gemaakt is van 100% katoen aan de onderkant en aan de bovenkant is het satijn. Om die manier slaap ik heerlijk met een mooi ogend dekbed.

Panterprint

Je raad het al he? Het is natuurlijk weer een dekbed met een panter(print) erop! Wel uitdagend want het dekbed zelf is helemaal zwart. En het past toch zo mooi bij mijn panterprint fotobehang in de slaapkamer!

Was jij je nieuwe beddengoed ook altijd?


10 gedachten over “Waarom je je nieuwe beddengoed altijd eerst moet wassen!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *