Grappige momenten tijdens het maken van foto’s

Grappige momenten tijdens het maken van foto’s

Het maken van foto’s

Vandaag was ik bezig met het maken van foto’s. Nieuwe content voor mijn website maar ook voor hele leuke samenwerkingen. Ik betrapte mijzelf op dat moment dat ik wel een hele rare houding aannam en zat te denken aan de vele keren dat dit wel niet is gebeurt! Vaak ben ik altijd wel even bezig met het maken van foto’s en ja, soms moet ik daarvoor op een tafel staan of op de vensterbank. Waarschijnlijk ben ik niet de enige die dit overkomt!

Op de vloer liggen

Wanneer ik aan het koken ben, mag mijn hond niet in de keuken komen. Vaak ligt ze dan in de gang om in ieder geval in mijn buurt te zijn en vooral toe te kijken! Ik vond haar hier zo mooi bij liggen dat ik letterlijk over de grond heb moeten dweilen om een prachtige foto van haar te kunnen maken.

En dat heb ik weleens vaker met het maken van foto’s. Omdat net die ene shot vanuit een andere kant of van onderen genomen mooier is en een mooiere effect weergeeft!

Hurken

En soms moet je ook hurken voor een goede foto. Dit omdat je of de bovenkant er niet op wil hebben of het oogt gewoon mooier! Vaak kom je hier ook pas achter tijdens het maken van een foto. De houdingen die je aanneemt gaan automatisch en je hebt het niet eens meer door! Hurken en liggen voor een foto zijn nog niet de meest grappige momenten voor het maken van een foto. De volgende foto’s zijn blijkbaar met nog meer passie gemaakt wegens de ongemakkelijke en vreemde klimpartijen in huis.

Op de vensterbank

Deze foto heb ik gemaakt voor “de leukste Vaderdag cadeaus” blog. Ik vond de foto’s die ik had gemaakt niet mooi en ik wist niet hoe ik wel een goede shot kon maken totdat ik tevreden was. Toen bedacht ik mij om op de vensterbank te gaan staan zodat ik een perfecte bovenkant shot kon maken waarbij genoeg verlichting aanwezig was. De vensterbank wordt tegenwoordig vaker gebruikt voor het maken van goede foto’s.

Op de tafel

Er zijn soms momenten dat je op de tafel moet gaat staan om een mooie foto te maken. Zeker als ik mijn interieur wil delen op mijn blog of Instagram dan is het voor mij belangrijk hier een goede foto van te maken. Het is niet de eerste keer dat ik op de eettafel of sidetable heb moeten staan en het zal ook zeker niet de laatste keer zijn!

Bank of fauteuil

Ik maak altijd foto’s van mijn huisdieren, maar dan ook echt veel foto’s! Geen idee waarom, ik denk herinneringen en omdat ik het leuk vind. Mijn hond neemt soms weleens hele schattige houdingen aan en dat wil ik dan gewoon vast leggen. Staan op de bank of fauteuil is dan hiervoor weleens nodig!

Hoe maak je de perfecte foto?

Toen ik in 2018 net begon met bloggen waren mijn foto’s, achteraf gezien, eigenlijk helemaal niet zo mooi! Tegenwoordig weet ik veel beter hoe ik een mooie en aantrekkelijke foto kan maken en gebruik ik hier ook diverse apps en programma’s voor om foto’s bijvoorbeeld een betere belichting te geven. Daarnaast hebben mijn foto’s op Instagram een roze gloed, dit zodat het één geheel maakt. Ook is het mijn Instagram stijl en is dit mijn dresscode!

Maar goed, zonder een goede (natuurlijke) belichting, omgeving en de juiste hoek kom ik er niet. Deze foto’s zijn ook heel anders geworden in vergelijking met 2018 nadat ik zelf op onderzoek ben gegaan hoe je nou hele leuke en ook mooie aantrekkelijke foto’s kunt maken.

  • Daglicht
  • Bewerk de foto
  • Goede achtergrond
  • Lichtinval
  • Maak meerdere foto’s
  • Experimenteer
  • Gebruik de omgeving

(Natuurlijk) dag licht

Laatst wilde ik foto’s maken wat gewoon echt niet ging omdat het buiten erg donker was door de regen en het hierdoor in huis ook donker was. Mijn light ring maakte ook geen mooie foto’s op dat moment en dat betekent dat ik die dag gewoon geen foto’s kan maken. Ik maak deze ook niet om maar even wat te plaatsen op mijn Instagram of blog. Het is dan niet naar mijn zin en daar ga ik mij aan storen!

Licht is voor mij een van de belangrijkste elementen tijdens het maken van een foto. Zonder goed (dag) licht maak ik deze dus niet!

Experimenteer

Verder is experimenteren gewoon het beste advies welke ik aan je kan geven. Door te experimenteren kom je er ook achter op welke manieren jij het fijn vind om foto’s te maken, in welke hoek en merk je ook wat het licht met je foto’s doet. Er zijn diverse apps om je foto’s te kunnen bewerken en een tal van mogelijkheden en ideeën voor het maken van de perfecte foto!

Ik ben blij dat ikzelf hier enorm in ben gegroeid. Vroeger had ik er weinig interesse in en begreep ik er maar weinig van. Nu doe ik alles, zoals je leest in deze blog, voor het maken van de perfecte foto!


5 gedachten over “Grappige momenten tijdens het maken van foto’s”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *